Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skroore

Jakie programy powinna znac księgowa???

Polecane posty

Gość skroore

Jakie programy powinna znac ksiegowa? Ktory najpopularniejszy jest i ktory powinna znac kazda ksiegowa?

to zależy jaki zakres obowiązków ma księgowa i w jakim zakładzie pracy pracuje inny program będzie potrzebny w budżetówce a inny w zakładzie produkcyjnym

Gość skroore
A czy praca ksiegowej jest fajna? Zastanawiam sie nad zmiana zawodu z nauczycielki na ksiegowa wlasnie,..

fajna to pojęcie względne znajomość aktualnych przepisów to przede wszystkim....odpowiedzialność spora i ślęczenie w tych papierach cały czas ...trzeba pamiętać o terminach ...podatki ...ZUS itd....

Gość skroore
wydaje ci sie ze praca nauczyciela jest lepsza?>

ja tego nie powiedziałam że praca nauczyciela jest łatwiejsza ...mam tylko na myśli to że jest to całkowicie inny zakres obowiązków nie wiem tylko czy nie musiałabyś na początek zrobić chociażby jakiegoś kursu księgowej ...bo tak z marszu ciężko by Ci było to wszytko ogarnąć

Gość gość
Ja robiłam licencjat z finansów i rachunkowości. Pierwszym programem na którym pracowaliśmy była Symfonia, ponoć w większości biur rachunkowych jest wykorzystywana, także myślę że to taka podstawa.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona Paryż to wieś niedaleko miasta namysłów

Na pewno te programy: lefthand.pl w mojej firmie k0żystamy z tych programów dostępnych na tej stronie. Polecam!

Gość dominikamisior6663
Obecnie pracuję już na etacie, ale jak szukałam pracy w jakimś biurze, albo jako księgowa w firmie to podstawą była w większości Symfonia. Teraz jak wchodzi ten wymóg wysyłania zeznań JPK to tym bardziej na ten program stawiają.

Moja księgowa bazuje na programie Reset2, co do JPK zdecydowanie polecam sprawdzić ten link - http://www.reset2.pl/o-firmie/aktualnosci/jednolity-plik-kontrolny Księgowość jest na innym poziomie niż kiedyś, programy są niezwykle pomocne i na tym powinna się skupiać księgowość - aby jak najbardziej odciążyć się i w miarę możliwości pozwolić aby komputery za nas liczyły :D Pozdrawiam :)

Gość magoska
Księgowe pracujące w biurach rachunkowych sięgają po tego typu oprogramowanie https://intaxo.pl/dla-ksiegowych Korzystanie z niego jest ułatwieniem zarówno dla pracowników biura rachunkowego, jak i dla jego klientów. Wszystkie dokumenty klienta bardzo łatwo przenosi się do swojego programu księgowego.

Nie zawsze program do księgowania dostarczany przez dużą firmę IT jest dobrym pomysłem. Przy wyborze takiej praktycznej aplikacji, należy zwrócić przede wszystkim uwagę na jakość programu oraz oferowane możliwości licencyjne i serwisowe. Dobrze na pewno poczytać sobie opinie o poszczególnych programach. Powinniśmy sobie również zadać pytanie co jest nam rzeczywiscie tutaj potrzebne? 

Ze swojej strony polecam

https://e-biznes.pl/wapro-kaper-prostsza-ksiegowosc-w-malej-firmie/

Prosta oraz wygodna obsługa oraz wiele modułów.