Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aligator z jednym zębem:D

wieś--- prawda i mity

Polecane posty

przeczytałam na jednym z tematów bardzo ciekawe rzeczy na temat wsi, rolników i gospodarstw, i az mi sie nie chce wierzyc ze takie nie stworzone rzeczy ludzie piszą:D a co Wy o rolnikach myślicie np tych którzy chowają swinie czy tam krowy?? (zaznaczam ze to w brew pozorom jest kasiasty interes:P a i zeby nie było jestes z miasta ale ma rodzine na wsi i jakos nie zauwazyłam zadnej róznicy ludzie jak ludzie tylko maja inny zawód.--co niektórzy zazanczam. i czy wy naprawde myslicie ze ludzie nie myją sie na wsi?? bo ja myślałam ze padne . to własnie u nas w miescie kazdy oszczedza z woda bo sie za nią płaci a na wsi jest jej do woli i za darmo... znacie jakis rolników?? naprawde sa tacy straszni??

Gość ja mam na imie Aneta
ja znam wiele osób ze wsi i kilka z nich pochodzi z rodzin rolniczych ale tacy sami ludzie jak my. a co niby mam miec do gospodarstwa, praca jak praca zresztą teraz zeby miec duze gospodarstwo i cos tam jakies dopłaty czy cuś bo sie nie znam na tym ale słyszałam to trzeba miec wykształcenie rolnicze wiec chyba tacy ludzie tak głupi nie sa

Gość ale wieś wsi nierówna
są takie gdzie prawie w ogóle nie ma gospodarstw, są takie z gospodarstwami nastawionymi na handel i są takie gdzie dominują male gospodarstwa tylko na potrzeby rodziny...z tym, że z tych ostatnich zysków wiele nie ma a nieraz trzeba jeszcze dokładać do interesu nie mówiąc o osobistym wkładzie do pracy.

a co myslicie o takich ludziach co zyją tylko samego gospodarstwa??

Gość Wojtek bez p0rtek
myśle, że mają więcej kasy niż ty

Gość rolnicy sa tacy sami jak
wszyscy inni ludzie.Jedni dobrzy, drudzy zli.Nie zalezy od tego czy akurat sa rolnikami,A co do wody to chyba masz na mysli studnie,jezeli maja ja za darmo i do woli? Normalnie na wsiach skanalizowanych placi sie za wode i za scieki.

Gość no wlasnie na wsi
rowniez placi sie za wodę, ścieki itp. no chyba, że ma sie wlasna prywatna studnię:P

Gość wioskowa
i wlasną prywatną sławojkę...;)

Gość ale lepiej byc podlaczonym
do kanalizacji bo przynajmniej nie trzeba sie martwic jak pozbyc się tego co sie nazbierało w szambie:P

Gość lepiej ale
jak masz pole to z szamba wylewasz na pole a za kanalizacje nie placisz;]

Skończyłam liceum ekonomiczne o profilu rachunkowość przedsiębiorstw i gospodarstw rolnych. Do mojej klasy, jak łatwo się domyśleć, chodziła masa młodzieży ze wsi. Większość zadbane, a już na pewno DOMYTE dziewczyny. Mieliśmy tylko jedną poważną brudaskę w klasie. Nigdy nie zapomnę widoku jej stóp w lecie w klapkach. Wiadomo, że się kurzy, ale wałkujący się brud między palcami nie powstaje po jednorazowej przebieżce polną drogą. Dziewczyny, które musiały z nią mieszkać w jednym pokoju w internacie prawie płakały. Żadne odświeżacze do powietrza nie pomagały. Ale podkreślam, to była jedna osoba. Całą reszta, ot, po prostu, zbiór ludzi. Jedni bystrzy, inni głupi, ładni, brzydcy - jak to w tłumie.

Gość taaa...najlepeij w pole
jasne:O i tu mamy przykład myslenia niektórych ludzi ze wsi...smieci byle gdzie, wylewanie z szamba byle gdzie...super...edukacja ekologiczna:O

Gość wieś śpiewa i tańczy
prawdziwy gospodarz nigdy nie zmarnuje porządnej kloaki i podlewa ziemniaki , które jadą do miast na targowiska :)

Gość nie ma co generalizowac

Gość ehgkejlr;wfnm
Ja znam ludzi ze wsi, niezbyt dbają o higienę,ale uważam,że jakby w mieście mieszkali, to też by nie dbali,taki typ ludzi.Fakt,że w mieście nie śmierdzieliby krowim łajnem,ale brud i pot owszem :)

Gość wieksza roznica
na wsi jest miedzy starszym pokoleniem a mlodymi (nie mowiac, że sporo mlodych po prostu ucieka do miasta bo na wsi jednak dla nich brak perspektyw).

Gość ludzie, czy wy zdajecie sobie
sprawe z tego co piszecie? Ludzkie odchody na pole ,podlewac ziemniaki!!!Smacznego! Wierze,ze niejeden rolnik tak robi ale to jest prawnie ZABRONIONE !!

Gość ja zauwazylam
ze np. ludzi z brakami w uzebieniu o wiele czesciej mozna spotkac na wsi niz w miescie

Gość dziś mam urodziny
pochedze ze wsi niewyobrazam sobie mieszkać gdzies indziej po studiach , obecnie mieszkam w Lublinie i pomimo tego , ze to miasto ma urok nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście, huk, mase poszczelonych ludzi,i bardzo mało zieleni a rodzice żeby pokazać dzieciakom jak wyglądaja zwierzaki zabierają je do sklepu zoologicznego :P jednym słowem wiocha jest cool!!!!!!!!!!!!!!

Gość pewnie ze jest zabronione
ale na wsiach czesto tak robią, choc raczej wylewaja to na łąki niz pola uprawne

Gość bo tam jest jeden
stomatolog na 5 wsi !

Gość a ja z kolei pochodze ze wsi
ale jednak wolę miasto - daje wiecej szans i mozliwosci. Wies jak dla mnie jest dobra na weekend.

Gość ludzie dajcie spokój
myslisz ze ludzie wylewaja swoje szamba byle gdzie i jak popadnie? szambo to nawoz - wiec idzie na pole. ale nie na byle jakie pierwsze z brzegu pole tylko te przygotowywane pod uprawe. po wylaniu - zaorać. co do smieci - jak wszedzie. to od kultury zalezy czy wyrzucisz smiec do kosza, do rowu czy posegregujesz i trafi to do odp pojemnikow. a takowe na wsiach są.

Gość poprawiaczzz
mase poszczelonych ludzi ................ masa posTRZelonych ludyi

Gość dziś mam urodziny
idioci jakie szamba? w większości wsiach jest kanalizacja :( mieszczuchy a takie tępoki :p

Gość To prawda ludzie w ogóle nie
macie pojęcia o życiu na wsi i wymyślacie głupoty :o U mnie na wsi nikt krowy nie ma, rzadko widzę nawet kury. Teraz mało kto hoduje jakieś zwierzęta bo ludzie są leniwi i po prostu im sie nie chce. Sklepy mamy pod dostatkiem i nie jeżdżę na zakupy do miasta bo tutaj kupie wszystko co potrzebuję, jedynie takie zakupy jak ubrania wolę robić w mieście bo większy wybór :) Myje się codziennie :o , mamy kanalizacje więc nie wywozimy szamba na pola :o Śmieci też mamy wywożone co tydzień przez firmę, która się tym zajmuje i nigdy nie widziałam żeby ktoś wyrzucał śmieci po lesie czy polach :o Drogi mamy bardzo dobre więc nie ma problemu z dojazdem w zimie. Zasięg wszędzie z każdej sieci komórkowej, internet jak widać też mamy. Nie ma meneli pod sklepami jak to ludzie wymyślają.

Gość fbdgfbs
to ja jestem z najfajniejszej wsi u nas sa 2 dentystki!!! uwierzycie??? wow to przeciez nie spotykane jak na wies?? a nawet jest supermarket!!! tez nie mozecie uwierzyc?? ludzie smieszni jestescie i na wsi i w miescie sie znajda ludzie równi sobie

Gość ludzie dajcie spokój
i zeby sie znow oburzenie nie podnioslo - uprawe no kukurydzy, ktorej ludzie nie zjedza:)

Gość fbdgfbs
a zapomniałam dodac nawet chodniki teraz robia:P

Gość ludzie ale wsie są rozne
u ciebie na wsi nikt nie ma gospodarstwa a u mnie sporo ludzi ma male, rodzinne gospodarstwa z krowami, swiniami itp. Co do kanalizacji to czesc wsi jest skanalizowana a czesc nie z racji odleglosci. W sumie taka sobie wioska. Są wsie bardziej w stylu "miejskim" jesli tak to mozna okreslic a są gdzie jeszcze wydawac by sie moglo podstawowe media typu gaz, kanalizacja dalej nie są dostepne. Wiec to ,że na twojej wsi jest wszystko nie oznacza, że w innej jest to samo.