Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleep

roczne dziecko zwariowalo

Polecane posty

Gość sleep

Moj syn spal zawsze 2, 3 razy dziennie, ale od kiedy skończył rok... śpi raz okolo 11 i do 21 juz nie chce spac okolo 18 jest juz podniety ale nie moge go juz usypiać bo nie zasnie o 21 - wiec sie trochę męczymy) Jak to wyglada u was?

moja córka jak skończyła rok to też już raz spała, ale do tej 20 to spokojnie wytrzymywała. Może kładź go o 12 a nie o 11.

Gość sleep
chyba muszę mu zmienic tryb życia :) bo odkąd skończył rok coraz wiecej rzeczy mu sie zmienia :)

może to przejściowy okres :) mój syn czasami śpi 3 razy dziennie, czasami raz. na noc kładę go ok 22.00. jak jest śpiący o 20.00 to kładę go na godzinę i budzę o 21.00, godzinkę się bawi i normalnie usypia mi o 22.00 i śpi całą noc do ok. 8.00. dodam, że nie kładę go na drzemki o ustalonych porach. wszystko zależy od dziecka. a próbowałaś położyć ją na godzinkę? nie chce później spać czy ty tak po prostu myślisz?

Gość sleep
próbowałam i musiałam go potem usypiać 2 godziny bo mu sie bawić chciało a nie spac :) Nie chce go kłaść spać później niz 21 bo tak mi najlepiej pasuje.

to spróbuj delikatnie przestawić drzemkę dzienną. połóż najpierw 11 potem 11.15 i tak aż do 12 dojdziesz. wieczorem też możesz spróbować kłaść go o 30 minut wcześniej. mój syn odkąd skończył 11 mies ma 1 drzemkę dziennie, właśnie w okolicy godziny 12. z tym ze na początku spał ok 2-2,5 godziny a obecnie śpi 3-4,5 godzin!!! ale wykończony jest po zabawie na dworze to się nie dziwię :P

Gość olga111
mój synek też odkąd skonczył roczek zaczął marudzic przy zasypianiu i nie chciał zasypiac już popoludniu:(teraz leci Mu 14 miesiąc i od kilku tygodni śpi od 21-ok.8,a pózniej przetrzymywałam Go troszke i już sie przyzwyczaił że idzie pózniej spac i kłade go po 12 ale śpi nie dłużej niż 2 godziny:( sleep-------roczne dziecko to już duży czlowiek:):):)co tydzien to coś nowego wymyśla:)