Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sflaczała

OBWISŁE PIERSI PO URODZENIU DZIECI

Polecane posty

Gość Sflaczała

Dwa razy byłam w ciąży. Ta ostatnia 4 lata temu!!!! Moje piersi przed ciązą były w rozmiarze C w czasie ciąży i po porodzie D. Karmiłam dzieci tylko ok miesiąca. Potem moje piersi zaczeły malec . Wyobraźcie sobie ,że zmalały do rozmaiaru B.Myslałam ,że wszystko wróci do normy Teraz juz mijają 4 lata od porodu...a moje cycki sa wręcz obrzydliwe małe obwisłe miękkie skóra na nich pomarszczona blee...Wygladają jakby były puste w srodku. Koszmar. co mozana na to poradzić?

Gość sleep
mam ten sam problem- bylo duże C a teraz takie miękkie B. Mam jedno dziecko karmiłam tylko 4 miesiące.

Gość Sflaczała
chyba tylko ja mam ten problem:(:(:(

Gość gogo--
tylko miesiąc karmiłaś?? wstyd - biedne dzieciaczki.to ci powiem,że nie poświęciłaś się dla nich zbytnio:(polecam operację plastyczną:)

Gość Sflaczała
gogo - i juz pojawiła się jedna mądra co musi dowalic bo inaczej by padła... Jesli nie masz nic do powiedzienia w temacie to nie pisz. Nie potrzebuję oceny. A dzieci są duze zdrowe i nie chorują.

Gość sleep
gogo-- czemu oceniasz tak szybko dziewczynę ... karmiła miesiąc... to jej sprawa.. widocznie miala powody by więcej nie karmić. Pytała co ma zrobić z piersiami...

Gość Sflaczała
Sleep -nie wiesz ? zawsze jedna mądra osóbka musi się wypowiedzieć w "temacie":):) No cóż ludzi dzielimy na tych którzy dużo gadają i na tych którzy mają coś mądrego do powiedzenia:)

Gość aass
Cześć dziewczyny, no to was nie pocieszę, ja karmiłam syna 2 i pół roku, piersi zrobiły sie sflaczałe tak jak opisuje autorka, tylko ,że syn ma 14 lat i nic sie nie zmieniło, teraz jeszcze schudlam i jestem zszokowana wygladem moich piersi, masuje je dwa razy dziennie i nic, nie wiem juz co robić, albo przytyje,albo operacja-nie widze innego wyjścia :(

Gość sleep
operacja... hmmm.... gdybym miała kasę może... ale nie wiem czy bym sie zdecydowała na to. Lubie moje piersi mimo to jakie są, ale jakby sie je dało wymasować, albo smarować czyms to chetnie bym je ujędrniła bo powiekszyc sie chyba juz nie da :/ znacie moze jakieś dobre, działające kremy?

Gość Sflaczała
aass- nie strasz:( Kurcze ja cały czas miałam nadzieję ,że moje cycuszki się poprawią. Ale skoro minęły już 4 lata i efektu nie ma to może będzie podobnie jak u ciebie. Wprawdzie tez duzo schłudłam zaraz po porodzie. Przed ciążą wazyłam ok 58 kilko zaraz po urodzeniu waga spadła mi do 52 kilo. I do dnia dzisiejszego nie moge przytyć. I pewnie to też miało duzy wpływ na piersi,ze zrobiły się takie fujj. A co do samego prztycia. Jem wszystko nie ograniczam się apetyt dopisuje. Ale nie tyję. Jedyne co widzę to lekkie zwałki na brzuchu. Nogi ręce biust cały czas ten sam:(

Gość Sflaczała
są podobno jakieś balsamy ujędrniające z Bielendy Tyle że to chyba nie dla mnie bo boje piersiątka to tylko skóra pusta w srodku. Najpierw musiały by zrobić się pełne a potem moge mysleć o ujędrnianiu eh...:(

Gość sleep
sflaczala - chyba nam tylko operacja pozostała albo pokochać je ;) A co na to twoj maż? Bo moj jak tak marudziłam powiedział ze jemu sie podobaja ale jak chce to MOGE robić pompki. Tak mnie tym rozbawił szczególnie tym MOGĘ tak jakbym musiała sie go o zgodę pytac chcąc ćwiczyć :)

Gość Sflaczała
sleep- mój mąż mówi ,że są ok. chociaz ja mu nie wierzę. Jak mogą mu się podobać "puste woreczki" gdy wczesniej oglądał dotykał duże jędrne piersiątka? :) Nawet smiał się kiedyś ,że poznając mnie pierwsze co zauważył to te dużżżeee piersi:P I tak jak napisałam wyżej twierdzi,ze jest dobrze ale nie proteduje gdy szukam specyfików by wróciły do normy wręcz nawet szuka razem ze mną:) wiec odpowiedz jest prosta:)Nie ma chłopak wyboru i musi akceptowac to co jest:P

Gość sflaczała także:)
autorko ze zwisami po ciąży/karmieniu (zazwyczaj cycki tracą swoje piękno już po ciąży, to jest dziedziczne) nic nie zrobisz, jedynie operacja plastyczna...żadne masaże,kremy nie pomogą już na takim etapie...miałam to samo, przed ciążą duże B, takie akurat, jak karmiłam duże C, potem cycki zmalały, obwisły, a mam dopiero 24lata:o...szykuję kasę na plastykę, nie mogę patrzeć na swoje piersi w lustro...karmiłam 9miesięcy, nie żałuję i to raczej nie wina karmienia, a raczej genów patrząc na mamę czy babcię, wiedziałam, że tak będzie:(

Gość sleep
z moim chyba tez tak jest - nie ma innego wyjścia ;)

Gość Sflaczała
no wiesz ale to nam pomaga zapomnieć.Rozbieramy się przy naszych mężach bo czujemy się akceptowane.Zapominamy o tym naszym problemie.Ale on ciągle jest. Ja np. nie mogę kupic sobie kostiumu kąpielowego takiego jakiego chcę tylko taki jaki utrzyma mojej cycki na miejscu. A i tak nie do konca.... Bo i tak gdzieś tam "galeretk"i bokami uciekają:P Dekolt? hmmm tez musze sie pilnować bo źle się ułożą...czuję sie z tym koszmarnie:(

Gość ja karmilam okolo 5 miesiecy
Od porodu smarowalam piersi kremami a po 3 miesiacach zaczelam regularne cwiczenia. Cwicze i smaruje sie juz ponad 10 miesiecy. rezultat? Wrocilam do swoich biustonoszy z przed ciazy, czyli nadal mam B. Niestety sa male zmiany. Maja jakby "mniej powietrza". Mysle, ze najbardziej pomagaja mi cwiczenia z hantelkami, wzmacniam wszystkie miesnie odpowiedzialne za dzwiganie piersi. Kremy to dodatek, no i balam sie rozstepow.

Gość kindzerczekolada
Moja córcia skończyła teraz roczek.Karmiłam ją niecałe 3 miesiące. Przyd ciążą miałam miseczkę B, w czasie ciąży i jak karmiłam C a teraz mam między B a C. Moje piersi też sa sflaczałe i mają małe rozstępy. Bardzo mnie to krępuje, wstyd mi nawet przed mężem. Mówi, ze nadal mu się podobają, no jak mnie poznał, to były jędrne i ładne. No ale co ma powiedzieć, widocznie nie chce mni edołowac jeszcze bardziej. Ja już w żadne specyfiki i masaże nie wierzę. Jedyny ratunek to operacja. Ale jak bym już uzbierała pieniądze na operację, to bym wolała zoperować brzuch bo jest w gorszym stanie od piersi i woła o pomstę do nieba ;)

B to małe, C to średnie, a D to duże? To największa głupota :) ZMIERZCIE SIĘ i napiszcie tutaj wymiary albo do kalkulatora: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html B, C i D to nie jest rozmiar, rozmiar składa się też z obwodu pod biustem. Bo 70B i 85B mają zupełnie inne miseczki. Dobrze dobrany stanik może poprawić kondycję waszego biustu, ale jeżeli wciskacie piersi w za małe miski i za luźne obwody, to wam zwisają na ramiączkach, nie mają podtrzymania i obwisają jeszcze bardziej...

Gość ja karmilam okolo 5 miesiecy
No dobrze, my uogolniamy. Nie wdaje sie w szcegoly 75B czy 80B, bo nawet to niekoniecznie jest wyznacznikiem.

Gość wspolczuje
takei zycie, ja tez po 1-szej ciazy mialam obwisle (aczkolwiek duze) piersi i dopiero po 13 latach mam piekne piersi- bedac znowu w ciazy :) etam! cycki najwazniejsze? moj maz kocha moje piersi i ciagle to okazuje, ja je dzieki niemu zaakceptowalam i nie martwie sie, ze znowu za rok bede nosic piasek w skarpetach....

Rozumiem, że uogólniacie, ale chcę wam pomóc :) Jeżeli tak rozumujecie, to znaczy, że macie źle dobrane staniki. Duże B, małe C, nie ma czegoś takiego. B oznacza zawsze to samo - 14, 15 cm różnicy w obwodzie w biuście i w obwodzie stanika. Obwód stanika zawsze powinno się zaniżać, tzn jeżeli macie 78cm pod biustem, odejmujemy 5cm i zaokrąglamy w dół do obwodu. W tym wypadku wyjdzie 70. 75B jest na kogoś, kto ma ponad 80cm pod biustem mierzone bardzo ciasno na wydechu i 90cm w biuście. Czyli realna różnica to mniej niż 10cm... Nosicie złe rozmiary. Zmierzcie się i napiszcie, co wyszło, to pomogę waszym biustom, bo noszenie złego rozmiaru tylko pogorszy ich stan. Piersi zwisają tylko na ramiączkach, nie mają podtrzymania, są rozsmarowywane pod pachy... Nie róbcie im tego.

Dziewczyny, jeśli nosicie te wasze "B", "C" i wasz biust wygląda w nich o tak: http://balkonetka.pl/katalog/bra/naturana-do-karmienia czy tak: http://balkonetka.pl/katalog/bra/triumph-cool-curves-whp czy podobnie to się nie dziwcie, że piersi "lecą" na potęgę! W źle dobranym staniku biust jest praktycznie niepodtrzymany (równie dobrze można nic nie nosić - wielkiej różnicy nie będzie), więc grawitacja działa na ciążowy i karmiący biust z całą mocą. Skóra i odpowiadające za jędrność piersi więzadła Coopera nie wytrzymują i się rozciągają, tworzą się rozstępy i biust obwisa. Dobra wiadomość jest taka, że nawet jeśli złe już się stało, to dzięki dopasowaniu dobrego rozmiaru biustonosza można stan piersi w znacznym stopniu poprawić. Tu można zobaczyć, jak zmienia się wygląd biustu po zmianie rozmiaru stanika na właściwy (jak klikniecie w nicki dziewczyn prezentujących zalinkowane wyżej stanikowe tragedie to też je zobaczycie w lepszych odsłonach): http://balkonetka.pl/katalog/bra/nieznany-80b-kontra-panache-cleo-george A tu liczne wypowiedzi kobiet, którym taka prosta zmiana rozmiaru uratowała biust, poprawiła wygląd, komfort życia, samopoczucie...: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,75213023,75229152,Re_Co_mi_dala_zmiana_rozmiaru_stanika_na_wlasciw.html Kremy i masaże bez właściwego stanika dającego piersiom oparcie nic nie dadzą - one mogą uzupełniać działanie dobrego biustonsoza, ale go nie zastąpią.

Gość moja mama nie karmila
mnie piersia w ogole. Ma piekne, jedrne piersi. Natomiast ciocia, ma 3 dzieci, kazde karmila dlugo i ma wlasnie takie woreczki. To moze to jednak ma cos wspolnego...

Gość kwestia smaku
a moja mama wykarmila 3 dzieci i ma ladne, nieduze, jędrne piersi:P w wieku 60 lat dodam:) to kwestia genow i dobrego utrzymania biustu, jak sadze. czy uprawiacie/uprawialyscie sport? np. basen, fitness, cwiczenia wzmacniajace piersi, czy nosilyscie dobrze dobrane (patrz: posty best bra) staniki? ja nosze 70 C i poki co piersi mam bardzo jedrne i sterczace. nie sadze, ze po dziecku to sie bardzo zmieni - chociaz kto wie. cwiczcie, dbajcie o siebie i przestancie nosic namioty zamiast dobrze trzymajacych stanikow dobrych firm!

E tam, zły stanik. Ja po 2 porodach i karmieniu każdej z córek po rok mam również małe sflaczałe piersi. Zawsze miałam małe. Największe przed urodzeniem pierwszej - 70B :D Teraz skończyłąm karmić młodszą i nie wiem jaki mam rozmiar ale chyba żaden bo cycki mi zginęły. Jest płaska prawie jak facet. Nosze najmniejsze dostępne staniki ale takie małe trudno dostać a mnie nie stać żeby kupować jakieś drogaśne z super firm (i to wysyłkowo bo w moim mieście sie nie kupi).

kwestia smaku - jestem bardzo wysportowaną osobą, pływałanie, kick-boxing. Figurę mam idealną nawet po dwójce dzieci. Staniki mam dobrane. A cycki mini i sflaczałe. I tyle. Nie wiem co z tym zrobić.

Best_Bra, one wiedzą lepiej, przecież mają nieśmiertelne 75B i to nie może być wina stanika... :O