Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sflaczała

OBWISŁE PIERSI PO URODZENIU DZIECI

Polecane posty

A gdzie ja napisałam ze mam 75B? :o Mam wydaje mi sie jakieś 70A. I kupuje najmniejsze dostępne staniki. Moje piersiładnie w nich wyglądają. Ale bez nich okropnie. Prawie ich nie ma. Ale od zakończenia karmienia mineło zaledwie 2 tyg....

70A to nie jest najmniejszy stanik, bo najmniejszy to 60AA Mówisz, że masz dobrze dobrany, a nawet nie znasz jego rozmiaru i mówisz "wydaje mi się jakieś 70A" Na oko je kupujesz, że wydają Ci sie 70A? Nie wiem, czy mi wolno, ale wkleję Ci link do dobrze dobranego 70A http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/ewa-michalak-effuniak-half-cup

Gość ale to nie temat o stanikach
tylko obwislych cyckach. pewnie, ze dobrze dobrany stanik podkresli nasze walory. nam jednak chodzi o to co jest bez stanika. o dekoldzie, o skorze, o braku jedrnosci.

Ale autorka zapytała, co można na to poradzić, więc napisałam, noszenie dobrze dobranego stanika poprawi wygląd biustu. Best_Bra już napisała, noszenie złego stanika to prawie tak jakby nie nosiło się go wcale, a grawitacja niestety działa na piersi. W staniku, w którym obwód będzie odpowiednio ścisły, a nie będzie wędrował pod kark, piersi będą miały podtrzymanie, nie obwisną tak szybko jak staniku, który jest za luźny. A jeżeli posługujecie się tylko literkami i wg was D to duże, C to średnie, a B to małe, to nie macie najmniejszego pojęcia, jak powinien wyglądać dobrze dobrany stanik. I jeszcze myślicie, że sama literka to cały rozmiar. 65D to jest np mały/średni biust. Sama taki mam, a kiedyś nosiłam 75B. Całe szczęście, że zmieniłam stanik wcześnie, bo potem bym miała taki problem jak wy, a tak mój biust już zawsze będzie podtrzymany i nie grozi mu nic strasznego.

Gość warto naprawdę warto.
W ciąży przytyłam 20kg (zeszło od razu po porodzie) potem karmiłam 10 miesięcy a po 2 latach od porodu zrzuciłam jeszcze 15kg. Jaki był tego efekt łatwo przewidzieć. Biust zmasakrowany. Na Lobby biuściastych trafiłam w zeszłym roku -w trakcie odchudzania i dobrałam sobie właściwy stanik. Ale do czego zmierzam -wagę obecną trzymam już od prawie 10 miesięcy. Jakiś czas temu zauważylam że stan mojego biustu bardzo sie poprawił(mówię o wyglądzie bez stanika) -już nie patrzy smętnie w dół, piersi wyraźnie się podniosły. Zmiana ogromnie na plus ale znów czeka mnie wymiana staników gdyż przybyło mi w efekcie parę cm w biuście (przy tej samej wadze i obwodzie pod biustem). Taki jest efekt właściwego stanika. :)

Gość do glaszczki
moze mi w takim razie pomozesz jesli jestes znawczynia:) pod biustem 85cm, w biuscie 100cm, duza przerwa miedzy piersiami, biust nieco obwisly po ciazy, nigdy nie przykladalam wagi do wyboru stanikow, jako nastolatka mialam niewielkie, ale jedrne piersi, kupowalam staniki na bazarach, bo nie mialam kasy na stanik za 100 czy 200zl. nie wiem nawet jaki dokladnie mam rozmiar, teraz po ciazy biust nie wyglada dobrze bez stanika, wstydze sie go, moze pomozesz mi w wyborze biustonosza, zeby podniesc moje piersi? dzieki:)

Nie jestem znawczynią, ale pomogę :) Jeżeli masz blisko do któregoś ze sklepów (http://stanikowamapa.prv.pl/) to przejdź się tam i spróbuj pomierzyć rozmiar brytyjski 75(34)E rozmiar polski 75G NIE BÓJ SIĘ WIĘKSZYCH LITEREK. Mam nadzieję, że zmierzyłaś się ciasno pod biustem? Możesz zmierzyć się jeszcze w zwisie, czyli piersi zwisają do podłogi. Jeżeli wyjdzie dużo więcej, to możliwe, że będziesz potrzebowała o miskę więcej. Ale też niewykluczone, że miski mniej, wszystko zależy od kształtu. Dlatego warto zmierzyć. Pamiętaj, żeby dobrze założyć stanik, tzn w pochyleniu i wygarnij wszystko ręką spod pach i z pleców, żeby miska się wypełniła. Jeżeli nie masz możliwości pomierzyć, to później mogę pomóc czegoś poszukać w internecie.

Bardzo proszę - to nie jest temat o dobieraniu stanika! Takie już są na kafe i jak ktoś chce to go sobie odszuka. Jak kocham się z mężem to raczej nie mam na sobie stanika a problem ze sflaczeniem wtedy jest bardzo widoczny....! głaszczka - tak, wydaje mi sie bo jak uważnie byś czytała dopiero od 2 tygodni nie karmię, zaledwie od 3-4 dni całkiem mi zanikł pokarm a w związku z tym mam te nowe całkiem inne małe sflaczałe piersi. I raczej nie zdążyłam jeszcze polecieć do sklepu mierzyć staniki (szczegolnie ze mi sie akurat dzieci przeziębiły). Wierzę ze jest rozmiar 60AA ale jak JUZ PISAŁAM w moim miescie nie da sie kupic staników mniejszych niz 70A. Wysyłkowo boje sie kupic bez mierzenia. A na wycieczke do innego dużego miasta nie mam ani pieniędzy ani czasu. Te co mam łądnie na mnie leżą. Nie znam ich rozmiaru bo kupiłam juz dawno, i tak - niektóre na oko. Jesli dobrze leżą to co tragedia jakaś ze nie wiem co to za rozmiar? Pod biustem na pewno mam 70 (72 ale zaokrąglam w dół) wiec uważam ze 70 A jest OK. "zmieniłam stanik wcześnie, bo potem bym miała taki problem jak wy" sugerujesz ze mam obwisłe piersi od źle dobranego stanika? Jesteś w błedzie , bo dotad miałam ładny biust i zrobił sie taki w momencie zakończenia karmienia piersią drugiego dziecka.

A Ty czytaj to co piszę ja i Best_Bra. Nam nie chodzi tylko o to, że w staniku piersi będą ładne. Dłuższe noszenia dobrego stanika POPRAWIA WYGLĄD BIUSTU. Chyba o to wam chodzi, prawda? Ponosisz dobry rozmiar, to piersi będą ładniejsze, ich kształt będzie lepszy, jak już koleżanka pisała, nie będą patrzyły w dół, nawet jak go zdejmiesz, rozumiesz? Jeżeli kupisz krem ujędrniający, to myślisz, że po pierwszym użyciu będziesz miała cycki pod szyją? Chyba tez trzeba poczekać na efekty, prawda? A na obwód pod biustem 72cm odpowiedniejszy będzie stanik o obwodzie 65, bo np moje stare 70tki rozciągały się do jakichś 90cm, czyli żadne podtrzymanie dla biustu, który będzie sobie dalej obwisał... Sugeruję, że po ciąży i po karmieniu będę wiedziała jak biust naprawić, zamiast dalej go maltretować.

Gość do glaszczki
tak,zmierzyłam się ciasno, mam 85cm pod biustem. ogółem mam małe piersi, ale jestem dość szeroka:) ważę 70kg przy 168cm, mam grube kości, posturę:) w biodrach też jestem szeroka. co do sklepów najbliżj mam 90km, więc zapewne będę musiała szukać przez neta (z Twoją pomocą (?) :) ) . a w ogóle to za ile i gdzie można kupić dobry stanik? Boże E, G? a czemu takie duże te miseczki?:) ja mam małe piersi:p

Gość zawróconaona
No kuffffa.... "to nie jest temat o dobieraniu stanika" Na wstępie może nie był, ale to jest temat o obwisłych cyckach. A kobiety pytają, co zrobić żeby te cycki obwisłe nie były. I jak ktoś im dobrze doradza (rzeczywiście trzeba zmienić cycniki, inaczej to można do usra**nej śmierci się balsamować i cycki dalej będą wisieć) to ty się wpieprzasz i bez żadnego sensu pouczasz. A tematów cycnikowych na kafe sobie nikt nie odszuka jak nie będzie wiedział, że powinien ich szukać, więc kobity mają rację że tu o tym piszą!

Jezzu ale wy agresywne jesteście. doskonale wiem że trzeba nosić dobrane staniki i nie bronię sie przed tym - zgadzam sie z wami w 100%. I nic nie mam do best_bra. Wnerwia mnie tylko ze głaszczka sugeruje moje sflaczenie jest SPOWODOWANE źle dobranym stanikiem. A nie jest. I pisze "zmieniłam stanik wcześnie, bo potem bym miała taki problem jak wy, a tak mój biust już zawsze będzie podtrzymany i nie grozi mu nic strasznego" Masz głaszczka dzieci? Ile? Długo karmiłaś piersią? Jak pokarmisz tyle co ja dopiero bedziesz mogła powiedziec czy twoim piersiom coś zagroziło.

I naprawde mam nadzieje ze macie racje i po kilku miesiacach (mam dobrany caisno opinający POD biustem biustonosz) noszenia dobrego stanika biust wróci o normy. Ale bardzo wątpie aby był taki jak przed dwoma ciążami. Taki już nigdy nie będzie.

Gość mialam to samona mysli
Nigdy nie slyszalam a cwicze juz dlugo, zeby stanik poprawil kondycje piersi. Ja w takim razie bede tutaj propagowac zdrowy styl zycia: cwiczcie miesnie odpowiedzialne za trzymanie Waszych cyckow! Zgodze sie, ze stanik to podstawa ale cwiczen i pielegnacji nie zastapi!!!

do głaszczki, Twoja realna różnica to 15cm, tabelkowo triumphowo wyszłoby Ci pewnie 85B, ale te 85B Ci ani trochę biustu nie przytrzyma, stąd obwód 75, masz pewnie troszkę tłuszczyku, a takie osoby potrzebują większego zaniżenia obwodu, żeby stanik lepiej się trzymał. Teraz zaglądamy do tabelki (nie takiej z triumpha): http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31 szukasz obwodu 75 i patrzysz gdzie jest z nim setka. W polskiej tabelce wypada równo na miseczkę G :) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4542179 Przenieś się np tutaj, będę na kafe wieczorem to coś znajdziemy. Jana, przecież widzę jak brzmi temat, wytłumaczyłaś, ok, miałaś ładny biust i Ci teraz obwisł, więc teraz żeby go naprawić podstawą jest dobry stanik, bo ktoś już napisał, kremować się można do usranej śmierci. Jeżeli Ty masz dobry stanik i wiesz że trzeba je nosić, to o co Ci chodzi? Nie widzisz co się dzieje w tym temacie, że kobiety myślą, że D to wielkie? A wcale nie, bo dobrze dobrany rozmiar z miską D to mały/średni biust. Ty masz już stanik, one nie, więc nie mów, żeby o stanikach nie pisać. Nie mam dzieci, ale np moja mama wykarmiła dwójkę, ma ponad 40 lat, ale nigdy nie zauważyłam u niej obwodu pod karkiem czy czegoś podobnego, zawsze miała dobry stanik i piersi ma ładne do teraz. miałam to samona myśli, właśnie, stanik to jest podstawa, bo bez niego można sobie robić cuda, a piersi i tak mogą sobie obwisać. teraz idę

Gość do Głaszczka
zartujesz? nigdy nie slyszalam, ze stanik moze zniwelowac uplyw czasu, wplyw ciazy czy naglego przytycia??? nie znam cudownego stanika, ktory podniesie i ujedrni biust! ze po zdjeciu bedziemy mialy cycuszki jak z magazynu!!! bzdury!

Głaszczka - to z Twoją mamą to dowód że stan piersi nie tylko zależy od biustonosza ale od naszych genów :) Ja również nosiłam dobre staniki, jak i moja mama. Obie mamy niezbyt jędrne. Moja babcia wcale staników nie nosiła albo nosiła co było (po starszej siostrze - wiadomo czas powojenny) i co? Nawet w przed śmiercią po 70 miała o wiele jędrniejszy biust niż ja teraz :o aha też miała 2 dzieci....

A czy ja powiedziałam, że po zdjęciu stanika cycki będą jak z magazynu? Nie. Ale stanik może poprawić wygląd biustu, jeżeli tylko ma dobry rozmiar. Przykład: wpis pomarańczowej koleżanki wyżej albo zdjęcia, które wkleiłam. Wiele dziewczyn zauważa zmiany w swoim biuście, piersi się zaokrąglają, sutki patrzą wyżej, a czasem nawet biust się powiększa. Co też macie na załączonych zdjęciach. Tu nie chodzi o to, że stanik zaraz podniesie biust pod samą brodę, ale naprawdę może poprawić jego kształt. Best Bra wam pokazała dobry link, pani w źle dobranym biustonoszu do karmienia: http://balkonetka.pl/katalog/bra/naturana-do-karmienia i ta sama pani w dobrze dobranym staniku: http://balkonetka.pl/katalog/bra/pour-moi-opulence-25 http://balkonetka.pl/katalog/bra/freya-rio-24 Jak myślicie, w którym będzie łatwiej dbać o biust, w tym pierwszym, czy raczej w dwóch następnych? Już się z wami nie kłócę, nie to nie, noście swoje małe B albo małe C, jak tam chcecie, może chociaż ktoś z czytających skorzysta.

Gość do glaszczki
hmmm właśnie nie mam tłuszczyku w obwodzie:) jestem po prostu szeroka, ale bez tłuszczu:) czyli wychodzi na to, że mam kupować 75G tak i zbieram cycki po bokach i wciskać je w kierunku środka?:p...najgorsze jest to gdzie ja znajdę w miarę tanio i w ogóle czy znajdę dobry sklep z biustonoszami, mieszkam w kujawsko-pomorskim 90km od Bydgoszczy, 50km od Torunia i tutaj nie ma takich sklepów:o...otworzyli z niecały rok temu jedną! galerię handlową z croppami,new yorkerami etc, ale czy tam jest jakiś porządny sklep z bielizną to nie wiem...no i ceny,ceny,ceny...nie stać mnie za bardzo, żeby kupić sobie na początek 3 staniki po 100zł każdy:o

Gość no i wlasnie
Nie rodzilas, nie karmilas a znawca od opadnietych cyckow poporodowych jestes. Ok, przyznalam racje ze stanik to podstawa ale nie wylacznosc. Niewierze w Twoje slowa, brz,io to raczej jako kryptoreklama. Kobiety, opanujcie sie! Tylko zdrowy tryb zycia moze cos pomoc. Gdyby stanik czynil cuda to hirurgia by upadla.

Nie obchodzi mnie jak to brzmi, ja po prostu nie mogę patrzeć jak na ulicach widzę obwody pod karkiem i piersi zwisające na ramiączkach, więc staram się pomóc. Cuda czyni dobrze dobrany stanik, a nie byle jaki, ale o dobrze dobranych rozmiarach mało kto ma pojęcie, dlatego nikt nie wie, że to poprawia wygląd. I nie napisałam, że piersi będą jak po operacji, ale mogą być ładniejsze niż są teraz, chyba o to wam chodzi? Daję wam radę, a wy zamiast skorzystać narzekacie i krytykujecie, nie rozumiem :O Wpisała się wyżej dziewczyna, która rodziła, karmiła, schudła i jej jakoś też nikt nie słucha :O Róbcie co chcecie, ale same ćwiczenia i masaże na dłuższą metę dużo wam nie dadzą. Pomarańczowa koleżanko, wpisz się do tego tematu, do którego link podałam wyżej :)

Głaszczka, poniewaz ja tez borykam sie z problemem obwislego biustu bardzo chetni skorzystam z twojej pomocy w doborze stanika. obwód pod biustemna wydechy 82cm, w biuscie 98-99cm. jak rozmiar polecasz?

Gość gosiaczeeeek
dobry wieczór, jeżeli moge wtrącić slówko: Kolejny powód by nie mieć dzieci. :O:O:O:O:O:O:O Dziękuje za uwage, dobranoc 😴

Blad zrobilas,ze tak krotko karmilas piersia.Wlasnie ten problem maja te ktore w ogole nie karmia albo za krotko. Ja karmilam conajmniej rok i mam ladniejsze piersi niz przed ciaza(w ciazy urosly mi z B do D albo i E,teraz mam C :) )

To jest tak jak z odchudzaniem,skora musi miec duzo czasu.Im szybciej chudniesz tym bardziej fatalnie wygladajaca skora. Ale teraz juz "po ptokach" i nie wiem co ci poradzic.Moze jakies cwiczenia?

no i wlasnie, ja wyżej podałam link do tematu, gdzie się wypowiadają dziesiątki kobiet z różnym stanem biustu, po wielu ciążach nieraz, i które dają dowody na to, jak dobrze dobrany biustonosz może poprawić biust. Jeśli kliknięcie w link i poczytanie jest za skomplikowane to zacytuję: 1. "PRZEDTEM Przed "oświeceniem" miałam 87 cm pod biustem, 120 w biuście, panie w Triumphie proponowały mi 90E, ew. 95E... Pani w BOŚu w Krakowie zaproponowała mi 85F, bo akurat miała większe miski. Nie muszę mówić chyba, jak w tym wszystkim wyglądałam. Obwody 90 i 95 po pewnym czasie zaczęłam zawiązywać na węzełki, żeby chociaż trochę mnie trzymały. Każde podbiegnięcie gdziekolwiek nie obywało się bez koniecznego trzymania biustu, bo bez trzymania bujał się luźno i radośnie na wszelkie możliwe strony. Gładką linię ramion zaburzały dwa rooowy, które pod koniec dnia były bardzo czerwone i bardzo obolałe. O bolącym non-stop kręgosłupie nawet wspominać nie będę - KOSZMAR. Powoli zaczynałam marzyć o wycięciu sobie połowy w ogóle wszystkiego, od byłego przerośniętego biustu poczynając. Byłego - bo to, co nosiłam na klatce piersiowej, nie przypominało biustu, może tylko w ogólnym zarysie. Miałam na klatce piersiowej dwa lejące się, płaskie wory, zaczynające się - owszem, w okolicach mostka, blisko siebie, idące w dół w miarę łukiem do brodawek, które "celowały" pionowo w dół, a następnie linią prostą kończące się gdzieś w okolicach łopatek, w miejscu bliżej nieokreślonym. Naprawdę wyglądałam wstrętnie, nie mogłam się na siebie patrzeć, wydawało mi się, że jestem czymś w rodzaju potwora. TERAZ Od około roku noszę nieźle dobrane staniki. Wrażenie pierwsze - od pierwszego nieźle dobranego stanika - ale wysoko mam biust w tym staniku! Wrażenie drugie - KURCZAKI! Mogę BIEGAĆ! Opinie osób z zewnątrz "Rany boskie, jak Ty schudłaś!!! Ty... przepraszam, że pytam.. ale lifting piersi robiłaś?" Dołączyłam do stanika od czasu do czasu masaże - ale darowałam sobie je, bo mam wrażenie, że mi się naciąga skóra, mimo kremu nawilżającego. Może masaż w pozycji leżącej miałby więcej sensu? Robiony przez osobę drugą? Nie wiem. Robię sobie prysznic zimną wodą, noszę od kilku tygodni jakiś stanik non-stop, również do spania. Generalnie - mój biust przypomina w końcu biust. Brodawki "patrzą" do przodu, biust mam _znacznie_ wyżej, jest jędrniejszy, bardziej zwarty, jeszcze trochę, a będę sobie mogła pozwolić na staniki niskozabudowane" 2. "mogę powiedzieć co się zmieniło w pół roku po zmianie stanika z totalnie niewłaściwego 75C na nieco "właściwszy" 70E: -BARDZO wyraźnie zmniejszone rozstępy (kiedyś w za małych stanikach piersi mi się "kompresowały" po lini rozstępów tylko je pogłębiając, ble...ochyda :/) teraz widać je tylko pod pewnym kątem -biuścik się zaokrąglił i ujędrnił, za szeroki stanik nie ciągnie go już tak bardzo w dół" 3. "1. Biust na SWOIM miejscu, nie w okolicach... niższych niż powinien ;) W związku z tym większa pewność siebie, szczuplejsza wizualnie sylwetka (i odmłodzona, bo biust niski trochę lat dodaje). No i TALIA! Talia wysmuklona optycznie, odkryta przez biust wysoki i okrągły :) 4. Biust jędrniejszy. Jestem obecnie w amoku, szale radości w związku z tym co się dzieje z moim biustem. A nie wierzyłam! ;) W wieku dwudziestu-kilku lat (a nie rodziłam) wstydziłam się niesamowicie: biust smutno sobie patrzył w dół (co prawda jednostronnie, ale asymetria też nie jest powodem do radości), pierwsze rozstępy, buły pod pachami - cholernie widoczne w lecie przy bardziej skąpych ciuchach. Wczesną wiosną stuknie rok jak się dałam uświadomić i efekt niesamowity - buł praktycznie brak. Wsiąkły ;> Obwód mniejszy o ok. 4cm (a wręcz przytyłam teraz jak to w zimie :P), za to biust skoczył sobie z 98-99 do 102-103cm. Jest pełniejszy i jędrniejszy." 5. "Wyglądam jakieś osiem kilo szczuplej. Odkryłam, że mam talię. Przestałam uważać się za grubą babę o figurze klocka, teraz myślę o sobie, że mam kobiece kształty i pewną, dodającą wdzięku nadwagę ;) Mój biust wygląda lepiej niż kiedykolwiek (a mam 34 lata, byłam w ciąży, karmiłam, tyłam, chudłam, tyłam itd)." Itd.. itp... dużo tam takich wypowiedzi. Jeszcze sobie można zdjęcia pooglądać: http://stanikomania.blox.pl/2009/04/Jak-dobrze-wygladac-w-bieliznie.html Chirurgia nie upada, bo jeszcze mało kobiet wie, ile może zdziałać tak prosta rzecz jak dobry stanik. A jak widać może naprawdę sporo.

Autorko, trzeba bylo nie karmic piersia tak jak ja to zrobilam :) Gdybyscie zobaczyly moje cycuszki :) jakie piekne . Mniam , mniam tak mowi moj Maz jak je widzi.

Hmmm tak tu czytam i musze powiedziec że są chyba 2 różne problemy. 1) biust obwisły 2) biust sflaczały Mi biust nie wisi. "patrzy" do góry, kształt ma niezły. Tyle że jego konsystencja jest inna niż przed karmieniami, nie taka zwarta jak kiedyś. No i sam rozmiar duuuużo mniejszy. Zgadzam sie w 100%z głaszczką że należy do karmienia mieć dobrze dobrany stanik. Wszędzie są przykłady pań 70D albo coś koło tego. Ale o ile ciężko mi nie karmiąc kupić mały stanik to mały stanik do kamrienia to chyba nie widziałam na oczy! Producenci wychodzą z założenia że kobieta karmiąca MUSI miec duzy biust i kropka. Przeszukałam wszystkie sklepy w miescie i najmniejszy jaki znalazłam to 75B. Moja mama mi go zszywała i poprawiała tak aby dobrze leżał :( No i tak róznie potem bywa bo rozmiar miseczki przed i po karmieniu zmienia się straszliwie (od A do C)