Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sflaczała

OBWISŁE PIERSI PO URODZENIU DZIECI

Polecane posty

Producenci po prostu uważają, że wszystkie kobiety da się wcisnąć w 75B. Na Tobie im się to udało, bo kupiłaś i wszystkie kobiety tak kupują, więc oni nie robią/nie sprowadzają innych. Ciężko jest stacjonarnie dostać obwód 60/65 i miski powyżej D w normalnym staniku, a co dopiero do karmienia. Kiedyś widziałam przeróbkę normalnego stanika w karmnik, ale nie wiem czy teraz znajdę link, może Best Bra ma go gdzieś pod ręką.

Ma :) http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html To jedna z metod, z tego co wiem dziewczyny stosowały też inne zapięcia - zainteresowane odsyłam na Lobby :) I jak na razie to jedno z najlepszych rozwiązań, bo z większością rozmiarów "karmników" jest u nas problem, a te nieliczne co są, są dość marnej jakości (rozciągliwe jak guma do żucia, bez fiszbin, z "rosnącymi", niczego nie podtrzymującymi miseczkami - takie ma niestety popularny Alles, Naturana, Mitex...). Największą ofertę przyzwoitych staników dla karmiących ma u nas Melissa, dodatkowo można u nich zamówić inne rozmiary niż mają na stanie.

głaszczka a co miałam innego zrobić? Nie kupić w ramach protestu? karmiłam łącznie 2 lata i coś na sobie musiałam mieć a niestety bogata nie jestem więc na kupno drogich rzeczy mnie nie stać... na szczęscie moja mama potrafi nieźle szyć :( Nawet poszukałam tych staników Melissa o których pisze best_bra - i nie zauważyłam aby był tam rozmiar 70A albo 70B.... chyba że mają a nie podają na stronie ale nie wiem bo nie pisałam do nich. Z resztą teraz to musztarda po obiedzie bo juz skończyłam karmienie.... tylko nerw mi został. Aha i trzeba pamietać ze do miseczki stanika musi sie tez zmieścic oprócz piersi wkładka laktacyjna. To jest troche problem czy wówczas dobierać rozmiar przed czy po karmieniu? Bo jak przed to dużo wiekszy i wówczas po karmieniu nieco za luźny bedzie a jeśli po to potem jak przybierze w piersi mleka to może obciskać i tamować kanaliki mleczne co doprowadzi do zastoju...

Przed. Rozmiar dobierasz gdy piersi są najbardziej pełne :) Na początku karmienia, w czasie nieustabilizowanej laktacji warto nawet mieć dwa różne rozmiary, jeśli trzeba - tutaj o tym pisze doradczyni laktacyjna: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,89788114,89789883,Po_porodzie_pierwsze_6_tygodni.html A w Melissie jak pisałam szyją też rozmiary spoza oferty - trzeba się z nimi kontaktować w razie potrzeby :)

Gość mama trójki łobuzów :)
Mam trójkę dzieci dwoje pierwszych karmiłam przez 2 lata teraz 3 karmie rok i pewnie jeszcze pół będę karmić. Moje podczas karmienia były C teraz już są B. Po drugiej ciąży gdy juz nie karmiłam zledwością były A :(

wiecie co ja swoje chetnie oddam po dwoch ciazach ostatnia 8 lat temu nadal duze C teraz w trzeciej juz nie jest fajnie a to dopiero poczatek:( tak zle i tak niedobrze pozdrawiam:)

Duze C znaczy w porywach D i pod biustem 70-75 max a te porywy to dwa tygodnie przed okresem na przyklad:D

A poza tym 70C i 75C nie różnią się tylko obwodami, ale i wielkością miseczki, 75C ma większą. 70D i 75C zamiennie bym zrozumiała, bo to mniej więcej to samo. Ja noszę 65D i 70D na pewno by na mnie nie pasowało - za duża miska :) Naprawdę zapraszam do wątku, link podałam wyżej :) Czasem tylko wydaje nam się, że wszystko jest idealnie, więc warto sprawdzić.

Gość bogusiczka
Polecam wam Phytonia Bust Firming Serum ma aż 30% phytoestrogen, ujędrnia, podnosi, wypełnia i ponoć nawet powiększa piersi. Ja stosowałam kurację ujędrniającą, miałam fatalne piersi po karmieniu i to serum mi pomogło, nawet stare rozstępy sprzed ciąży zniknęły. Naprawdę produkt warty polecenia.

Gość Rolka32
Niestety temat obwisłych piersi nie jest mi obcy... MIałam podobny problem po urodzeniu syna,długo stosowałam jakieś kremy,ale mało który był naprawdę skuteczny. W końcu na forach polecono mi właśnie Phytonia Bust Firming Serum. Oczywiscie również podeszłam do tego niechetnie,ale zaryzykowałam. Efekt był taki,że po 3 miesiącach miseczka biustu powiększyłą się o rozmiar! Stosuję od 4 miesięcy,wiec licze na dalszą poprawę:) Oprócz tego biust staje się jędrny i gładki,widać że nareszcie jest coś skutecznego,podaje link do produktu gdzie jest jego dokładny opis http://www.phytoniabellclinic.com/products/a500

no babeczki ja karmiłam 2 miesiące i wyłąm z bulu,przeszłam na butelke i odciągałam pokarm ale też nie długo cycki poprostu masakra,miałam 21 lat i były obrzydliwe,jak 2 skarpetki,katastrofa jak dla mnie i zrobiłam sobie operację,silikony,wiem wiem ze napiszecie ze było mnie stac ale otóż nie wydałam wszystkie powtarzam wszystkie oszczedności ale drugi raz zrobiłabym tak samo.teraz w styczniu rodze drugiego dzidziusia i nie zamierzam wogóle karmić i nie sądze ze jestem wstretną mamą mi tez cos sie od życia należy.

Gość oj współczuję dziewczyny
ja karmiłam dziecko 11 miesięcy, a moje piersi są teraz takie jak przed ciążą. Noszę rozmiar 70B, a w ciąży i karmieniu miałam 75C, w czasie ciąży smarowałam kremem przeciw rozstępom albo oliwką, i cyce są spoko

powiem tak, jak ktoś mial wieksze piersi-zawsze opadną, ze smarowaniem czy bez. operacja podniesienia piersi nie powinna dziwić w XXi wieku. Kosztuje to sporo, ale jak ktoś może sobie pozwolić i czuc się komfortowo-dlaczego nie.

Gość serniczkowa dziewczyna
Przed ciążą -75B, pod koniec ciąży i podczas karmienia piersią (9 m-cy) -80D, po odstawieniu małego -70A!!!! (o zgrozo) no i dosyć, że małe to jeszcze sama skóra:(

Gość OOOoooola
Phytonia? duzo dobrych opini ktoś to stosował na prawdę, czy sam spam?

Gość Zrozpaczona1131
:( Masakra, obwisłe flaczki. BYły takie piękne (no może bez przesady, ale były ok) przed ciążą, teraz po karmieniu (przez 8 m-cy) są okropne. Minęły 3 miesiące odkąd przestałam karmić i jest dramat:( Po prostu dwa flaczki, PUSTE W ŚRODKU:(. I nie widzę nadziei na odmianę. Oczywiście wizualnie stanki ratują sytuację, ale co po zdjęciu stanika? Mnie samej nie są w stanie podniecić, a cóż dopiero męża?:( Żeby chociaż jeszcze jędrne były:(:(:(

Cześć, dziewczyny! Mam ten sam problem niestety :( Też zastanawiam się nad kremem. Na forum dziewczyny polecają Frashe, a ja nie jestem do końca przekonana. Czy ktoś z Was go stosował?

Gość gość
Aisera dziś jedyne "polecenia" tego czegoś to taka sama spamerska szemrana reklama jak twój wpis :O