Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmKaK

Jak to jest z testami ciazowymi???

Polecane posty

Gość EmKaK

Czy taki test moze sie mylic? Czy jesli @ jest spozniona 5 dni a test wychodzi negatyny , to istnieje mozliwosc, ze jednak jest sie w ciazy??? Czy 5 dni to za wczesnie by test wykryl ciaze?????

Gość pozerka.
Cześć. Oczywiście że test może sie mylić, ale nie musi. Jeśli jesteś w ciąży mozesz np. mieć zbyt niskie stężenie HCG czego test nie wykrywa. Natomiast na Twoim miejscu zrobiłabym bete czyli badanie z krwi, wtedy wyjdzie na 100%

Z tego co wiem, to jeśli wychodzi negatywny to może się mylić. A jeśli pozytywny to na 99,9 % ciąża. Najlepiej powtórz test.

Witam a ja tez w sprawie testu . Biore tabletki anty ale ostatnio poinaczyłam kolejnosc gdzie nigdy mi sie to nie zdazylo. Chcialam dla mojego swietego spokoju zrobic test zeby miec spokojne mysli. Mialam okres ( bardzo bardzo skapy) i jestem teraz przy 7-mej tabletce z nowego opakowania . Okres wywolany jest mechaniczne dlatego sie troche obawiam zwlaszcza ze cos dziwnie sie ostatnio czuje. Czy moge zrobic test w dowolnym dniu przy braniu tabletek anty ? Prosze o odp. z Gory dziekuje

Gość tajasne
mozesz zrobic. a krwawienie nie jest wywoływane mechanicznie, jakbyś była w ciązy to krwawienia by nie było.

Gość mamamia1234
Tak przy okazji robienia testu ciążowego mam do Was pytanko. Jak uważacie, czy 27 dnia cyklu (cykl jest 30-dniowy) istnieje jeszcze możliwość zajścia w ciążę? kolejne pytanie, czy jeśli zajdę w ciążę ostatniego dnia dni płodnych to cy pojawi się za kilka dni okres czy już nie?

Gość apoloninja
spokojnie, mialam podobnie. bralam tabletki, tydzien mi sie okres spoznial. zrobilam test negatywny, a mimo wszystko dalej sie schizowalam, czym wcale sobie nie pomagalam. po 10 dniach dostalam okres. a u Ciebie jak bylo krwawienie- ciazy nie ma

Gość wwee
ja zapomniałam kilku tabletek...czy ryzyko ciąży jest w tym przypadku duże?

ehh no niby tak... ale cos ostatnio zle sie czuje. Nie ze mam mdlosci ale pobolewa mnie podbrzusze i czesto mi nie dobrze jest i czuje takie jakby pulsowanie w macicy . I nie mowie ze jest to odrazu oznak ciazy ale najpierw sprawdze a pozniej do gina zobaczyc co sie dzieje ze takie cos czuje ...

Gość EmKaK
Dzisiaj @ jest u mnie juz 10 dni spozniona, co mi sie nigdy nie zdarza. Zrobilismy z mezem test z samego rana i wyszedl negatyny :( Lzy poplynely i mnie i jemu, bo juz chcielibysmy miec dziecko. Najgorsze jest to, ze nie znajduje zadnego powodu dla ktorego mialabym byc az tyle spozniona. Zero stresow, przeziebien itd. A @ nie ma i test mowi ze ciazy tez nie :(

Gość wwee
w pierwszym tygodniu zapomniałam...:(

Gość EmKaK
3 testy w ciagu 5 dni, kazdy negatywny, a @ jak nie bylo tak i nie ma :( Nigdy sie nie spoznia wiecej niz dzien czy dwa. Teraz juz 11 i dalej nic. Co sie dzieje?

albo test z krwi beta hcg albo wizyta u gina. Wirtualnie nie jestesmy w stanie dac diagnozy zwlaszcza ze nie jestesmy lekarzami i mozemy jedynie przypuszczac czemu spoznia sie Tobie @.