Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujemy wyprawkę

produkty BabyOno - dobre? Proszę o opinie

Polecane posty

Gość kupujemy wyprawkę

Czy ktoś używa produktów tej firmy? Konkretnie chodzi mi o pościele, kocyki, ręczniki itp. Zamierzam kupić je na allegro (ze względu na przystepną cenę), ale boję się o jakość. Niby widziałam BabyOno u nas w sklepach, ale zupełnie się nie znam :)

Gość znaczy się
ja jestem zadowolona z tych produktów mam pościel i kocyk. Jakościowo są bardzo dobre wg. mnie :)

Gość znaczy się
ja jestem zadowolona z tych produktów mam pościel i kocyk. Jakościowo są bardzo dobre wg. mnie :)

Gość ...........................123
Dobre. Ja mam z tej firmy karuzelę, oraz kilka zabawek i gryzaków, także mogę polecić. Osobiście kocyków, pościeli i ręczników to bym u nich nie kupowała, bo można kupić tańsze i ładniejsze gdzie indziej. Niekoniecznie dziecięcych firm. Ja kupiłam piękne kocyki w Jysku. Ręczniki kąpielowe też miałam stamtąd, takie zwykłe bez kaptura i też były super. Mają świetne kolory. Pościel w Ikei.

Gość kupujemy wyprawkę
Dzięki :). W sumie na allegro ceny tych produktów nie są duże, np ręcznik z kapturkiem to koszt 19.90 - jak dla mnie przystępna cena. Niestety mieszkam w dużym mieście i ceny w sklepach są przerażające. Także powoli zaczynam komptelować i zbierać opinie :)

Co ty opowiadasz? :) To właśnie rewelacyjnie jak się mieszka w dużym mieście, bo nie trzeba przepłacać na Allegro. Allegro opłaca się bardziej ludziom z małych miejscowości i wsi, którzy nie mają dostępu do większości sklepów. Mówię ci, jedź najpierw do Jysku i Ikeii, zanim wydasz kasę na Allegro. W obu trzeba bardzo dokładnie szperać, ale się opłaca. :)

Gość kupujemy wyprawkę
Zajrzę, zajrzę. Ale co do Jysku to jestem słabo przekonana. Z tego co kilka razy tam szperałam za pościelą dla mnie to nie bardzo mi się jakościowo podobało. Ale skoro polecasz to pewnei tam zajrzę :). Chciałabym wyprawkę skompletować tańszym kosztem, ale też nie oszczędzając na jakości. Bo to jest na pierwszym miejscu.

Gość moje propozycje :
mam kocyk jest OK !! mam kilka zabawek - te znów są rewelacja :)

Gość wkurzona położna
ja tylko prosze! zwróccie uwagę na producenta! unikajmy chińszczyzny (a baby ono tez mają, niestety). bo nie muszą, ale mogą występowac u dzieci później komplikacje! i dla malucha nie ważna firma, tylko wysokiej jakości naturalne tkaniny:))

...........................123 - mylisz się, ja zrobiłam rekonesans na allegro, spisałam ceny i pojechałam do kilku sklepów w moim dużym mieście. I? I nie kupiliśmy nic. Kupiłam całą wyprawkę na allegro i zaoszczędziłam jak policzyłam kilkaset złotych.

Falea, zależy o jakie marki masz na myśli? Ja najczęściej kupuję rzeczy Ikei, Jysku, Graco, Rossmannia, H&M, Cubusa, KappAhla, Mothercare, Motherhood i ani razu nie wiedziałam na Allegro nic co byłoby tańsze niż w oryginalnych sklepach. Powiem, ci że jak nawet jestem nieraz wstrząśnięta jak ogromne marże na ceny sklepowe nakładają sprzedawcy z Allegro! Nieraz i 40%! Te ceny są dla ludzi, którzy mają setki kilometrów do pokonania żeby dojechać do oryginalnych sklepów i w związku z tym nie mają wyjścia, jak coś im się bardzo spodoba i chcą to za wszelką cenę mieć. (Poza Graco i Motherhood, bo ceny w ich własnych sklepach internetowych są identyczne z Allegro, więc tu na jedno wychodzi). Osobiście uważam, że dla miastowych, kupujących w galeriowych sklepach, Allegro nie ma najmniejszego sensu. Porównywałam ceny wielu produktów z cenami ze stron internetowych producentów i osiwieć można. To już wolę się przejść osobiście, wydać na autobus/metro i parędziesiąt złotych mieć w kieszeni. Zresztą czemu się dziwić, ci sprzedawcy mieszkają właśnie w takich miastach jak my, kupują za tę samą kasę co my rzeczy w tych samych sklepach co my (do tego najczęściej na mega wyprzedażach, gdzie wszystko jest o 20%-30% tańsze) i muszą przecież na tym zarobić, plus doliczyć jeszcze koszty przesyłki/kuriera. Dlatego to tak niefajnie wygląda.

Gość DO wkurzonej położnej
wiesz co to są subsydia? :) polecam się zaznajomić z terminem, zanim palniesz kolejną głupotę o chińszczyźnie. masz jakieś ciekawe wyobrażenie na jej temat.. pewnie wydaje ci się, że rzeczy markowe robione w chinach są tym samym co te z bazaru :D ciekawa teoria, wiesz? tyle, że wyssana z palca.

Gość W Jysku jest teraz promocja na
koce! Posezonowa wyprzedaż towaru. Wszystkie od 25-60% taniej. Ja osobiście mam 2 Celie (ten biały model w kolorowe kwiatki i beżowy w białe - na zdjęciu dwa pierwsze od prawej strony): http://resources.jysk.com/getimage/pm.large/4519100/WEB/1005 jeden Brooke (różowy): http://resources.jysk.com/getimage/pm.large/4517300/WEB/1005 i jeden, którego nie mogłam znaleźć na ich stronie. Może go już nie ma w sprzedaży. W każdym razie był różowy z jednej strony, a z drugiej pomarańczowy. :) Polecam.

Gość W Jysku jest teraz promocja na
Z ręczników polecam Kronborg (ja kupowałam dwa, jeden w kolorze fuksji, a drugi fioletowy). Nie mają kaptura, ale mnie to nie przeszkadza i cena jest super. Kolory śliczne i jest ich duuużo. :)

Gość agawaga83
ja również kupiłam w Jyscu, jestem bardzo zadowolona, mam ok. 10 ręczników Kronborg i są bardzo dobre, chłonne, nie farbują w praniu. Polecam:)

Gość ja na allegro kupiłam prawie
wszystko, i tez jestem z duzego miasta a jak porównywałam ceny to na allegro i tak wychodziło taniej z wysyłką niz u mnie w hurtowniach! trzeba tylko umiec szukac okazji a nie brac pierwsze lepsze .

Gość Mój Kaprys
Mam trochę produktów tej firmy ale są to raczej jakieś drobne gadżety typu naczynka plastikowe czy sztućce i butelki. Teraz zastanawiam się czy kupić u nich torbę do wózka, bo wprowadzili do oferty. Czy są tu osoby posiadające ich jakieś tekstylia? Torba ma być prezentem na imprezę z okazji urodzin u mojej przyjaciółki i nie chciałabym by prezent był słabej jakości czy bubel... Chcę by to był ładny i praktyczny prezent.

Gość apila
Mam ręcznik, kocyk dla młodego BabyOno i jestem bardzo zadowolona.

Gość Mój Kaprys
No właśnie, też mi się wydaje, że to będzie dobry wybór, za rozsądne pieniądze. No i co jeszcze mi się podoba, to to, że wzory nie sa takie oblatane :)

Szykując wyprawkę dla maluszka, część rzeczy kupiłam używanych, natomiast akcesoria dla dziecka i rzeczy osobiste to kupiłam oczywiście nowe i w większości właśnie z babyono i wydaje mi się, że są naprawdę dobrej jakości i są polecane przez wiele mam, które mają już trochę doświadczenia.