Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka wrzesien ;)2010

Pomózcie !!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Aneczka wrzesien ;)2010

Witam moj wielki dzien juz 18 .09 kucharki własnie doniosły mi menu pomozcie i powiedzcie czy to dobre menu i czy cena odpowiednia mam 3 panie ktore gotuja i 3 ktore podaja menu wyglada tak obiad : rosół z makaronem Ziemniaki , surówka miesa : kotlet mielony , kotlet schabowy , panierowana piers , udko pieczone , devolay Dania zimne : - Salatka w szynce - ryba po grecku - nadziewane pomidory - sałatka z sałata - sałatka z makaronem - sałatka gyros - słedz w pomidorach - sledz po meksykansku - sledz w smietanie - jaja faszerowane - jaja z sosem tatarskim - warzywa w galarecie - kurczak w galarecie -piwoszki z sosem czosnkowym Dania ciepłe - szaszłyki drobiowo warzywne - leczo - flaki /zurek - bigos - krokiet z barszczem - kotlet nadziewany pieczarkami z pieczonymi ziemniaczkami i surówka za osobe Płace 110 zł mam własna sale napiszcie co myslicie o tym menu i czy to rozsadna cena

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość filippa_eilhardt
losie kochany, kto te wszystkie menu układa?! to dramat jakiś! upał, gorąco, a tu siedzisz nad rosołem albo flakami, pot z gości się leje, ale gdzie tam....rosół trza zjeść! Flaki jeść! no i schabowego obowiązkowo...straszne! A później ciężkie sałatki z majonezem i musztardą, brawo! Dlaczego nikt nie zaproponuje fajnego, lekkiego jedzenia, sa przecież pyszne chłodniki i lekkie zupy jarzynowe, zamiast tłustego rosołu, brrr :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yxbiery;bayr;zewir
taa, dokładnie! i jeszcze gorrący i tlusty bigos! no ale to Ty, droga autorko, Ty tu (u)rządzisz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bsfdf
dziewczyny ona wesele ma dopiero pod koniec wrzesnia!!! anie teraz:D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość elfeurdż
co nie zmienia faktu, że jest to ciężkie tłuste jedzenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aneczka wrzesien ;)2010
ale ja sama zdecydowalam ze ma byc kuchnia staropolska i ze ma byc Polskie sprawdzone jedzenie chodzi mi Tylko o to czy menu jest odpowiednie do ceny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a znam się trochę na tym, bo dorabiam sobie w weekendy jako kelnerka, menu jest ok z drobnym ale. Według mnie za dużo takich rzeczy jak bigos, flaki, żurek,leczo, krokiet z barszczem. To wszystko jest na jedno kopyto. Pierwsze danie kolacyjne, wnioskuję, ze te szaszłyki- są ok. II danie również powinno być jakieś konkretniejsze- ja często spotykam się z tym, że serwują rybę np pstrąga z surówką i frytkami, albo np jakiś świniak czy coś w tym stylu. III danie może być ten bigos, albo gulasz a IV danie właśnie krokiet z barszczem albo żurek z jajkiem do wyboru, ewentualnie te flaki. Ale z tego co ja się spotykam to właśnie te dwa pierwsze dania kolacyjne są takie konkretniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brrbrrrbrrr
kuchnia staropolska?! gdzie w kuchni staropolskiej jest UWAGA.. śledź po meksykańsku????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdziekucharekszesctamniemacoje
fakt! kuchnia staropolska to na ten przyklad żur chrzanowy z grzankami, zupa cebulowa, wino z jarzębiny, albo żur domowej roboty... mimo wszystko niech Ci sie uda wesele i smacznego! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szafirek...
akurat tlusty rosol jest doskonaly przed piciem wodki. ja bym wyrzucila mielonego i schabowego i dala np. jakies zrazy albo karkowke. z dan zimnych wywal te jajka i daj jakies faszerowane miesko np.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szafirek...
bigos tez bym wywalila.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie w mig poszly pieczarki faszerowane to samo z jajkami faszerowanymi. Tluste potrawt tez sie sprawdzaja bo goscie wolniej sie upija ;) ja bym wywalila te warzywa w galarecie i zamioast tego nozki. A cena jak na tak obszerne menu naprawde niska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika2010wawa
a skad te kucharki??? podaj jakis namiar na nie bo bardzo niska cena i swietne menu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mini porady
dołożyłabym kluseczki śląskie do pierwszego i frytki - to nie jest drogie a ludzie lubią mieć wybor a nie tylko zwykłe ziemniaki za duzo tych śledzi - może jedne i do tego jakiś łosoś? zamiast samych mies dołożyłam po kawałeczku smażonej rybki schabowy, pierś i devolay maja być w panierce - może lepiej zrobić pierś z grilla z pomidorami i mozarella? jeżeli już jajka to jeden rodzj starczy podokładałabym sosiki na stole, pomidorowy, czosnkowy i tysiaca wysp zrezygnowałabym z flaków, zostawiłabym żurek i barszczyk a deser? menu do ceny ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×