Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madonna09

ciąża.

Polecane posty

Gość madonna09

witam. mam pytanie odnośnie badanie usg a ciąży. wczoraj byłam u ginekologa Pani wziela mnie na fotelik potem zrobila usg i powiedziala mi ze jest tu podejrzenie ciazy, okres mialam dwa tygodnie temu i w 5 dniu tj. ostatni dzien okresu uprawialam seks dodatkowo sie nie zabezpieczalam. Kazała zrobić mi badanie krwi. Ale tak sie zastanawiam...przeciez to bylo usg 'od srodka' to powinno jej jakies zmiany wykazac pierwszy raz spotkalam sie z takim czyms jak ''podejrzenie o ciaze''. czy ktos byl w podobnej sytuacji ??? czy te badania krwi sa konieczne?? pozdrawiam

Gość kolia23
zrób sobie pierogów

Badanie krwi sprawdzi Twój poziom hormonu HCG co do usg - ciąża może być na tyle wczesna, że sprzęt jeszcze jej "nie widzi" stąd określenie "Podejrzenie"

Gość madonna09
dziekuje za konkretna odpowiedz. o to mi chodzilo

Trochę to dla mnie dziwne że lekarka w dwa tygodnie od ostatniej @ już jest w stanie podejrzewać ciążę. To chyba za wcześnie. Pęcherzyk jest widoczny na usg dopochwowym w 7-8 tygodniu ciąży Ale może ja się nie znam :-/

Gość efegenia donovan
no też sie dziwie :o może to jakis prof dr hab. n med. wiec wie co mówi:D

albo jasnowidz ;-) coś to dla mnie podejrzane jest bo dwa tygodnie od ostatniej miesiączki to gin może co najwyżej zobaczyć czy w jajnikach jajeczko jest i grubość endometrium zmierzyć.....

Gość vinca
u mojej Hanusi serduszko bilo juz w 5-tym tygodniu... tak wic wszystko jest mozliwe :)

Ale nie w drugim.... w drugim od okresu to się zazwyczaj jajeczkuje