Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaa

Gorączka nie spada po nurofenie, innych objawow brak, co to moze być?

Polecane posty

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaa

moje dziecko juz drugi dzien goraczkuje ok 38,5 podaje nurofen i temp spada do 37,5, zadnych innych objawow nie zaobserwowalam oprocz tego ze che byc tylko przytulane, ma 1,5 roku, co to moze byc?

Gość nanananna
mój tak miał i okazało się że to wirus dostał leki i juz jest ok :)

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaa
antybiotyk?

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaa
moze to trzydniowka? ale czytalam, ze wtedy temp szybko spada po podaniu lekow

Jak po trzech dniach wyskoczy drobna wysypka, to znaczy że ma trzydiówkę, jedyne co się robi to zbija gorączkę.

Gość wkurzona położna
nic nie rób - obserwuj i podaj coś na obniżenie, może ten nurofen zmien na jakiś inny lek? na 3 dzień powinno dziecko mieć straszne osłabienie i zaniżona temp. - znaczy że choroba mija:) i ważne, abyś podawała dużó płynów, bo o odwodnienie nietrudno :) a jak chce się przytulac - to tulić tulic tulić i jeszcze raz tulić - niech sobie śpi:)) wszystko będzie dobrze!

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
u mnie jest to samo, ma 1,5 roku od wczoraj goraczkuje, na noc mu zbilam temp a teraz ma ale spi i sie wypaca zobaczymy, mi sie wydaje ze to od upalow, juz tak mial jezeli do jutyra nie minie to pojdziemy do lekarza bo i tak musze z nim isc. ale nie ma co sie przejmowac, moze to 3 dniowka albo wlasnie przegzanie organizmu, chodzilas z dizeckiek duzo po dworze????

Gość wkurzona położna
szybko się zbija goraczke w kąpieli, tylko nie zmrozić dziecka prosze :P

Gość wkurzona położna
przykładać mokrą pieluszkę, przecierać wilgotną ciałko dziecka. jeżeli ma temp poniżej 39 stopni i zachwouje się normalnie nie trzeba podawać leków. i unikac wychodzenia na dwór w godz12-16!

Gość xxxxxxyyy
Wyglada na trzydniowke. Nalezy dziecku dawac duzo pic - jesli nie chce (moje tak mialy ) to choc po kilka lyczkow co jakis czas - ewentualnie arbuza zaproponowac lub jakis inny soczysty owoc i podawac cos na zbicie goraczki - przy tym wirusie lepszy paracetamol. I na wszelki wypadek zbadalabym dziecka mocz na cito - moze to byc zapalenie ukladu mmoczowego i wtedy liczy sie kazda godzina, bo u tak malego dziecka nieleczone moze bardzo szybko uszkodzic nerki lub doprowadzic nawet do sepsy.

Gość wkurzona położna
i co ? przeszło dziecku????? bo nic nie piszesz a my w nerwach czekamy :(