Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justi123

włosy włosy wszędzie

Polecane posty

Gość do justi
nie przyczytalam calego tematu ale jzu z pierwszej strony dowiedzialam sie ze mam w zasadzie prawei takie samo owlosienie jak i ja.. na piersiach mialam nawet kiedys mniejsze.. od 2 lat chodze do gin-endo prywatnie a on tylko zwieksza ilosci lekow.. teraz to nawet te na piersiach sie pogorszyly!! ehh kompleks ze ojej.. ale i z powodow finansowych i z racji tego ze mam dosc ze jest jak bylo a zjadalm teraz 5 tabletek dziennie ide w czwartek do internisty zeby od nowa mnie gdzies pokierowal i juz nie prywatnie.. a wy zaczelyscie od internisty czy tak prywatnie do koso sobie ''wymyslilyscie ''ze trzeba?? wiem ze nie skladnie neico napisalam ale za szybko chcialam to wyrzucic z siebie ;)"P

ale mialas zle hormony?? bo mi wyszlo niby ok wiec chce szukac dalej przyczyny slad ten porost nadmierny?????????? lekrze sie tylko usmiechaja ze to nie jest problem, ok nie problem zalezy dla kogo gdzies musi by przyczyna

Gość do justi
testosteron mialam blisko gornej granicy normay ale nie powyzej, nigdy zbyt wysoki mi nie wyszedl w zasdzie. na poczatku kiedy zrobil mi duuuzo badan wyszlo mi ze mam baaardzo zly wynik cukru, ale nie na czczo a tylko po dwoch godzinach od podania glukozy - tzw krzywa cukrowa.. na to biore wlasnie 3 tabletki ... ale cukier wychodzi miteraz bardzo odbry mierzony po jedzeniu... diabetolog u ktorej bylam na konsultacji chciala je odstawic nawet na jakis czas to gin-endo zamiast tego dal wiecej... szczerze to mam dosc tylu tabletek. stresuje sie wizyta u 'nowego' lekarza w sensie internisty w czwartek ktory chcialabym zeby pokierowal mnie od nowa, ale mowisz ze moze byc tak ze internista mnie oleje calkiem mowiac ze tak ma byc ;o???... jeszcze pare rzeczy mi sie dzieje ale to juz jakies zoladkowe sprawy pewnie od ilosci lekow ale te wloski to dla mnie priorytet;/

Gość do justi
tyle ze mi np wlosy na npogach nie odrastaja jakos bawrdzo szybko ani nie sa szalenie 'twarde'. jestem brunetka, takze caly ten oblesny meszek jest ciemny ;/.. aha i zeby nie bylo ze ten cukeir to od tego ze jestem na przyklad otyla, waze okolo 55kg przy wzroscie 172. mialyscie usg jajnikow? moze to pco? jak z regularnoscia miesiaczek?

bo ja hormony mam niby ok chociaz robilam raz, bylam u dermatologa ale mnie na laser wyslal do syna(debil) i nie wiem co mam badac cukier ale zwykly maial tez zawsze ok tarczyca tzn jej hormony tez niby ok ale zastanawiam sie czy nie mam jakiegos guza...

usg maialm 2 razy zadnych zmian wszystko ok zadnego pco zadnych miesniakow torbiieli itp.

Gość do justi
mi wyszla lekka niedoczynnosc tarczycy.. ale tak mala ze raczej od niej to nie jest. a chodzisz do lekarzy prywatnie czy pamstwow ?? nieektorzy faktycznie tweirdza ''ze taka uroda niektorych''. z jakiego miasta jestes jesli moge spytac? ten lekarz do ktroego chodzilam dwa lata badan robi duzo-prywatnie, ale przynajmniej ma potem jako takie rozeznanie..

jestem z woj. mazow. zalezy u kogo bylam i panstw. i prywatnie. nie wiem juz co mam robic:-( do tego problemy osobiste i mam takiego dola że... literki mi sie rozmazują... ;-(

Gość do justi
rozumiem bardzo odbrze coczujesz.. moze nie mam teraz problemow osobistych ale pare innych dolegliwosci zdrowotnych mi sie nazbieralo, bo tego kazda wizyta u lekarza jestem bardzo zestresowana... wrecz do tego ze boje sie ze sie rozplacze w gabinecie :D .. niestety ja jestem z malopolski ;/.. ale mam nadzieje ze teraz jak pojde do doktorka to nie oleje sprawy/nie wysmieje tylko wysle do jakiegos innego.. kurcze.. myslisz ze to dobrze ze chce przesatc chodzic do lekarza do ktorego chodzilam 2 lata skoro jest zmiana na troche gorsze tylko ;/? ( co prawda sam pytal na ost wizycie czy przypadkiem nie jest gorzej, ale wtedy sie to tak ne rzucalo w oczy jak teraz)... ale jakby nie bylo dawac za kazdym razem 70 zl za wizyte to juz duzo mysle.. moze pokieruje mnie na jakies inne badania na przyklad.. bede sie tu ''chwalic''..

zajrzyj tu czasem. Ja sie wlasnie rozstalam z chlopakiem i jest mi strasznie:-( ;-( a co to za lekarz? endokrynolog??

Gość do justi
baaardzo współczuję w takimr razie <przytul> ... to masz podwójne zmartwienie ;/.. chodziłam tyle czasu do ginekologa-endokrynologa.. moze to nie jest oszalamiajaca cena za wizyte ale biorac pod uwage to ze staram sie za nie za badania i leki placic sama, nie prosic o to rodzicow to bywa kiepsko.. ;/ studiuje dziennie,teraz teoretycznie mialam stypendium ale wydawac wiekszosc tych pieniedzy na leki i lekarza to az mi sie cos dzialo.. dlatego wolalabym zaczac chodzi panstwowo.. w koncu obaj to lekarze.. ;/

mysle ze wroci mi depresja mialam ja przez kilka miesiecy jakis czas temu i czuje ze bedzie to samo. jesli ten lekarz Ci pomogl i jestes zadowowlna to nie zmieniaj. Chyba ze nie jest taki dobry to zmien. poszukaj popytj...

Gość do justi
wlasnie chyba nie jestem.. niewiem czy pomogl, dlugo nie bylo gorzej ale teraz tak jakby sie zaczynalo robic zle.. ale kiedy mialam infekcje intymna probowal mi zmowic ze nic mi nie jest i to tylko podraznienie a okazalo sie ze mam gronkowca!! do tego mowi bardzo malo, prawie nic nie wyjasnia, tylko tylko ze zrobila tyle badan na poczatku to rozeznanie dobre bylo. od ponad pol roku nie moge zwalczy jakiejs infekcji intymnej mimo wymazow .. ost wyszla mi tam bakteria coli-to ponoc z pecherza idzie, ale mimo tabletek od ginki innej nie pomoglo.. licze ze ten interniesta z tym sobie chodzciaz poradzi bo ile czasu mozna.. kurcze.. wiem ze to latwo mowic ale jestem napewno wartosciowa kobieta i skoro cie zostawil z jakich powodow to na penwo nie byl ciebie wart!!.. kurcze mam cos spore probemy z netem do tego zaczyna sie u mnie burza.. bede tutaj jakos poznym wieczorem ewentualnie jutro popoludniu.. moze sie wteyd uda nam ''zgadac'' ;>

Gość do justi
tam mialo byc oczywiscie ze JESTES wartosciowa kobieta a nie ze ja jestem ;)/.. trzymaj sie :) moze spacer dobrze ci zrobi, pozdrawiam i mam nadzieje ze uda sie jeszcze porozmawiac

eee to zmien lekarza moim zdaniem. narie rozeszlismy sie tymczasem ale i tak boli i czuje ze o bedzie kniec naprawde...

Gość Topic dla Was
Justi123, to JEST hirsutyzm. To Ty poczytaj najpierw, zamiast się łudzić.

Gość xxxx_com
mysle ze woskowa depilacja w dobrym salonie typu Denique dałaby radę

Gość Topic dla Was
Przeczytałam wszystkie Twoje posty. Nie wiem, na jakiej podstawie sądzisz, że nie masz hirsutyzmu. Masz hirsutyzm jak złoto (być może idiopatyczny, hormony mogą być jak najbardziej w normie). Sorry, że tak ostro, ale... po prostu poczytaj tamten topic.

hirs to jest meskie owlosienie rozumiesz roznice???? a my nie mamy brody ani czarnych klujacych grubych wlosow. Prorpnuje najpierw troche poczytac potem udzielac glupich nic nie wnoszacych rad.

Gość Topic dla Was
"a my nie mamy brody ani czarnych klujacych grubych wlosow" Ale będziecie miały. Hirs się najczęściej nasila z czasem. Zaczyna się właśnie często od jasnych, miękkich włosków. Wiem, że Twój atak na mnie wynika ze strachu, więc rozumiem.

Gość Topic dla Was
Ok.. Justi, oszukuj się jak chcesz, mnie nic do tego. Widzę, że wywołuję lęk u Ciebie i stąd agresja. Nie miałam takiego zamiaru. Pozdrawiam.

sluchaj bo duzo osob ma mech duzy na brodzie wąsik i to nie jest hirs! znalazla sie madzrejsza od lekarzy. to moze wiesz jeszcze co powinnysmy zrobic?? jak sie lecyc jakie badania zrobic?

Gość Topic dla Was
Ok., Justi, już nie atakuj, nie będę Cię przekonywać. Wszystkie odpowiedzi na temat badań itp. znajdziesz na tamtym topicu, jeśli masz już odwagę przeczytać być może coś, czego wolałabyś nie wiedzieć.