Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nepheutes

coś łagodnego antyalergicznego do mycia twarzy, co polecacie?

Polecane posty

Gość nepheutes

mam bardzo wrażliwą cerę skłonną do zaczerwienień, do powstawania zaskórników. przez ok roku używam physiogel, i rzeczywiście poprawiła mi się cera. jest to produkt nie wysuszający cery i oczyszczający. Ale nie tani kosztuje ok 30 zł . czy któraś z was mogłaby polecić coś tańszego i dobrego do oczyszczania twarzy , bez alkoholu , coś łagodnego , najlepiej antyalergicznego

Gość szuszka
A próbowałaś może kosmetyków z seri AA- są bardzo łagodne. Ja też mam wrażliwą skórę i muszę bardzo uważać przy dobieraniu sobie kosmetyków ale od dwóch tygodni używam mleczka do demakijażu( z aloesem) i toniku tej firmy. Jak an razie nie mam żadnych zaczerwień

Gość A KTO TO TAKI
na garniera uważaj bo mi usunął warstwe zrogowaciałą naskórka i miałam później problemy. a [polecam do mycia twarzy (i nie tylko) fantastyczny płyn oilan dla dzieci z parafiną! co prawda nie jest tani,a le bardzo wydajny! szkoda, że go poznałam dopiero po porodzie, ale teraz małemu notorycznie podbieram i nie potrzeba nawet żadnego kremu, a skóra jest super:) na bardzo wysuszoną polecam leż z tej serii balsam:) fajnie łagodzi wszelkie podrażnienia! no proszę kolejny przykład że można się wiele uczyć od dziecka hihihi

ja jestem zadowolona jak do tej chwili, ale moze sprobuje ten twoj produkt:-)

Gość nepheutes
garnier czy NIVEA VISAGE omijam , one zawsze są na bazie alkoholu , dobre są na 2, 3 tygodnie a potem widać że wysuszają skórę jeśli się nie stosuje odpowiednich kremów nawilżających. poza tym kosmetyczka mi je odradzała bo nie są wskazane do wrażliwej cery. wiadomo vichy la roche są dobre - ale są to kosmetyki drogie. i kosmetyczka dała mi dobrą wskazówkę: jeśli po umyciu twarzy czujesz, że ona się tak "ściąga", jest naprężona, to zły znak, bo oznacza to że dany kosmetyk wysusza twoją cerę.

Gość wkurzona położna
a proponuje jeszcze kosmetyki polskiej firmy bandi. generalnie polskie kosmetyki są przygotowane z myślą o "polskich klimatach", tzn pogoda, wilgotność, wiatr itp. dlatego większość DOBRYCH kosmetyczek je poleca

Gość gsgdgfhg
dla wrazliwej skory polecam serie pure nature aloes & arnika z oriflame:):) jest tam tonik zel do mycia twarzy krem i zel uniwersalny :)