Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facettttttttttt

niewiem co zrobic - jestem załamany

Polecane posty

Gość facettttttttttt

dzwonili do mnie z banku i powiedzieli, że do 6 musze zapłacic 2800, że bank nie będzie już dłużej czekał. Powiedziałem że nie zapłacę tyle bo nie mam skąd :-( a oni, że bedą musieli podjąc odpowiednie środki. Przez prawie 3 mies nie mogłem znaleść pracy, bank wypowiedział umowę całkowice, teraz pracuję na zleceniówki, ale wypłate dostanę 10 i to nie wiecej niz 600 zł, bo robota nie zawsze była, od jutra ide do innej ale tez jest to zleceniówka. I co ja mam zrobic? jak to kurwa spłace????????? i to sie nazywa, że bank wspólpracuje z klientem:-( Cholera, dadza sprawe do sądu????????? ja zaplace im tylko tyle ile dostane wypłaty to ok. 600 zl, skad mam wziaśc 2200?????????? normalnie życ sie nie chce :-(

Gość mnie to loootttoooooo
spokojnie to nie konieć świata przeciez Cię nie zabiją- Sąd juz jakos to rozstrzygnie Nie bój żaby

Gość facettttttttttt
a ile to potrwa? zanim dostane jakies pismo z sądu???????? moze 2 - 3 miesiace byc?

Gość miło się czyta:)
ciesz się, że masz tylko 2800, moja przyjaciółka zadłużyła się na 200tys.i nie ma z czego spłacać gdyż straciła pracę, dlatego prawdopodobnie odbiorą jej mieszkanie i pójdzie na bruk:(

Gość facettttttttttt
wie ktoś może?

Gość callendario
jak to sie zadluzyla na 200 tys??

Gość samanta21
A nie możesz pożyczyc od kogoś z rodziny czy znajomego?

wygląda to tak: bank zwraca się do sądu o nadanie klauzuli bankowemu tytułowi egzekucyjnemu, sąd na posiedzeniu niejawnym nadaje mu klauzulę, i postanowienie o jej nadaniu wysyła tylko wierzycielowi (także nawet nie będziesz wiedział, że już po sprawie sądowej) następnie bank zwraca się do komornika, ten wszczyna egzekucję i od tego momentu możesz złożyć zażalenie, jeśli uważasz że jest to niezgodne a co robi komornik to już wiesz

Gość facettttttttttt
a ile to moze wszystko potrwać? np. 2 miesiace? teraz zaczynam nową prace, to jak dobrze by poszło to z 1000 bym zarobił i spałacił chociaż trochę, to moze inaczej by na to zaczeli patrzec i nie dawali by sprawy do sądu

Gość facettttttttttt
a co moze zrobić komornik w przypadku gdy nie mam pracy i dochodów, mieszkanie jest komunalne, ja w domu nie mam sprzetu który nadawał by się do sprzedaży ?

Gość facettttttttttt
up

Gość facettttttttttt
up

Gość dziecko ze sloneczka
Spokojnie,napewno nie zostaniesz bez srodkow do zycia bo komornik musi pozostawic Tobie tzw minimum socjalne.

sama sprawa sądowa w zależności w jak dużym mieście mieszkasz - wiadomo obciążenie sądów - może być to 2 tyg. lub miesiac zanim zostanie rozpatrzony wniosek ale tak jak tutaj ktoś napisał spokojnie, komornik nie może Ci zabrać wszystkiego spróbuj z bankiem jakoś się dogadać,a jak nie oni to zawsze z komornikiem (zależy jaki z niego człowiek) można jakoś się dogadać powodzenia i głowa do góry będzie dobrze - czego Ci szczerze życzę

Gość facettttttttttt
chodnikowy latawiec, dzięki. z bankiem juz sie nie da dogadac, nie chce isc na żadne ustępstwa, żada całej kwoty

Gość 12345678910880509
idz do banku i popros zeby ci to rozlozyli na miejsze raty... np na rok chyba po 200zl bys mial na splaty idz do kierownika i pros go o to.. lepiej tak niz komornika masz miec na pplecach

Gość majorkanka
Nie panikuj. Wszystko można rozłożyć na raty i przeciągnąć w czasie. Wybierz się najpierw do banku, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i po prostu pogadaj o Twojej sytuacji. Pamiętaj, że bank nie chce drogi sądowej, ani Twojej krzywdy, tylko spłaty długu nawet małymi krokami.

Gość Anetttaaa
Zapraszam do współpracy z firmą FM GROUP POLSKA ,producentem wysokiej jakości trwałych perfum Do wyboru wiele znanych i lubianych zapachów, oraz ponad 80 innych produktów .Produkty kolorowe do makijażu oczu, ust i policzków oraz mineralne pudry i fluidy ,produkty FOR HOME dla Ciebie dla Twojego domu środki czystości. Zysk na produkcie 40% (ponad 10 zł). Żadnego miesięcznego obowiązku zamawiania .Będziesz dysponował piórnikiem z próbkami perfum ,katalogami co z łatwością pozwoli zbierać zamówienia .Dodatkowo dla osób chcących budować własne grupy sprzedażowe-rewelacyjny plan marketingowy pozwoli zarabiać Tobie w krótkim czasie konkretne pieniądze