Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AdopcjaMalenstwa

Adopcja

Polecane posty

Gość AdopcjaMalenstwa

Witajcie Kobietki:) Czy są tu kobietki które adoptują dziecko lub mamusie które adoptowały maleństwo "Adopcja ze wskazaniem" Dziękuje.Wpisujcie się,chce poznać wasze opinie na ten temat.

Gość przyszłamamaadopcyjna
Podjęliśmy z mężem decyzję o adopcji, dokumenty chcemy złożyć do ośrodka na początku przyszłego roku, ponieważ wiąże się to ze sprawami zawodowymi mojego M. Już się nie mogę doczekać :) Dużo czytałam o adopcji ze wskazaniem i przerasta mnie fakt, że matka biologiczna znałaby nasze dane. Dla dobra dziecka wolałabym zachować anonimowość.

Gość AdopcjaMalenstwa
My nie długo będziemy rodzicami adopcyjnymi i jesteśmy bardzo szczęśliwi z tego powodu.Dzidzia będzie już z nami od listopada. A Ty z mężem będziesz składać papiery,tak? Moja MB. od której będziemy mieć maleństwo nie zna naszych danych i nie wie gdzie mieszkamy,ale chciałyśmy się poznać,widziałyśmy się już na spotkaniu,dużo rozmawiałyśmy i rozmawiamy,jesteśmy cały czas w kontakcie.Ona chciała wiedzieć do jakiej rodziny trafi dziecko a my chcieliśmy ją poznać(i wcale tego nie żałujemy,przynajmniej wiemy co to za kobieta i wogóle,chociaż wiadomo nie każdy chce poznać MB. dziecka).Kobieta dobra,mila,sympatyczna,rozmowna.Ma już swoje dzieci a tego już nie jest w stanie wychować i zapewnić maleństwu dom,miłość,rodzinę i szczęście.Wolała adopcje ze wskazaniem a nie oddawać dziecko do domu dziecka.Każdy robi to inaczej.Ja nie chciałam przechodzić przez kwalifikacje które trwają tak długo a potem na dziecko się czeka dość długo 2-3 lata i Ci tego nie zapewnią że dostaniesz niemowlaka prosto ze szpitala.My mamy taka możliwość i woleliśmy taką.To jest nasza przemyślana decyzja. Jak chcesz to możemy porozmawiać. A skąd jesteś?

Gość przyszłamamaadopcyjna
Jestem ze śląska. Jesteśmy dopiero przed tą całą procedurą ale najważniejszy jest fakt, że jest to NASZA wspólna przemyślana decyzja...Czuje się jakby ktoś dał mi w końcu prawo do myślenia 'kiedyś będę mamą". Co do Twojego przypadku to fajnie, że poszło wszystko pięknie i gładko bo słyszałam, że nie zawsze tak jest :( Chociaż gdybym wiedziała, że ktoś jest zainteresowany adopcją ze wskazaniem to chyba bym się nie zawachała :) Twój adoptuś już jest na świecie?

Gość AdopcjaMalenstwa
Ja jestem z Wielkopolski.Moja MB. ma termin na początku listopada,tez już nie moge sie doczekać.W końcu usłyszę "mamo" Szkoda ze wcześniej o tym nie pomyśleliśmy,ale lepiej mieć teraz niż wogóle. Zobaczysz będzie wszystko dobrze i tez zostaniesz "mamusia". Tez macie problemy,żebyś zaszła naturalnie w ciąże? A próbowałaś może ins. lub in vitro?,robiliście jakieś badania?

Gość AdopcjaMalenstwa
Mama-A to czemu oddałaś maleństwo do adopcji? Masz kontakt z MA.? Nie żałujesz takiej decyzji?

A jak załatwialiście adopcję ze wskazaniem? Skąd dowiedziałaś się o MB? Leczyliśmy się w Klinice Leczenia Niepłodności, nie ma żadnych medycznych przeciwskazań do tego żebyśmy byli rodzicami jest to tkzw. niepłodność idiopatyczna ( z niewyjaśnionych przyczyn ). Oboje jesteśmy Katolikami i z przyczyn etycznych nie bierzemy pod uwagę inseminacji a tym bardziej in vitro - chociaż byłoby na nie Nas stać. Więc zdecydowaliśmy się na adopcję i nawet jak kiedyś Pan Bóg sprawi, że zajdę w ciążę to czuje , że mamy tyle miłości w sobie, że podołamy wychowaniu dziecka adopcyjnego i biologicznego :)

AdopcjaMalenstwa Mama-A to czemu oddałaś maleństwo do adopcji? Masz kontakt z MA.? Nie żałujesz takiej decyzji? Miałam trudną sytuacje finansową. To było moje kolejne dziecko. Mam kontakt z MA ale tylko telefoniczny :) czasem dzwonimy do siebie ale w wiekszosci inicjatywa wychodzi od MA. To wspaniała kobieta z ktorą połączyła mnie przyjaźń. Wiem że moje dziecko jest tam bardzo szczesliwe :) czy żałuję?? hmmm własciwie na tamten czas to była najlepsza z mozliwych do podjęcia decyzja. Teraz oczywiscie myslę o moim dziecku ale mozna z tymi myslami życ. Pozdrawiam i naprawde polecam taką formę adopcji :)

Cieszę się, że są na tym świecie odpowiedzialne osoby, postąpiłaś najlepiej jak mogłaś. Dziecko ma dom i rodzinę, która je Kocha. Super , że macie pozytywne relacje, chociaż na bocianie czytałam o MB, które po adopcji ze wskazaniem próbowały wyłudzać pieniądze od MA lub robiły inne dziwne podchody :(

Gość bachus
ojciec- bardzo przystojny student VI roku medycyny, matka- studentka antropologii. Nie możemy mieć tego dziecka. Wierze, ze odezwie sie najlepiej pasująca rodzina, tylko poważne propozycje

Gość AdopcjaMalenstwa
Mama podziwiam Ciebie za taką decyzje❤️

Gość AdopcjaMalenstwa
bachus a dlaczego nie możecie mieć tego dziecka?

Gość AdopcjaMalenstwa
bachus źle zrozumiałam, a to nie chcecie tego dziecka? Ja juz mam swoją MB.

Gość AdopcjaMalenstwa
przyszła mama adopcyjna:) "A jak załatwialiście adopcję ze wskazaniem? Skąd dowiedziałaś się o MB?" Odezwała się do nas kobietka z forum.Jak pisałam posta na forum to zostawiłam do siebie maila i tak to się zaczęło,zostaw na siebie jakieś namiary to na pewno ktoś się odezwie,bo tak to nawet nie maja gdzie na pisać a tak to będzie mail do Ciebie.MB sama mnie znalazła i sama na pisała do mnie maila i byłam jako pierwsza i zdecydowała się na nas.Będę jej wdzięczna za to do końca życia,dała nam dużo szczęścia i radości.A co do tych MB. lub surogatek to na pewno nie dałabym im pieniędzy za dziecko,w końcu dziecko nie jest jakąś rzeczą lub zabawką,tez słyszałam o tym ze biorą pieniądze za dziecko,ale ja nie z tych.Moja MB.nic od nas nie chce,chce tylko żebyśmy dali miłość dziecku i dom...

Gość AdopcjaMalenstwa
http://www.adopcjazewskazaniem.pl/forum/index.php tu masz namiary na to forum,tylko musisz się zarejestrować.Podasz maila tam jak masz w profilu i będą do Ciebie pisali na priva. Możesz się o wszystko pytać,kobietki Ci odp. Możesz też wpisać w google "Adopcja ze wskazaniem" tez dużo wiadomości Ci się wyświetli.Życzę powodzenia,pozdrawiam:) PS.Na kafeteri też poszukaj,też są fora o adopcji:)