Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiek Gosiek

Chcę zacząć wspołżyć, proszę o wskazówki.

Polecane posty

Gość Gosiek Gosiek

Cześć ;) Mam 18 lat, stałego chłopaka od roku i chciałabym zacząć z nim współżyć, jednakże chciałabym dowiedzieć się paru rzeczy... Niestety boję się wizyty u ginekologa a nie mam z kim porozmawiać.. Pierwszy raz mam za sobą, było to miesiąc temu, teraz chciałabym tak na prawdę w pełni odbyć stosunek. Poradzicie mi ? Jaki dzień wybrać, jak się zabezpieczyć, boję się wpadki .

Hej jeśli masz regularny cykl i @ przychodzi zawsze w takim samym odstępie czasu to w połowie cyklu powinnaś mieć owulację czyli pęknięcie pęcherzyka graffa 3-4 dni przed owulacją zaczynają sie dni płodne wtedy Twój śluz powinien być ciągnący sie i przeźroczysty dni płodne trwają do ok 2 dni po owulacji później sluz zmienia się w biały lepki ale pamiętaj że owulacja może się przesunąć więc na tej metodzie nie można polegać w 100% na twoim miejscu poszłabym do ginekologa po tabletki ( choć w sumie nie polecam choć sama brałam )..Jak my zaczynaliśmy tez miałam 18 lat i jako zabezpieczenia używaliśmy prezerwatyw i globulek dopochwowych. Z tym że mnie strasznie denerwowało jak ta globulka ze mnie wyciekałą :(..Później zostaliśmy już tylko przy dureksikach tylko że mój M nie kończył we mnie :)...także jeśli będziecie uważać to nie wpadniesz nam się udało przez 5 lat a teraz sobie juz używamy bo obecnie staramy się o dzidzię :)...Powodzenia:)

Gość Prażynka_87
Niepotrzebnie boisz się wizyty u ginekologa - wizyta nie zawsze związana jest z badaniem, lekarz na pewno Cie zapyta czy czujesz sie gotowa na takie badanie. Na pewno będzie z Tobą rozmawiał , doradzi Ci ...

Gość Gosiek Gosiek
więc.... jeżeli postawimy na 3-4 dni przed moją spodziewaną miesiączką i zaopatrzymy się w prezerwatywy z apteki ze środkiem plemnikobójczym a ponad to będzie to stosunek przerywany, powinno być wszystko ok ? ;)

Niewiem co ty gadasz. Jak chcesz zacząć współżyć, skoro pierwszy raz już za Tobą, a to jest rozpoczęcie współżycia? I skoro był pierwszy raz to, to nie świadczy o "odbyciu się pełnego stosuknu" tak???? Owulacja nie jest w połowie cyklu! Jest 14 dni przed miesiączką, czyli tylko przy 28dniowych cyklach może być w połowie cyklu. Jeżeli używasz prawidłowo prezerwatywy, nie pęknie i będzie wszytsko ok.