Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elizka_84

Alergia na bebilon pepti

Polecane posty

Czy wasze dzieciaczki spotkało cos takiego? Po jakim czasie od zmiany mleka na bebilon pepti znowu pojawily sie objawy alergii? Były podobne do tych przy pierwszej zmianie mleka czy slabsze? Czy potem juz tylko nutramigen? Moja córeczka ma podejrzenie skazy białkowej i bebilon pepti dostaje od 5 tygodni. Po zmianie mleka wszystkie objawy zaczely ustepowac: zeszła wysypka, skończyły sie kolki, niespokojny sen. Ale od kilku dni wydaje mi sie ze mała znowu ma objawy alergii. Grymasi przy jedzeniu, opuszcza karmienia i pije duzo wody. Zawsze zanim zacznie jesc placze i strasznie sie wije. Ma zaczerwienione łuki brwiowe i szorstka "gesią skorke" na nozkach - ale to jeszcze od poprzedniej alergii nie zaszło. Wizyta u lekarza jutro...

moj synek tez mial podejrzenie alergii,najpierw bylo pepti ale stan jego skory sie nie poprawil.Jestesmy na nutramigenie.Radzilabym Ci przejsc na nutramigen,bo pepti jest dla dzieci z czesciowa nietolerancja laktozy,a nutramigen jest juz dla tych,ktorym pepti nie pomaga.

nutramigen nie zawiera w ogole laktozy i sacharozy.U nas tez maly dostawal pepti jakies 3tyg,skora byla moze troszke lepsza niz po NAN HA ale i tak widac bylo szorstkie plamy na ciele...Sprobuj z nutra,jak dziecko pije pepti to nie poczuje roznicy,nutramigen tez jest taki ochydny w samku ;)

Mysle że zmienie. Juz jestem prawie zdecydowana bo znowu szopke przy jedzeniu odstawiła. Zobacze jeszcze tylko co lekarz powie

No wlasnie boje sie tego smaku bo jeszcze nigdy nie miałam styczności z tym mlekiem a sporo się naczytałam. Zobaczymy jak to bedzie. Ide się modlić ;)

Gość biedronkowa.............
elizka_84 moje dziecko jak i po bebilonie pepti i nutramigenie po ok 4 tygodni podawania objawy wrocily wraz z nasilajacymi sie kolkami, wiec zmienilam na zwykle bebiko i pije je juz 6 miesiecy