Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kołdor

koczowałam dziś pod pałacem prezydenckim.

Polecane posty

Gość kołdor

po chuj się ci ludzie kłócą, wytłumaczcie mi :O stare babcie się od kurew wyzywają :O

Gość kołdor
to ja jestem co chodziłam z flagą i krzyżem wygraliśmy

"po ch*j się ci ludzie kłócą" Bo nie mają w domu netu i nie mogą wyżyć się na forum :classic_cool:

Gość .korniszonka.
o kołdorka ma bana :a za co ? :D

Gość kołdor
hahaha chodziła taka babcia z flagą i krzyżem i podchodzi do niej inna babcia i mówi: 'ty kurwo weź się do roboty' :D

Gość mamy słaby system opieki
nad ludźmi starszymi. Zamiast wyzywać ich od mocherów zastanówmy się, czy wina nie leży czasem w postawie nas wszystkich, szczególnie mam tu na myśli samorządy, ale przeciez wszyscy jesteśmy wyborcami. Powinny istnieć domy dziennej opieki dla osób starszych, terapia zajęciowa, kluby dla emerytów w niewygórowanych cenach. Państwo nie oferuje starszym i samotnym osobom żadnej alternatywy, być może stąd takie zachowanie u osób, które przecież nie ze swojej winy się zestarzały. Mój postulat: jeden dom dziennego pobytu dla osób starszych zamiast jednego kościoła.

Gość marusia z porąbanych
no a ja w głowę zachodzę kto z kafe zadyme w wawie narobił;) o i sprawczyni się pojawiła

Gość kołdor
nastepna zadyma nie wpuscimy komora do palacu kto idzie ze mna?

Gość .korniszonka.
ja :D

mamy słaby system opieki-właśnie ;) gdyby państwo się zajęło starszymi ludźmi na przyzwoitym poziomie, nie byłoby takich akcji ;)

Gość ab7
jedni i drudzy są idiotami mnie ani ziębi ani grzeje czy ma tam być krzyż czy nie niech lepiej pomyślą o chorych i głodnych dzieciach i niech walczą o ich lepsze życie

Gość marusia z porąbanych
aaaaaaaa gdyby państwo zajęło się starszymi ludźmi na poziomie - według kołdorki dzisiaj by pewnie zadymy nie było;) a tak te słabe wątłe ciałka miały siłę się napiertalać :D:D:D:D:D:D co za rząd że w takiej kondycji utrzymuje emerytów SKANDAL PANIE SKANDAL :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

chodzi o to, że gdyby tacy ludzie mieli zapewnioną opiekę i towarzystwo, nie pierdoliłoby się im w głowie i mieliby inne rozrywki niż stanie pod krzyżem ;)

Gość ab7
emeryci powinni dostawać 1 tys. i koniec a nie po 2-3 tys. na miesiąc a młody zapiertala za1 tys. z jęzorem na brodzie i to jeszcze często na czarno taka kuuurwa polityka staruch ma więcej niż młody, który się dorabia i ma większe potrzeby !!!

Gość cutty sarka
stare babcie się od k**ew wyzywają miłosierne katoliczki kochające bliźniego...

Gość mamy słaby system opieki
Kiedy starszy człowiek przestaje być aktywny zawodowo, często dzieci o nim zapominają, nie ma dużo koleżanek - to naprawdę dołująca sytuacja. Takiej osobie pozostaje kościół, lub np. przesiadywanie w poczekalniach u lekarzy, zawracanie głowy obcym ludziom na przystankach. Osoby te nie mają internetu, telewizja oferuje im powtórki Klanu i Familiadę. To naprawdę przykre, ale chyba każdy potrafi wczuć się w sytuację takiej osoby. A wystarczy kawałek sali z krzesłami i codzienną prasą, kartami, szachami i najlepiej jakąś terapią zajęciową - gdzie można sobie codziennie przyjść, porozmawiać z innymi osobami w podobnej sytuacji i zająć trochę czas, żeby nie zdziadzieć do reszty samemu w domu. Kolejny postulat: mniej ciętych komentarzy na kafe - więcej codziennych, choćby i pobieżnych kontaktów z babcią, ciocią czy starszą sąsiadką.