Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dobosława:)

Czemu kobietą tak spieszno do śluby???Czyżby bały sie samotności

Polecane posty

Ostatnio zastanawiam sie z czego to wynika czy z naszej mentalności???Czy z tego że panicznie boimy się byc sami??a jak juz zaciągniemy do ołtarza to czujemy wewnetrzny spokój...a sam slub?To jakąśporazka??Czemu robimy to dla ludzi a nie dla nas samych??Czemu nie przezywamy tego dnia we dwoje,że to jest najważniejszy dzień dla Nas,a nie myslimy:"Boże jak ja wyglądam,Co ludzie powiedzą"Zapraszamy mase ludzi w ktorej wiekszosci widzielismy raz w zyciu??To chyba po prostu polska mentalność...

Gość Zgadzam się z tobą ostatnio
panuje szał na szybki slub

Gość panna z mokrą głową:)
ja tam sie nie spiesze:) a mam 23 lata na karku:)

Gość mi również nie spieszno,ale mo
je koleżanki juz sa mezatkami.smutnymi mezatkami...mam 25 lat

Wiesz to chyba ma związek z tym, że ślub daje jakieś poczucie bezpieczeństwa, coś w stylu dowodu na to, że dana osoba chce z nami być i jest na to zdecydowana, że nie dopuszcza myśli o rozstaniu (mimo że wiadomo - rozwody się zdarzają), że chce być tylko nasza i żebyśmy my były tylko jego :) Udowodnienie tego, że traktuje się nas poważnie, a nie jak przechodnią znajomość, którą można łatwo skończyć :) Ale nie tylko kobiety tak mają - jak ostatnio powiedziałam mojemu że na ślub to z 4 lata poczekamy, był wielki bulwers i zdziwienie, że długo ;)

Dziwne.Ja jestem z facetem rok.mimo to że go kocham i chce byc z nim.Na slub mam zamiar poczekac gdzies jeszcze z 3 lata.Muszepoznać go,muszę nauczyc sie z nim zyc,bo każdy z nas ma jakies swoje odbicia

Wydaje mi się, że większość kobiet po roku nie chce ślubu, więc nie jesteś wyjątkiem. Ślub to furtka do budowania czegoś naprawdę wspólnego, chociażby ze względów prawnych, ale także emocjonalnych. Jest on w pewnym sensie symbolem porządku, spokoju. Nie uważam, że chodzi o samotność, ale o ustatkowanie. Kobiety z natury nie lubią wszelkiego bałaganu- tak więc nie lubią rodzić dzieci bez męża, budować domu bez męża (finanse) itd... No i wcześniej wspomniane bezpieczeństwo. Męża odbiera się jako opiekuna na pewno lepiej niż "chłopaka/faceta", bo gdzieś w głębi da się odczuć, że to w pewnym sensie obce jest. I mówię tu o porządnych i poważnych facetach, a nie jakichś bawidamkach, co im w głowie tylko szaleństwo.

Gość Dorusiasiusia
są takie kobiety, co im się zamarzy "słitaśny" ślub na kilkaset gości, gdyż podpatrzyły u swoich koleżanek fotografie ślubne, atmosferę weselną, romantyczną parę młodą... a potem "oh mi też się marzy coś takiego, namówię mojego Staszka na ślub!".

Nieprawda ;-p Znam mnóstwo par i w 90% to mężczyźni od razu widzą wspólną przyszłość, dom, drzewo i syna. Kobietom do tego o wiele dalej ;-)

Gość azertypolki
a co jak facetowi sie spieszy do slubu,to tez ze sie boi samotnosci?przestancie robic z kobiet jakies desperatki,

Gość kobieta moze rodzic tylko do
okreslonego wieku.Gdy ma dzieci, chce dla nich stabilizacji, gwarancji najpelniejszego zabezpieczenia. Facet zawsze zdązy zostac ojcem. To czysta biologia.

Gość ANIK1BUWT1
bo są nienormalne!!!!!!!!!!!!!!!! i tyle w temacie

Gość sdfsdfdsfd
Bo tak jak ktos juz wczesniej napisal slub jest jednym z dowodow na to ze partner traktuje nas powaznie, ze nie jestesmy ktoras z kolei laska, nastepnym przystankiem w drodze do znalezienia tej jedynej. Owszem, po roku znajomosci to normalne ze chcesz jeszcze poznac swojego faceta i nie jestes w tym odosobniona. Ale kiedy chodzisz z kims 3 lata,5 itd. chcesz zeby ten zwiazek poszedl dalej. Faceci boja sie slubow,odpowiedzialnosci. Ja znam moze dwoch ktorzy maja wieksze cisnienie niz dziewczyna na slub.Reszta to tchorze ktore boja sie powaznych zwiazkow. Ja sie nie dziwie kobietom ze po kilku wspolnie spedzonych latach chca wiedziec dokad ten zwiazek zmierza. Nie mowie ze od razu trzeba sie zenic,ale sama swiadomosc ze facet o tym mysli i planuje swoja przyszlosc ze swoja dziewczyna jest juz sygnalem ze jest dla niego kims wyjatkowym.

hmm mi nie jest spieszno, tak naprawde to z jednej strony sie boje... ale slubu