Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jaaaaaaa

Farbowanie włosów

Polecane posty

Gość a jaaaaaaa

Jestem naturalną blondynką ale 2 lata temu zafarbiłam się na brąz - L'oreal brąz http://www.goldmax.pl/farba-loreal-excellence-creme-braz-p-5653.html teraz chce wrócić do blondu i od jakiegos czasu stosuję farbę jasny brąz. http://www.goldmax.pl/farba-loreal-excellence-creme-jasny-braz-p-5649.html Efekt jaśniejszy widać tylko na odrostach , reszta jest dość ciemna. Czy któraś z was też chciała z brązu wrócić do blondu? Kiedy mogę kupić farbę blond- chodzi mi o to czy nie będę ruda :O Poradzcie dziewczyny.

Gość katiess83
Musisz zrobic dekoloryzacje,albo poczekac az odrosną Ci wlosy...Bo sama widzisz jasniejsza farba chwyta Ci odrost-nigdy jasniejsza farba nie rozjasni Ci ciemniejszych wloskow;) Więc ,albo dekoloryzacja-co bardzo zniszczy ci wloski-wiem bo sama przeszlam z ciemnego brazu na blond...Albo cierpliwie farbuj odrost jasnymi brazami itd az bedziesz miala jednolity jasniejszy odcien..Ale tak czy siak nawet na naturalnym kolorze wlosow najlepiej nie eksperymentowac samemu bo zazwyczaj wlosy wychodza zolte..

Gość a jaaaaaaa
myslałam że może pasemka sobie zrobię platynowe. Tylko nie wiem jak to będzie wyglądało?

Gość katiess83
platynke na brazie chcesz robic? Mozesz sprobowac-ale chyba bardziej slomiany wyjdzie niz platyne..To tez zalezy jaka masz strukture wlosa...Zawsze mozesz w formie baleyage przechodzic do blondu ale to troche potrfa...Ic najlepiej do fryzjera niech obejzy wlosy-i niech zrobi Ci jakies pasemko platyna bedziesz widziala jakie sa efekty...Ja tez mialam robione pasemka-oczywiscie najpierw trzeba rozjasnic a pozniej farbe-no np.platyne-ale czesc mialam zoltych,czesc pomaranczowych itd...A wlosy strasznie zniszczone..Drugi raz bym tego nie zrobila.

Gość a jaaaaaaa
hmmm no a czym rozjaśnic?

Gość a jaaaaaaa
powiem tak - mam takie włosy że zawsze otrzymuję taki kolor jak na opakowaniu. więc dobrze łapie farba ale boję się kombinować bo mam je długie pod łopatki :O

Gość katiess83
No dekoloryzacją jak chcesz mieć blond ,ale platyna i tak nie wyjdzie od razu......A jak chcesz pasemka to mozesz zaryzykowac,ale watpie czy na ciemnych wlosach wyjdzie Ci ta platyna...Mozesz spróbować...Najrozsadniej jest chyba zrobic baleyage-jak zrobi dobry fryzjer to powinno byc ok jakies odcienie jasnego brazu,blondu i pommalutku przechodzic do blondu-jest to najmniejsza szkoda dla wlosow...

Gość katiess83
Ale blondy tez zawsze wychodza Ci jak na opakowaniu? czy te brazy? Bo mi brazy tez zawsze swietne wychodzily;) A blond to juz niestety co innego..

Gość katiess83
to jak masz takie dlugie wlosy(tez takie mialam jak zachcialo mi sie byc blondynka..) to tylko fryzjer....I ewentualnie te pasemka,moze jakiś się podejmie;)

Gość a jaaaaaaa
no i blondy i brązy dobrze mi wychodziły Jeśli chodzi o blondy to nigdy nie byłam żółta czy jakaś ruda zawsze l'oreala farby stosuję i jakoś im ufam

Gość a jaaaaaaa
dzieki za rady

POlecam ci rozjasnacz Palette nr 321 ,miałam bardzo ciemny brąz na głowie i zaczełam rozjasniacz pod spodem tą farbą włosy i tak przez 3 miesiące . Na obecną chwile mam jasny blond bez zniszczonych włosów :)

KUrcze moja pomyłka nie 321 a 320 ,ja raz uzyłam 321 i miałam jasną marchewką na glowie tego nie polecam Napewno nazywa sie rozjasniacz Palette i nr 320 :)mój bład :) ale juz nie poprawiam