Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkas3

ŚLUB?

Polecane posty

Gość lkas3

cześć, jestem z moim facetem od 3 lat, ostatnio zaczęliśmy rozmawiać o ślubie. nie jestem przekonana, a jemu zależy. nie zamierzam go kiedykolwiek zostawiać, ale jest mi dobrze tak jak jest.. tyle się słyszy o nieudanych małżeństwach, że po ślubie wszystko w związku się zmienia i psuje. są w ogóle jakieś plusy z papierka?

Gość hakunamamamatatataa
yyyyy.........nie ma????????? tylko tyle,że jakby któreś z Was wylądowało w szpitalu to wtedy macie prawo się pytac, aha i jakby co się stalo to majątek przejmujesz:)

Gość taka tam..........
nie rób tego. Zaoszczędzisz sobie nerwów przy rozwodzie. Ja sie rozwodziłam i to był koszmar tym bardziej ze mój były nie potrafił stanąć na wysokości zadania pomimo tego że jego nowa była juz w ciąży. A co do majątku to i tak nie dostałam nic, bo nie chciałam. Jeśli zamykam rozdział to zupełnie, a nie nie chce z Tobą być ale biorę nasze łóżko bo fajnie sie na nim śpi. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie żeby mieć teraz i korzystać choć z jednej rzeczy z której wcześniej korzystaliśmy razem, mam wszystko nowe i komfort psychiczny. Z tego co widze i słysze to jego nowa chodzi nawet w moich kapciach ale to świadczy tylko o niej.

Gość to zależy od was
jak się potoczy wasz związek. Jeśli traktujesz ślub jako "papierek", albo jako chęć sprawienia sobie męża, albo z jakichś innych pobudek, to raczej żadnych plusów nie będzie poza tymi formalnymi. A jesli traktujesz go jako obietnicę i deklarowanie że chcesz z tą osobą spędzić resztę życia to będą plusy. Myślę że za duzo osób bierze ślub z myślą "jakoś to będzie" a potem znikają starania i "nie jest". Weź ślub z myślą żeby jakoś było to trzeba się postarać. Patrzysz na same związki które się niezbyt dobrze mają że po slubie miłość gaśnie, tez tak miałam. Wzięłam je za przykład, że nie chcę tak zyć i zrobię wszystko żeby tak nie żyć.