Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo mamuśka

Połówkowe i wielki stres

Polecane posty

Gość niedługo mamuśka

Kobietki kochane niedługo czeka mnie usg połówkowe i oczywiście już zaczynam się stresować czy wszystko jest ok. Powiedzcie mi czy jak to usg wcześniejsze z pomiarami wyszło prawidłowe, dzidzia się rusza często bo czuje już wyraźne ruchy to jest szansa że i to usg wyjdzie dobrze i z dzidzią jest wszystko ok?

Gość niedługo mamuśka
???

ruchy dziecka wcale nie oznaczaja ze wszystko jest ok z malenstwem ( bo moze mieć wady wrodzone, a te nie maja zwiazku z ruchami ), ale nic sie nie martw napewno bedzie dobrze.

Gość niedługo mamuśka
a czesto się zdarza, że to wcześniejsze usg z pomiarami wychodzi dobrze a na polówkowym jest coś nie tak?

usg zwykle to nie to samo co z dokladniejszymi wymiarami dziecka , bo na usg zwyklym małe prawdobodobienstwo jest wykrycie np. zespołu downa czy innych chorob a na polówkowym mierzy sie dokladnie i wszystko widać

Gość niedługo mamuśka
no tak ale w 12 tygodniu miałam usg z pomiarem przezierności karkowej to też się mierzy to i owo.

Gość Nie zamartwiaj się tak
Czy masz jakieś podstawy, zeby się obawiać?? Prowadzisz zły tryb życia, palisz, pijesz?? Są u Ciebie w rodzinie dzieci z wadami wrodzonymi?? Jeśli nie to nie zadręczaj się!!!! USG w okolicach połowy ciąży to standard, robi się je i już. Idź i ciesz się, ze obejrzysz Malucha, nie myśl negatywnie... Pozdrawiam

Gość niedługo mamuśka
nie pale , nie pije wogóle alkoholu i nie było u mnie dzieci z wadami wrodzonymi ale tyle się słyszy teraz o tych chorobach że aż strach:(

Nic się nie boj tylko ciesz ze bedziesz wszystko dokladnie wiedziec. Zazdroszcze Ci bo ja dzis zaczelam 19 tydz, za 2 mam wlasnie to USG a ruchow jeszcze brak:(

Gość mroefczkaaa
pierwsze badanie jest na wykrycie wad genetycznych, a polowkowe na wykrycie wad anatomicznych. Ale nie martw sie na zapas naepwno bedzie wszystko dobrze

Gość niedługo mamuśka
dorotko co do tych ruchów to napewno niedługo poczujesz. Ja pewnie poczułam szybciej bo jestem szczupła. Wiem , że nie powinnam się martwić i przede wszystkim myśleć pozytywnie. Tak samo się stresowałam przed tamtym pomiarowym usg a jak wychodziłam z gabinetu po wszystkim to uśmiech od ucha do ucha. Mam ogromną nadzieje, że tym razem też tak będzie a moja brykająca dzidzia jest zdrowa:)

Gość niedługo mamuśka
Co do tego to się nie martwię napewno będzie dokładnie wykonane. Lekarz który wykonywał mi to poprzednie usg z pomiarami poświecił na to 30 minut więc mogłam się napatrzeć na dzidzie:)