Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na tym i ........

Proszę o radę - paznokcie.

Polecane posty

Witam serdecznie, moim "problemem" są paznokcie. Bardzo lubię, jak są długie i pomalowane. Niestety od jakiegoś roku pogorszyła się ich kondycja, bez przerwy się zadzierają i łamią. Nie mam już też czasu na ciągłe malowanie. Co zrobić, żeby mieć długie, mocne paznokcie, ozdobione (kolor plus może jakieś dekoracje)? Ze słyszenia wiem tylko, że są jakieś tipsy, żele, akryle, ale nigdy się tym nie interesowałam i potrzebuję porady. Tipsy się chyba dokleja, więc odpadają, pewnie nie będą się długo trzymać?

Up :)

jak dobrze są zrobione paznokcie to spokojnie powinny się trzymać ok. 3tyg. po tym czasie należy robić uzupełnienie, ale ja bym Ci poleciła zrobić paznokcie metodą fiberglass:-)

Gość under twenty
Oj przestań sztuczne paznokcie są do bani... najlepsze są naturalne! Wiem jak sprawić by się nie łamały i były piękne! Po pierwsze bierz tabletki ze skrzypem Po drugie smaruj codziennie wieczorem przed snem paznokcie olejkiem rycynowym Po trzecie maluj je odżywkami napewno po takiej kuracji staną się piękne i będą mocne

Faithy, dziekuję :) Zaraz poguglam, co to za metoda :)

Gość ladaco
też lubię mieć ładnie zrobione tipsy

mozesz zrobić sobie ładnie paznokcie zelem lub akrylem .... nakładając go na swoje naturalne pazurki bez naklejania tipsów ... niby nie modne są teraz tipsy..

zamiast robić sztuczne, lepiej zadbaj o swoje własne - nie maluj lakierami przez jakiś miesiąc, zamiast tego dziennie kilka razy wmasuj w płytkę wazeline lub krem z perfecty z soją. Polecam też odzykę z lovely - z wapniem i wiśnią. Stosuj ją przynjamniej raz dziennie. Mnie to pomogło

No właśnie, tipsów raczej nie biorę pod uwagę, zaraz mi toto odleci. Myślę raczej o położeniu na naturalne paznokcie czegoś utwardzającego, z zatopionym kolorem i zdobieniem. Też bym wolała mieć piękne naturalne paznokcie, ale z pewnych powodów zależy mi na szybkim efekcie, a pielęgnacja zajmie z pewnością parę miesięcy. Co lepsze - żel, akryl, czy polecany przez koleżankę wyżej fiberglass?

Gość pomóżcie proszę . . . . .....
up :)

Gość fiberglass