Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dac sie depresjii

jakie witaminy przyjmować ?

Polecane posty

jeżeli ktos ma skłonnosci depresyjne,jak zapobiec ?

ale czego brakuje organizmowi?

?Niestety nie wiem:O.Ale mam sposób aby pozbyć sie niedoborów-poszukać co jest potrzebne i w czym tego jest dużo i to robić :classic_cool:.W przypadku problemów najlepiej zrobić zakupy w sklepie chemicznym i kupić związki prawie wszystkich pierwiastków-bez gazów szlachetnych i rtęci i talu i promieniotwórczych:classic_cool:.Czyli około 90 odżywek:classic_cool:.A witaminy to ze sklepu chemicznego tylko witamina c i pp:P.

moją karmą jest chemia

zdrowa zywność to fikcja w wdzisiejszym świecie :p

Gość jedzenie_ma_znaczenie
zobacz film pt. jak w nicku http://www.youtube.com/watch?v=8jC4GEkYbOI Nowoczesna medycyna obraca się wokół "pigułki na wszystko". I taki stan rzeczy przemysł farmaceutyczny chce utrzymać, bo dobre zdrowie jest może sensowne, ale nie jest dochodowe. Choroby serca i rak to dwa główne powody przedwczesnej śmierci mieszkańców krajów zachodnich. Na trzecim miejscu są zgony z powodu błędów lekarskich i niepożądanych reakcji na leki... kallina16 - syntezowana witamina C różni się od naturalnej ponoć tzw.spinem cząsteczki, co skutkuje tym, że organizm rozpoznaje znacznie lepiej tą naturalną i potrafi ją wykorzystać w 95-100%, a tą syntezowaną tylko w 5% resztę wydalając z moczem. Co do innych witamin to nie wiem. Ważne jeszcze, że istotne są połączenia składników - w pewnych połączeniach wchłaniają się lepiej, w innych gorzej i tych gorszych połączeń lepiej unikać. Mówi o tym medycyna komórkowa. Wykłady z niej są na YT.

" jedzenie_ma_znaczenie zobacz film pt. jak w nicku http://www.youtube.com/watch?v=8jC4GEkYbOI Nowoczesna medycyna obraca się wokół "pigułki na wszystko". I taki stan rzeczy przemysł farmaceutyczny chce utrzymać, bo dobre zdrowie jest może sensowne, ale nie jest dochodowe. Choroby serca i rak to dwa główne powody przedwczesnej śmierci mieszkańców krajów zachodnich. Na trzecim miejscu są zgony z powodu błędów lekarskich i niepożądanych reakcji na leki... kallina16 - syntezowana witamina C różni się od naturalnej ponoć tzw.spinem cząsteczki, co skutkuje tym, że organizm rozpoznaje znacznie lepiej tą naturalną i potrafi ją wykorzystać w 95-100%, a tą syntezowaną tylko w 5% resztę wydalając z moczem. Co do innych witamin to nie wiem. Ważne jeszcze, że istotne są połączenia składników - w pewnych połączeniach wchłaniają się lepiej, w innych gorzej i tych gorszych połączeń lepiej unikać. Mówi o tym medycyna komórkowa. Wykłady z niej są na YT." Wiem o tej farmacji:P. A to ponoć to jest jak z radiem Erewań:D.Sentetycznie produkuje się 2 witaminy(a może tylko 1) c:P.Więc nie możesz tak twierdzić:P.Po 2 toi co ja posiadam to z pewnością witamina ce bo jak byk jest z tych które nie są tu opisane:P.Tego kwas askorbinowego prawoskrętnego nie kupowałem vbo po co na odżywkę:D?I zapamietaj-teoretycznie zawsze można stworzyć coś identycznego z naturalnym-ale jaki koszt to będzie:P.W przypadku witaminy c nie jest aż tak wysrubowany.Gorzej natomiast z e i a-te z apteki są inne-przynajmniej pod względem proporcji:P.

Gość tajasne
"Sentetycznie produkuje się 2 witaminy(a może tylko 1) c .Więc nie możesz tak twierdzić. Po 2 toi co ja posiadam to z pewnością witamina ce bo jak byk jest z tych które nie są tu opisane." witamina c to kwas askorbinowy. wiec logiczne jest ze jest tylko jeden rodzaj. syntetyczny kwas od naturalnego sie nie różni, to ta sama cząsteczka... "Gorzej natomiast z e i a-te z apteki są inne-przynajmniej pod względem proporcji ." jakich proporcji na rany boskie?... witamina a i e to również sa pojedyncze, konkretne czasteczki. jakim cudem moga się różnic w jakichs proporcjach?... autorko - na depresję witaminy Ci nie pomogą. mozesz łykac magnez z witaminą b6, ale to wspomagająco, sam Ci nei pomoze. depresję się leczy, lekami i psychoterapią...

" [zgłoś do usunięcia] tajasne "Sentetycznie produkuje się 2 witaminy(a może tylko 1) c .Więc nie możesz tak twierdzić. Po 2 toi co ja posiadam to z pewnością witamina ce bo jak byk jest z tych które nie są tu opisane." witamina c to kwas askorbinowy. wiec logiczne jest ze jest tylko jeden rodzaj. syntetyczny kwas od naturalnego sie nie różni, to ta sama cząsteczka... "Gorzej natomiast z e i a-te z apteki są inne-przynajmniej pod względem proporcji ." jakich proporcji na rany boskie?... witamina a i e to również sa pojedyncze, konkretne czasteczki. jakim cudem moga się różnic w jakichs proporcjach?... autorko - na depresję witaminy Ci nie pomogą. mozesz łykac magnez z witaminą b6, ale to wspomagająco, sam Ci nei pomoze. depresję się leczy, lekami i psychoterapią..." " Oczekuję dowodów:P.Są 2 kwasy askorbinowe ale to nie powód aby twierdzić ze można stynetycznie otrzymać tylko jeden:P.Radzę się teraz zapaść ze wstydu pod ziemię:P.I jeszcze przedstaw dowody na to ze witaminy a i e to 1 związek:P.I podaj dokładna!!!!nazwę chemiczną bo ja nic o tym nie wiem:P.Piszą:P.

Gość tajasne
witamina A to retinol, ktorego "praformą" jest beta-karoten, co nie zmienia faktu że beta-karoten jest metabolizowany do retinolu i to retinol działa. pozostałe formy retinoidów nie są w pełni aktywne biologicznie i nie są uznawane w ścisłym tego słowa znaczeniu za witaminę A, zwłaszcza jesli chodzi o działanie lecznicze. z witaminą E jest podobnie. tak, w naturze występuje to w formie mieszaniny, ale chemicznie syntetyzuje sie tylko to co potrzebne. to jedna z zalet chemicznego otrzymywania substancji - oczyszczenie z "balastów"ktore niekoniecznie dzialaja, a moga zakłócać to co chcemy osiągnąć.

" 18:16 [zgłoś do usunięcia] tajasne witamina A to retinol, ktorego "praformą" jest beta-karoten, co nie zmienia faktu że beta-karoten jest metabolizowany do retinolu i to retinol działa. pozostałe formy retinoidów nie są w pełni aktywne biologicznie i nie są uznawane w ścisłym tego słowa znaczeniu za witaminę A, zwłaszcza jesli chodzi o działanie lecznicze. z witaminą E jest podobnie. tak, w naturze występuje to w formie mieszaniny, ale chemicznie syntetyzuje sie tylko to co potrzebne. to jedna z zalet chemicznego otrzymywania substancji - oczyszczenie z "balastów"ktore niekoniecznie dzialaja, a moga zakłócać to co chcemy osiągnąć." Jaki retinol:P?Czy pierwszy lepszy czy konkretny:P?Retinol to nazwa ogólna grupy związków:P.