Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martini86

zagubiony stary paszport-pomocy!!!

Polecane posty

Gość martini86

Pilnie potrzbuję wyrobić nowy paszport, stary miałam ważny do 2008 roku. Dziś dowiedziałam się że przy składaniu wniosku o nowy paszport potrzebny jest rówznież ten stary...i tu mam problem :( :(...zgubilam go, nie wiem co się z nim stało, ostanio miałam remont mieszkania pewnie gdzieś sie zawieruszył lub został wyrzucony...co mam teraz zrobić?on był już 2 lata nieważny, ale ponoć jest potrzebny do wyrobieia nowego......pomocy

Gość ja myslę
Zgłoś w Urzędzie Paszportowym, że zgubiłaś. Przecież zdarza się, że ludzie tracą paszporty (zgubienia, kradzieże, zniszczenia) i wyrabiają nowe. Może na miejscu w Urzędzie bedziesz musiała napisać jakieś oswiadczenie o zgubieniu, ale to chyba nie problem - powiedzą przecież, jak to napisać czy co tam w tej sytuacji zrobić.

Gość martini86
Mam tylko nadzieje ze nie bede musiala płacic jakijs kary-tak jak przy zgubeniu ważnego paszportu. jak sie wyrabia paszpotr po raz pierwszy to sie składa odpis aktu urodzenia, to moze w takiej sytuacji bedzie podobnie...on byl juz 2 lata nieważny..:((((