Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tonietakjakkmysliszz

prezenty w związku

Polecane posty

dostajecie prezent na swoje okazje - urodziny, imieniny od partnera/partnerki? jak to wyglada? czy sa to dla Was niespodzianki czy takie "zamawiane" prezenty? uwazacie, ze prezent odzwierciedla stosunek do obdarowywanego? mialam ostatnio urodziny i moj chlopak stwierdzil w ostatnim momencie, kiedy juz mial do mnie przyjechac, ze nic dla mnie nie ma i zebym pomogla mu cos sobie wybrac. bylo mi niezrecznie, w koncu po namowach wybralam. okazalo sie, nie zdazyl do sklepu przed zamknieciem. opowiadal, ze mu glupio i takie tam. myslalam, ze jakos to naprawi szybko, ale chyba uznal, ze nie jest to konieczne. nie musial mi nic kupowac, ale zdenerwowalo mnie, ze zawracal mi glowe, a potem olal sprawe. no i to przypomnienie sobie w ostatnim momencie. nie wiem jak Wy, ale ja na jakis czas przed okazja, planuje czym obdarowac. jestem ciekawa jak jest u innych.

hm, ale to tak nieladnie z jego strony. no i troche to ponizajace,tak czekac, az sobie przypomni. albo daje, jak ma taka ochote albo nie zawraca mi tym glowy i nie robi nadziei

czy wypada zwrocic mu uwage, ze poczulam sie z tym glupio, czy odpuscic sobie? zeby nie wyszlo, ze sie czegos domagam i jestem pazerna

a moze kupic sobie te rzecz, co miala byc prezentem?

Powiedz mu poprostu,ze było Ci smutno,ze nie pamiętał o Twoich urodzinach, nie zaplanował wczesniej co Ci kupi itd. Ja z moim jestem ponad 4 lata, nie mieszkamy razem a on by mi najchętniej oddał całą wypłatę,zebym tylko sobie kupiła co tylko chcę:) Prezenty daje mi na kazdą okazję, sam często robi mi niespodzianki. Ale on ma taki stosunek do tej sprawy,ze to co jest jego to jest i moje i on najchętniej by mi dał wszystko co chcę

Gość tonietaakkjakmysliszzzz
no moj tak samo mowi, jak Twoj Smakowita. co moje, to twoje. ze wszystko by mi oddal. ale jak przychodzi co do czego, to biadoli, ze nie wie co, zebym sma wybrala, a potem rozchodzi sie po kosciach.

Gość janusz palikot
my sobie robimy prezenty i z okazji i bez okazji,czasem drobny upominek,mala pierdolka,ale to jest fajne i fajnie,ze po latach bycia razem jeszcze mysli sie o zrobieniu przyjemnosci drugiej osobie

Gość janusz palikot
oczywiscie,ze wypada,tu nie chodzi o pazernosc,ale o pamiec ,przeciez nikt nie wymaga niewiadomo jakich prezentow

no ja swojemu tez robie drobne prezenciki - a to robie zakupy i dla niego cos wezme przy okazji - cos z ubran np. on nie ma takich gestow, ale jak jestem z nim na zakupach, to zdarzylo sie raz, ze zaplacil za rzecz, ktora chcialam sobie kupic, chociaz nie chcialam tego i nie oczekiwalam.

kiedys po miesiacu przypomnial sobie i zaplacil za moje drobne zakupy ubraniowe - takie podstawowoe, jakies koszulki i skarpetki, bez sensu. czasem marze o zwyklym kwiatku i jakims dribiazgu na jakas okazje, ale tak prosto od niego, zeby sam wczesniej pomyslal i mi to wreczyl.

zawsze wczesniej z 2 miesiace wypytuje co by chciał :) i zazwyczaj kupuje TO zbey było przydatne.. i cos skromniejszego tak odemnie :) tak samo onw stosunku do mnie :) zawsze tak jest.. w tym roku podarowal mi wakacje nad morzem :) a ja mnam jeszcze czas bo ma w polowie wrzsesnia :) ale i tak juz wiem :))

fajnie macie dziewczyny. moj jest tak w ogole w porzadku, tylko to mu jakos nie wychodzi. nie wiem czy mam to zmieniac czy zostawic i sie pogodzic z tym

no ma obowiazki, jak kazdy. czasem w pracy musi dluzej pobyc, ale bez przesady. jak sie chce, to czas zawsze mozna zorganizowac.

dostaje prezenty na okazje i bez okazji, zawsze niespodzianki... no prawie :) czesto wlasnej roboty bo takie najbardziej lubie tak, prezent odzwierciedla stosunek do obdarowywanego, ale do ludzi w ogole - powinien byc przemyslany za to z drugiej strony, ostatnio pomylila mu sie data moich imienin i zapomnial - ale ja tez sie myle, wiec na takie rzeczy nie zwracam uwagi. A imienin nie wyprawialam, bo wyjechalam :)

Gość best on
ja jej, ona mi i jakoś tak jest ;)