Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolcik54

jak zagęszczać zupki i desery kleikiem ryżowym?

Polecane posty

Gość jolcik54

dziewczyny-mam pytanie- w jaki sposób zagęszczać zupki dla niemowląt kleikiem np. ryżowym? a jak to jest z papkami? czy po prostu wsypujecie go do zupki czy wcześniej rozrabiacie w wodzie? a do papki wsypujecie ten kleik przed zmiksowaniem jej?a w jakich proporcjach-np.ile kleiku na 100ml zupki? słyszałam też,że niektóre dziewczyny dodają do kleiku owoce ze słoiczków na deser.w jaki sposób to robicie-wtedy robicie kleik na mleku modyfikowanym i potem dajecie owocki? dzieki z góry za odpowiedzi:)

po prostu dodaję łyżeczkę suchego kleiku i mieszam, aż zgęstnieje. jak nie gęstnieje po dokładnym wymieszaniu to dodaję jeszcze troszeczkę.

Witaj mój synek nie był uczulony na gluten i zaczęłam go już wprowadzać w 5msc życia (karmiłam piersią do 8 msca). Do zupki nie dodawałam kleiku tylko kaszkę mannę. rozrabiałam około łyżeczkę w zimnej wodzie po zym wewałam do gorącej zupki i czekałam aż się troszkę pogotuje, dotego łyżeczkę prawdziwego masełka jeszcze i mniam. nie ma różnicy czy dodasz przed czy po zmiksowaniu. zupki dotowałam mu ok 0.75 l na dwa dni miał. oczywiście podgrzewasz tylko tyle ile potrzebujesz i przechowujesz w lodówce

Gość jolcik54
a dodajesz ten kleik przed zmiksowaniem zupki? bo ja jestem w tym kompletnie zielona:)

Gość ja tam..................
ja gotuje zupkę potem miksuje i jak jest rzadkie dodaje kleiku az bedzie geste, albo np kaszy manny ale to 3 min przed kncem gotowania zupki:) a z owocami zalezy, albo robisz mleko i dodajesz kleiku az zgestnieje i wtedy dorzucam pół słoiczka z owocami, albo sam kleik na wodzie zageszczam i póxniej tez słoiczek:)

Gość jolcik54
aha,nie ma różnicy czy przed czy po miksowaniu...

Gość jolcik54
dzięki laski.pomogłyście mi.będę gotować:)

ugotuj na sitku na parze jak przetrzesz to bedzie tak geste ze nie trzeba kleiku miesko normalnie w wodzie i potem miksuj to naprawde jest dobre jedzonko:)