Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizabeth889

Martwię się o brata , przesypia całe dnie.

Polecane posty

Gość Elizabeth889

Witajcie , strasznie martwię się o brata . Od pewnego czasu zauważyłam że często śpi popołudniami . Całe noce przesypia spokojnie bez problemowo . Przychodząc z pracy , kładzie się spać i potrafi przespać cały dzień .. Wieczorem się na chwilkę obudzi i idzie dalej spać . Słyszałam że takie spanie jest niezdrowe .. I może to być powód jakiejś choroby . Prosiłam aby szedł do lekarza , ale twierdzi że nic mu nie jest . Czy przesypianie całych dni nie jest trochę dziwne ? Proszę o jakieś porady , lub wskazówki co może być przyczyną . Z góry dziękuję , i pozdrawiam Elizabeth .

Gość tajasne
a siusia często? jak tak to mzoe byc cukrzyca. mógłby pojsc do lekarza, nie zaszkodzi.

Gość Elizabeth889
Nie przyglądałam się , ale postaram się zaobserwować . Dzięki za wskazówke ..

Gość albo ćpa
albo ma depresje, ale tak w ogóle to daj sobie chłopakowi pospać

Gość goldenred
ja mam cukrzyce insulinozależną i tak właśnie dzieje się, gdy skacze mi cukier - zasypiam w ciągu dnia. proponuję zrobienie tzw. krzywej cukrowej. zanim zdiagnozowano mi cukrzycę też tak zasypiałam, ale nie przyszło mi do głowy, że to może być cukier. teraz już wiem.

Gość Prażynka_87
może to być amfetamina albo cukier za wysoki.

Moze byc tez tarczyca bo wtedy jest sie sennym, albo jest w ciazy --> zarcik taki :) Brat mojego meza np. przesypia CALE dnie, chodzi do pracy tam zapierdziela, wraca i spi. Budzi sie wieczorem na kolacje, albo i nie, potem spi dalej, wstaje i idzie do roboty. Nie jest chory ani nic nie bierze, po prostu tak ma. Jesli u Twojego brata tak wczesniej nie bylo to mozesz sie troche martwic i pogadac z mama o tym np.

Gość abrakebabraaaa
zakladalam ostatnio topik o tym bo tez tak mam:(.. cukier mam prawidlowy, jutro wybieram sie do lekarza wiec sprawdze tez tarczyce.. to jest straszne:(.. zaczelo mi sie to po tabletkach bioxetin, odstawilam, ale nic sie nie poprawilo..

Gość tajasne
a dawno temu odstawiłaś? po bioxetinie sie to zdarza u osób podatnych.

Gość gość
Ja ostatnio spałam od 18:30 do 7:30. Przesypiam minimum dwanaście godzin na dobę normalnie. Chyba też pójdę do lekarza.

Przesypianie znacznej części doby może świadczyć o wielu różnych problemach zdrowotnych, np. o cukrzycy, depresji, zespole chronicznego zmęczenia, zaburzeniach snu itp. Twój brat powinien skonsultować się z lekarzem i zrobić przynajmniej podstawowe wyniki badań, by sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.