Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas Tam ona

Z narzeczonym gadka szmatka o porodzie

Polecane posty

Gość jakas Tam ona

Jestesmy po paru piwach no i rozmowa o dzieciach (wyszla z jego inicjatywy) no i mu tlumacze o cesarskim cieciu ze czasami jest potrzebne, np jak dziecko jest zle ulozone itp... A on do mnie : " no to wlozy lekarz tam reke i ustawi sam dziecko do porodu" :D Myslalam ze umre ze smiechu :D

Gość jakas Tam ona
upupup

Gość hehehehehe i to wlasnie
kobiety rodza bo faceci sa za durni do tego:p

Gość tania jania
może znajdź lepiej innego dawcę

Gość urszula kochanowska
bywają porody pośladkowe,bywa tak,że lekarz faktycznie "przekręca" dziecko,cesarskie cięcie robi się wtedy,gdy kobieta ma za wąską miednicę,w nagłych wypadkach-gdy coś się dzieje,np.zanika tętno płodu,pępowina jest owinięta wokół szyi dziecka no i też jak jest źle ułożone,albo matka jest chora,pewnie jeszcze w jakiś innych przypadkach,ale aż tak mądra to nie jestem ;-) tak więc i Ty i Twój chłopak mieliście rację

Gość I want to break free__________
Ha ha:) Jak zaczyna spadac tetno dziecka to cenna jest kazda sekunda na wage zlota wiec nie pisz tu ze robia cesarskie ciecie, wtedy to wyciskaja dziecko z brzucha, a czasami prozniociag.

Gość urszula kochanowska
Obecnie cięcie jest wykonywane najczęściej z powodu zaburzeń tętna płodu (to oznaka niedotlenienia), rozwijającego się zakażenia wewnątrzmacicznego, zahamowania postępu porodu, niewłaściwej pozycji płodu. Inne wskazania to krwotok spowodowany przedwczesnym oddzieleniem łożyska lub jego zbyt niskim usadowieniem skopiowałam to,co powyżej, I want to break free__________ -jak nie jesteś pewna,to może skocz na google,zamiast wydawać ostateczne sądy :P