Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sora

Kto oglądał American beuty??? Ja właśnie obejrzałam i się zawiodłam

Polecane posty

Gość Sora

Często słyszałam, że jest to wybitny film. Jednak do mnie on nie trafił. Nie mówię, że jest to jakiś gniot, ale nigdy w życiu nie nazwałabym go jakimś arcydziełem :O

Gość Sora
Czekałam właśnie na taką odpowiedź :D Ale gdzie argumenty? To proszę mi teraz wytłumaczyć co w nim jest tak wybitnego? Gorzki obraz rodziny? Samotność? To, że każdy jest nieszczęśliwy na swój sposób? Kryzys wieku średniego? Problemy w nawiązywaniu kontaktów międzyludzkich? pfff :O

Gość środek środka środka
chodzi nie tyle o sama tematyke, chociaz wlasnie film mowi o prawdzie, tylko chodzi o sposob przekazu. dobrzy aktorzy, film jest dobry. rzeczywiscie, wybitnym arcydzielem nie jest, dla mnie wybitny jest Requeim dla snu np, ale jest bardzo dobry film

Gość Sora
środek środka środka, racja. Gdybym miała go ocenić 1-10 to dałabym mu 6,5. No może 7... Co do Requiem do snu to również uważam, że ten film jest lepszy od American beauty

zawsze szczery - jasne, ze ocena bedzie zawsze subiektywna. ale jednak znajac recenzje i opinie znajomych, to requiem robil zawsze duzo wieksze wrazenie niz american beauty. znam tylko jedna osobe na calym tym swiecie, ktora stwierdzila ze requeim byl beznadziejny, a cale mnostwo osob co american beuty okreslily jako nudy. cos w tym musi byc.

film bardzo dobry według mnie, pokazuje, że jeśli tylko chcesz wszytko jesteś w stanie zmienić w swoim życiu, że rzeczy na pozór mogą wyglądać inaczej niż są w rzeczywistości. Dla mnie był bardzo głęboki. Pozatym świetna muzyka

rzeczy bywaja inne niz sa... to jest w sumie banalny temat, ale o to chodzi. nie trzeba wymyslac bog wie jakich historii, bo to zycie pisze najlepsze. a ze mozna zmienc wszystko jesli sie chce? The Secret lepszy ;)

Gość Sora
I jeszcze co do porównania requiem do snu i american beauty, to w tym pierwszym była przepiękna ścieżka dźwiękowa, która jest wszędzie rozpoznawalna i można nawet powiedzieć, że przeszła do klasyku. Co do american beauty to już nawet zapomniałam jaki był tam soundtrack (był?)

Gość Sora
Pozatym świetna muzyka Heh, właśnie o tym napisałam :P

Gość Puszczalska wg mnie to bys był
Na mnie Requiem nie zrobiło wielkiego wrażenia, American Beauty też nie

ja absolutnie nie neguje, ze AB jest bardzo dobrym filmem. do arcydziela jednak mu troche brakuje :P

Gość bhds
Mnie tam w ogóle nie poruszył los tych gupich hamerykanów :O