Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka2079

jedn. mgr / I stopnia - jaka różnica?

Polecane posty

Gość maturzystka2079

Mam zamiar iść na wieczorową architekturę do Wrocławia, gdzie są 2 rodzaje wieczorowych: "jedn. mgr" i "I stopnia" , jaka jest różnica? Dodam że te pierwsze są tańsze ;)

Gość tańsze ale pewnie dłuższe co??

Gość M.W.M
jednolite magisterskie oznacza ze jest to 5 lat studiow i dopiero wtedy masz papierek. a I stopnia są to studia licencjackie to znaczy 3 lata i masz licencjat( w tym przypadku chyba inżynier?) a potem mozesz ewentualnie zrobic magisterkę

Gość M.W.M
aaa zapomnialam dopisać potem ta magisterka to 2 lata wiec czasowo wychodzi podobnie

Gość tańsze ale pewnie dłuższe co??
poza tym różnica taka, ze studia I stopnia kończysz z tytułem licencjata, a jedn. mgr z tytułem magistra. Swoją drogą nie miałam pojęcia, że jeszcze są jakiekolwiek studia jednolite :) Studia pierwszego stopnia trwają 6 semestrów, jednolite zwykle więcej (8/9). Gdybym miła ci cos radzić to mimo wszystko radze ci iśc na ten licencjat, dlatego, ze po tych 6 sem. bedziesz miała wykształcenie wyższe ( a mgr możesz potem zacząć), a tak to przez cały okres studiów jedolitych(dłuższy czas) będziesz miała średnie(ale to tak gdybyś szukała innej pracy np.)

Gość M.W.M
cała Akademia Medyczna ma np. tylko studia jednolite:)

Gość maturzystka2079
ok, wielkie dzięki ;)