Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamis1710

Toksoplazmoza a ciąża

Polecane posty

Witam Postanowiłam poprosić o pomoc w sprawie interpretacji wyników na toksoplazmozę . Jestem w 11 tygodniu ciąży i moje wyniki wyszły pozytywnie IgG 541,97 IU/ml > 30,0 pozytywne, natomiast IgG 5,96 index >1,0 pozytywne . W związku z tymi wynikami mam kila pytań co może oznaczać taki wysoki wynik IgG i czy takie IgM jest wysokie czy nie. Kiedy mogło dojść do zarażenia czy można to jakoś określić. Pierwszą ciążę poroniłam i teraz strasznie się denerwuje. Jestem zła na mojego lekarza, że nie skierował mnie wcześniej na te badania, tym bardziej, że robiłam szereg innych badań w związku z wcześniejsym poronieniem. Bardzo proszę o odpowiedź i dziękuję

Gość a co lekarz na to
Wychodzi, ze jesteś chora, możesz zrobić jeszcze awidność, żeby sprawdzić kiedy doszło do zarażenia. A co twój lekarz na te wyniki? Takie badania warto robić przed ciążą, nawet na własny koszt.

Lekarz skierował mnie do instytutu Medycyny Morskiej i Tropikalnej. wizytę mam w przyszły czwartek, nic konkretnego mi nie powiedział tylko, że nadaję się do leczenia. póki co nie zapisał mi żadnych leków. Jestem na niego zła bo chodziłam do niego przed ciążą i robiłam szereg badań, a na to mnie nie skierował. Tylko co mogą oznaczać te wynikii jak to się może skończyć. Przy rejestracji powiedziano mi, że IgM nie jest bardzo podwyższone.Już sama nie wiem co robić Po pierwszym poronieniu usłyszałam milion wersji na temat moich kolejnych ciąż po zrobieniu wszystkich wyników okazało się, że jest ok a tu znowu coś. opadam z sił :-(