Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolinaT886

higiena w laboratorium Certus oraz Medicus

Polecane posty

Gość KarolinaT886

witam, robil ktos badania w certusie w Poznaniu, lub w Medicusie w Szczecinie? przestrzegaja zasad higieny i zawsze używają czystych igieł do badania?

Gość KarolinaT886
??

Gość pomysły na prowokacje się
skończyły? przecież lekarz zawsze wyjmuje igłę z jednorazowego opakowania przy pacjencie. Więc sobie popatrz zreszta jak chowają używane to i tak się nie dowiesz :classic_cool: miłego hiva :P

Gość KarolinaT886
wlasnie nie zwróciłam uwagi, poza tym jaka prowokacja? chce sie dowiedziec od ludzi ktorzy robili tam badania

Gość KarolinaT886
??

Gość KarolinaT886
poza tym co to tylko hiv istnieje? jest milion innych chorób !

Gość medicusa polecam

Gość KarolinaT886
kurcze najgorsze że nie zauwazylam skad ona ta igle wziela, bo bylam za bardzo zestresowana... Medicus raczej na jakims tam poziomie jest wiec chyba nie odstawialiby takich numerow... a robiliscie tam badania?

Gość KarolinaT886
zastanawiam się tylko, bo to ważne, żeby te Panie brały czyste igły. Robiłaś w Medicusie w Szczecinie? i przyjrzałaś się skąd bierze igłe za każdym razem ta Pani?

Gość normalna to ty nie jestes
autorko wybacz chyba masz jakas fobie, czas to leczyc i nie boj sie, nie leczy sie tego zastrzykami

Gość KarolinaT886
nie mam fobii a uważam na higienę, a teraz w tych laboratoriach byłam zestresowana i się zapomniałam, nie spojrzałam. Pani mnie zagadała.

masz fobie, masz tak sobie tlumacz, ze dbasz o higiene moja kuzynka tez dbala, a teraz leczy sie od kilku lati nie jest dobrze, chociaz kiedys bylo juz tragicznie ty jestes na poczatku tej drogi, na bank

Gość KarolinaT886
to, że Twoja kuzynka ma fobie to nie oznacza chyba, że polowa ludzi też ją ma? zadałam konkretne pytanie, i poprosiłam o jakieś komentarze na temat, a nie o ocenianie mnie.

ja nie mowie, ze polowa, ja mowie, ze ty ja masz zachowujesz sie identycznie pomysl troche, jak szanujaca sie firma, w tych czasach moglaby uzywac brudnych igiel zadalas absurdalne pytanie, wlasciwe moze dla krajow trzeciego swiata, wiec sie nie dziw komentarzom jestes dziwna i tyle, da sie to wytlumaczyc jestnie choroba, a fobia jest choroba

Gość KarolinaT886
szanujaca sie firma, racja. Niewykluczone, ze pracuja tam nieodpowiedzialne pielegniarki, ktore maja to gdzies, czy użyją igły po kims, czy czystej. Nie moge przezyc ze nie spojrzalam skad ona ta igle bierze !! ;/////////

fobia, fobia, fobia a moze to nie pielegniarki, tylko przebrani za nie kosmici, ktorzy chca zniszczyc ludzkosc wstrzykneli ci chip, albo jakiegos wirusa nowej chorobi i bedziesz pierwsza ofiara wybacz, wybacz, ale bawisz mnie, jestes smieszna :D

Gość KarolinaT886
zastanowiłam się bardzo dobrze nad tym co pisze i sie przestraszylam. A takich nieodpowiedzialnych pielegniarek nie brakuje niestety...

Gość KarolinaT886
nigdy nie przyszło Ci cos takiego do glowy? zawsze przygladasz sie jak to jest wykonywane, skad igly itd.?

nie przygladam sie, nie mam obsesji widze przypadkowo niekiedy i nie boje sie a Ty juz przestan, bo sama sie nakrecasz

Karolino bardzo Cie przepraszam, nie powinnam Cie obrazac troche za ostro pisalam, ale na prawde, zlituj sie, sama nad soba i pomysl racjonalne przez chwilke

Gość KarolinaT886
nic sie nie stało. Wiem, że moje pytanie wydaje sie dziwne, ale na prawde sie przestraszyłam. I jak widzialas tak niekiedy to wyciagala z folii czy z jakiegos pudelka?

zwykle miala juz przygotowane strzykawke, igle, wszystko zapakowane oryginalnie, zazwyczaj lezy w takim pojemniczku, w ktorym to przynosza, cos jakby tacka, na ktorej wszystko jest, tzn to co w danym momencie potrzebne

Gość KarolinaT886
;/ no to ładnie...

Gość KarolinaT886
i racja, nie tylko o higiene chodzi, a o to, że minely 2 tyg od pobrania krwi a mi wywalilo wezly pod pachami , w pachwinach, bolą... nie wiem co sie dzieje... :(

Gość nie mam dobrego zdania
o prywatnych lecznicach, niestety mojego kuzyna zarażono w takiej (ale nie w Certusie czy Medicusie) żółtaczką wszczepienną, z którą borykać się będzie do końca zycia - własnie przez igłę, a raczej brudne ręce pielęgniarki, które tej igly dotknęły z kolei moja kolezanka uniemozliwiła pielęgniarce wykonanie zastrzyku, ponieważ zauważyła, ze ta bierze iglę wolno leżącą na takim podajniku, a nie otwiera i nie wyjmuje jej z pudełka czy nowego opakowania niestety, w wielu miejscach nie przestrzega sie zasad higieny, przykładem niech będzie zakazenie żółtaczką pacjentów stacji dializ, nie pamiętam już w jakim miescie - wtedy również uzywano igieł po kilka razy - wylecieł za to dyrektor i pielęgniarka z tej stacji

Gość KarolinaT886
o Boze :( nto mnie teraz zalamalas :((((((

Gość nie mam dobrego zdania
bardzo ci współczuję