Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzisiaj boli mnie brzuch

POMOCY! - grzyby a bol brzucha

Polecane posty

Bedac w pracy dowiedzialam sie ze bedziemy dzisiaj miec niespodziewanych gosci - i to wielu. Wkurzylam sie, bo chyba nikt tego nie lubi i w rozmowie z kolezanka powiedzialam, ze zrobie na kolacje klopsiki w sosie grzybowym i do tego ugotuje wstazki-szybko sie robi i cala gromada sie naje. Kolezanka doradzila, zeby sos grzybowy byl lepszy, nalezy jako baze wziac ta wode (wywar) w ktorej moczyly sie grzyby. Tez tak zrobilam, kupilam suzsonych prawdziwkow, zalalam woda na pol godziny, pozniej ta wode zagotowalam, dodalam smietany, zagescilam maka itd, itd. Kilka razy probowalam lyzka jaki to ma smak i rzeczywiscie bardzo aromatyczny i intensywny. Tylko ze teraz boli mnie brzuch. I cholera nie wiem czy to od tego wywaru czy moze z nerwow. Bo jak z wywaru i ja to dam 8 osobom do jedzenia i wszyscy sie potruja, to ja dziekuje. Kur... nie wiem co mam teraz zrobic - miec nadzieje ze ten bol brzucha to nie od grzybow czy na gwaltu rety gotowac cos innego...? :(

nikt nie pomoze?:( nikt nie uzywal tej wody do gotowania? kurde, no, gosci mam za poltorej godziny i nie wiem co robic:( help!

haaaalllooo, niech ktos pomoze ;(

wielkie dzieki, banda krytnow, wy tylko o dupach, zdradach, cyckach,bachorach i weselach gadac potraficie. kij wam w oko

Gość ooo wypraszam sobie
bez bluzgania mi tu!!! a brzuch cię boli, bo ewidentnie narwaniec z ciebie. Śmiało możesz nakarmić tym gości.

to wyzej to podszyw - choc w sumie troche racji ma:P dzieki za odpowiedz:) - bo w sumie co by moglo byc szkodliwego w tej wodzie?