Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kura na obiad

NIEświeży kurczak??? Dzwonić do sanepidu???

Polecane posty

Gość kura na obiad

Gość kura na obiad
wiecie co? byłam z pół godz temu w sklepie, kupiłam w mięsnym kerczaka, zabieram się do porcjowania a tu patrzę że kurczak trochę zmrożony, wkór*** mnie to bo miał być świeży! Trudno sobie myślę, zaczynam kroić a tu pod skórą szyji jakieś paprochy i wydaje mi się że kilka robaków zamrożonych. Nie mam odwgi iść kłócić się z babą bo pewnie i tak by stwierdziła że jakiegoś innego przynoszę:/ ale chyba zadzwonię do sanepidu? Co myślicie? obrzydziłam się i kurczaka i tak wyrzucę! Już chyba bezpieczniej jest kupować w supermarketach bo tam dziennie 100 kurczaków sprzedaja więc muszą być świeże a w takich małych to nie wiadomo. Raz już kupiłam kiedyś u tej baby kiełbasę która na drugi dzień była już biała więc jestem podwójnie wpieniona!!!

Gość Sanepiddddddddddddd
Przyjedziemy i ci odkupimy tego kuraka czekam na telefon

Gość Franek z Janek
ja bymzaniósł i jej na ladę położył , zażądał zwrotu kasy a potem zadzwonił do sanepidu aby innych nie otruła

Gość kura na obiad
no właśnie nie chcę iść do niej bo to taki osiedlowy sklep i nie mam odwagi:O

Gość kura na obiad
weszłam na stronę snepidu i tam jest nr alarmowy, na taki mam dzwonić? czy zaczekać do jutra i na normalny dzwonić?

błagam nie kupuj wsupermarkecie, najlepiej w sprawdzonym rzeźniku, nigdy na osiedlowym skwerkach a do sanepidu koniecznie zadzwoń, zrób zdjęcie, żeby udowodnić, a swoją drogą nie obawiałabym się baby w osiedlowym sklepie tylko jej zarzuciła przesptępstwo

Gość od przybytku głowa nie boli
sama jesteś kura... masz tylko mózg cięższy od mózgu kury. a objawia się to jedynie tym, że jak chodzisz po podwórku to nie srasz, gdzie popadnie :) 🖐️

wstydzisz sie baby z osiedlowego?a jak zadzwonisz do sanepidu to chyba bedziesz musiała powiedziec gdzie to kupiłas i bedzie to trzeba potwierdzic?

Gość kura na obiad
mam paragon i mogę nawet jechać z tym kurczakiem do sanepidu ale do baby nie pójdę bo głos mi zacznie drżeć i będę się trząsła i nawet się mnie nie przestraszy. Może mój facet z nim pójdzie jak wróci z pracy

Gość kura na obiad
czy jadąc tramwajem muszę skasować bilet za kurczaka? a czy wolno spacerować z kurczakiem do sanepidu?

Gość kura na obiad
śmieszny podszyw:D

sanepid powiadomiony, jutro będą mieli kontrolę, kurczaka nie odnosimy bo skapną się że kontrola ich czeka i wyrzucą co trzeba ja codziennie przechodzę obok i wolę uniknąć nieprzyjemności no i kurczaka jutro wieziemy na badania do sanepidu a najgorsze jest to że nie mam teraz nic na obiad:P

Gość nie mam dobrego zdania
może wyskrob trochę robaków, opanieruj, obsmaż? w Chinach jedzą takie rzeczy i jakoś zyją

Ja kupiłam w tesco filety z kurczaka - w piątek wieczór. Planowałam w niedzielę na obiad kotlety z nich zrobić - i jak w niedzielę powąchałam, to już były zepsute :o A cały czas w lodówce trzymałam, oprócz tego jak wiozłam ze sklepu - czyli 10 minut :o Natomiast mięso które sprzedają w biedronce jest dobre :)

a termin ważności miały te filety? czy to były takie luzem? kobieta z sanepidu powiedziała że można odnieść taką rzecz i muszą kasę zwrócić a sam tel wystarczy żeby kontrol zrobili.

Gość Malgośka mówia mi...
mięso szybko sie psuje nawet we własnej lodówce, szkoda ,że tych filetów od razu nie zamroziłaś.

Luzem były, bez terminu :o Lodówka włączona na 4 (najzimniejsze), i każde mięso wytrzymywało 3 dni spokojnie, a tu po 1,5 dnia taki zonk :o Więcej tam nie kupię filetów po prostu :/ Zamrażam jak wiem że więcej niż 3 dni miałoby coś leżeć w lodówce :/

Gość vomit
Hm. ja ;przedwczoraj kupiłam piersi z kurczaka w ALMA market i dzisiaj wyrzuciłam, bo już były śmierdzące... ;(

Gość ty serio masz 40 lat?
mój mąz kupił kiedyś filety z kurczaka w Intermarche (zafoliowane na tacce) na drugi dzien miał byc z nich obiad,ale jak otworzyłam te folie to sie przewróciłam od smrodu i tak sie wkurwiłam ,że zapakowałam te filety do bagaznika i 10 km pojechałam ,żeby je oddac.....i oddałam ,a w zamian dostałam świeże!...a co! :)