Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuśka_Aguśka

Jak nauczyć malucha spać w łóżeczku i kiedy?

Polecane posty

Gość Mamuśka_Aguśka

Witam serdecznie. Mam małego malucha któy ma dokładnie 4 miesiące i śpi ze mną w łózku. Duży chłopak je pare razy w nocy cyca wiec było wygodniej jak śpi ze mną. Ale ale od paru dni maluch zaczął podrózować po łózku i spanie z nim staje sie bardzo męczące. Jego łózeczko stoi obok i czeka aż ktoś w nim zacznie spać ale to nie będę ja. Jak można tak karmionego cycem malucha przyzwyczaić do samodzielnego spania w łózeczku? I czy już jest dobry okres zeby go zmuszać do spania w łozeczku ?

Gość niewiadoimaONA
Witam , ja jak przyszłam ze szpitala to mój syn od samego poczatku spał w łożęczku , nakarmiłam go i odkładama do łóżeczka w dzien i w nocy rowniez , jak sie budzil w nocy na karmienie wstawałam brałąm na rece karmiłam z cyca jakas godzine tak 2 razy w nocy i odkładalam do swojego łożeczka nie ukrywam było to czasem meczace , malego karmiłam przez pol roku i dostałąm zanik pokarmu, ale pozniej karmiłam butelka , teraz syn ma 2 latka i spi juz na normalnym lozku w swoim pokoju :)

Gość Taka jedna młoda..
W sumie też mam ten problem. Mój maluch też ma prawie 4 miesiące i śpi ze mną na łóżku. Chciałabym, żeby spał w łóżeczku ale niestety nie podoba mu się tam :( Z chęcia poczytam Wasze rady

Gość bele de jour
ja tez kładłam moją córeczkę spać do łóżeczka od początku. Czytałam, że ciężko jest później takiego maluszka przestawić na spanie w łóżeczku

Gość Mamuśka_Aguśka
Właśnie z tym cyckiem to tak jest nakarmie go on zaśnie a jak przeniose do łózeczka to ryk. Już nawet próbowalismy nagrzac lozeczko termoforem zeby cieplo czul i.........nic.dalej ryk. Wiec spi z nami ...

Gość drogie mamuski
poprostu zle zrobilyscie od samego poczatku, do zmeczenia idzie sie przyzwyczaic ale zeby dziecko oduczyc to jest problem

Gość Taka jedna młoda..
Tak wiem, mój błąd :) ale teraz poradzcie jak go oduczyć? :) Od samego początku nie spodobało mu się spanie w nocy w łóżeczku

Gość Mamuśka_Aguśka
Dokładnie, no prawda ja np po porodzie ledwo sie ruszałam rozne tam problemy mialam, wiec mialam malego przy sobie, a chlop mial wstawa to wstal raz w nocy i tyle.... teraz niewiem czy malego na butelke nie dac zeby zasnal raz a dobrze i wtedy go przeniose ale co zrobic zeby sie nie darl.

Gość niewiadoimaONA
ja karmiłam to jak tylku dziecku sie odbiło to zasypiał i odkładałąm do lozeczka , a moze włoz do łozeczka swoja pizame ? to bedzie dziecko czuło twoj zapach :)

Gość Taka jedna młoda..
Mój mały jest na butelce bo nie miałam pokarmu. Budzi się przeciętnie raz w nocy. Niby mogłabym go przenosić, bo usypia na łóżku sam ale czasem jak ma zły dzień albo boli go brzuszek to ja wypadnie mu smoczek to się budzi i płacze i to też fakt, że było mi po prostu wygodniej sięgnąć ręką niż wstawać ii stać przy łóżeczku

Gość wkurzona położna
Mamuśka - Aguśka!!!!!!!!!!! świetnie cię rozumiem...bo mój też spał z nami do 6 miesiąca! nie przenoś śpiącego dziecka, bo czuje sie tak, jak by ciebie w nosy wyniósł z łóżkiem na ulicę! jest w szoku!!!! oswajaj dziecko z łóżeczkiem. będzie ciężko, ale sie uda -wiem z autopsji. dziecko jest nauczone spania z wami, teraz musisz go nauczyć spania samemu - jest to dla niego "gorsze" więc sie będzie buntował = czemu mam spać sam, jak z mamą i tatą było tak fajnie! nie chcę tu być! przecież ja inaczej usypiam! itp. czytałam świetną książkę w której jest to dokładnie opisane, co czuje i myśli niemowle. jak chcesz, to podaj maila - wyślę ci, na pewno sie przyda:)

Gość Mamiiii
moj synek tez od poczatku spac w lozeczku swoim z drugim tez tak zrobie .nie ma wtedy problemu. 4 miesiace i nie przesypia calych nocy?? moj tez byl na piersi ale spal cala noc tyle ze ja bylam zmuszona odciagac mleko wiec wiem ze sie najadal a ile razy go karmisz wiesz ze jest najedzony ? moze budzi sie z przyzwyczajenia a nie z glodu? sprobuj usypiac go przy sobie a potem odlozyc do lozeczka ale nie spiacego bo najwazniejsze jest zeby zasnol tam gdzie ma sie obudzic .jesli zasnie ci na rekach a obudzi sie w lozku to bezdie placz bo to dla niego szok

Gość Mamuśka_Aguśka
Moj email to gagi226@interia.pl to dla tej ksiązki...