Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eweelinkaaaa

kobieta bluszcz

Polecane posty

Gość eweelinkaaaa

hej!n napiszcie mi prosze o to jest kobieta bluszcz??? czy ja nią jestem??? nie podoba mi sie ze moj maąż co drugi dzien łazi gdzies do kolegów, nie ma go w domu, woli spedzac czas na basenie, na ławce lub w domu, nie chce spedzac ze mną duzo czasu jak kiedys, woli isc do kolegow sam, ja mu zabraniam chodzic samemu na imprezy/ do pubow itd, mam o to pretensje, czy jestem kobieta bluszczem?? jak sie zmienic????? caly czas sie doszukuje zdrady itd... zwariowalam>?

Gość kot13
kobieta bluszcz sprawia wrażenie, że bez faceta nie jest w stanie sobie poradzić.Kobieta- bluszcz nie ma czasu na własny rozwój bo jej życiem jest jej mężczyzna. Kobieta bluszcz prowokuje męzczyznę do ucieczek. Nie wiem, czy jesteś kobietą- bluszczem- nie znam Twojej sytuacji. bo są również mężczyźni- synkowie którzy uważają, że kobieta służy do obsługiwania ich i ich domu. Prosze spojrzeć na wszystko z dystansem. Zajęcie się sobą na pewno wyjdzie na zdrowie:-)

Gość bluszcz jak wiadomo
oplata i to scisle - wiec soboie odpowiedz, czy nie meczysz faceta swoja natarczywooscią.

Gość kot13
no, bo facetów w żadnym wypadku nie można męczyć... przemęczać się nie mogą w żadnym razie. ;-)

Gość kobietA BLUUSZCZ
to taka, ktora najpierw rozkochuje w sobie faceta, doprowadza do obledu na tyle ze nie jest w stanie normalnie zyc, przywiazuje go do siebie a potem zaczyna dusic, ogranicza i pragnie zawladnąć calym jego zyciem, bez wytchnienia. kobieta od ktorej nie daje się odejsc...

Gość kot13
akurat nie daje się:-) wszystko się da- moim zdaniem definicja kobiety bluszczu to:kobieta szczęśliwa wtedy i tylko wtedy gdy ma swego mężczyznę w zasięgu. Jest tak egoistyczna że nie wyobraża sobie, by mężczyzna miał inne zainteresowania niż ona sama .Główną cechą kobiety- bluszczu jest brak własnych pasji. Ale pamiętajmy też o mężczyznach -synkach i mężczyznach cwaniaczkach którzy wmawiają kobietą niebluszczom że bluszczami są . Mężczyźni robią to bo są sprytni.

Gość kot - ty chyba jestes
feministką - bo co maja synkowie i obsługiwanie do tematu. Bluszcz po prostu owija się dookoła i dusi. Tyle tylko.

Gość kot13
no właśnie- co autorka robi, gdy maż na owych imprezach jest i co robią, gdy są razem w domu? Ludzie myślą, że w życiu będzie zawsze tak, jak w czasie wczesnego narzeczenstwa. A tu zonk- endorfiny przestają działać i życie wraca na dawne tory

Gość kot13
do osoby nazywającej mnie feministką:-) autorka zastanawia się czy jest bluszczem gdyż zapewne ktoś ją tak określa- wspólnie zastanawiamy się, kim jest kobieta bluszcz, jakie powinna mieć cechy.trudno nazwać kobietą bluszczem kobietę z np malenkim dzieckiem której mąż notorycznie nie bywa w domu bo woli kumpli od wspólnego budowania więzi(wspólne obowiązki domowe) . tacy panowie często lubią nazwać buntującą się przeciw temu kobietę"bluszczem".

Gość kot13
ale za to jakie piękne tło:-)

Gość Podoba mi się
A mi się podoba sposób wypowiadania się przez 13 kota ;) - tak tylko chciałam wtrącić :).

Gość kot13
zaczepna zawsze szczery:-) jak znasz odpowiedź co to kobieta bluszcz to nas oświeć (mnie i mój ogon) bośmy ciekawi:-)

Gość Podoba mi się
Szczery, Ty też ciekawe literki skrobiesz ;).

Gość Podoba mi się
A tam lizus od razu ;). Ale ok, jeśli przeszkadza, że jestem miła, to już się nie odzywam. Pa pa :).

Gość Podoba mi się
Hehe, prowokacja z Twojej strony ;P. Ale ok, napisałam, więc milknę - oby tylko znów nikt szczery mnie nie sprowokował :D:D:D:D.

Gość lorikaa
mam koleżanke która zachowuje sie jak bluszcz, gdy zainteresuje sie nia mezczyzna to mu życ nie daje, jeden dzien sie do niej nie odzywa to dzwoni do mnie z histerią że ja olał i na pewno chodziło mu tylko o sex:O ale ona ogólnie tak ma. Mnie jak tydzien nie widzi to pisze że jest uzalezniona ode mnie i musi pogadac, a jak gadamy to gada o facetach. zreszta ona bez ogródek dzwoni do nich i umawia sie z nimi, a potem placze mi w rekaw ze czemu oni ja jak kumpele traktuje. wariuje z nia gdy jej mowie ze moze powinna o tym z psychologiem porozmawiac to się obraza. Ciezki przypadek :( czasami mam dość i jej i wszystkich facetów:P normalnie zbrzydło mi to wszystko:P

Gość Podoba mi się
Nadzieja na co, przepraszam?:) A gdzie jest kot???? :):) Ja poproszę o powrót :).

Gość kot13
no więc- jak to jest z tym bluszczem i kobietami dowiem się?:-) bo się ściemnia:-)

Gość Podoba mi się
Myślę, że lorikaa chyba najtrafniej to ujęła. U mnie już dawno ciemno, a w Pińczowie... dnieje :D.

Gość kot13
chcę poznać Twoje zdanie w temacie:-)

Gość kot13
loriko- też mi się podoba wypowiedz , ładnie określa tego typu osobę

Gość Podoba mi się
szczery lawiruje między konkretnymi odpowiedziami haha :) (nadal lizus?:P) i... prowokuje :D. Pewnie się nie dowiemy :D.