Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

ILE SPIA WASZE ROCZNIAKI????

Polecane posty

Moj od jakiegos tygodnia spi od 20-6 i tylko raz dziennie :( 12.30-14.30. Jetsem padnieta ! Nie mam kiedy na cafe nawet posiedziec ;) nie mowiac juz o tm ze jestem niewyspana. Zaznaczam, ze synowi ida zeby wiec miewa biegunki, marudzi i w nocy na dodatek placze. :( Powiedzcie mi czy zabkowanie moze byc przyczyna tego , ze syn malo sypia????

Gość normalnie szok przezylam
jagoda on spi od 20 do 6 wiec to jest 10 godzin bardzo duzo jak na roczniaka

może. mój jak miał rok spał 20.30-5/6 i w dzień 12-14/15. w nocy budził się od 2 do 10 razy, zależy od nocki. teraz ma 20 mies i śpi 20/21-6/8 i w dzień 12-15/16 i przesypia całe noce.

no moj tak sypial w nocy plus 5h dzienie do 2 roku..a pozniej po 2 3h dziennie, nie wiedzialam co mam z czasem robic:P a mloda jak na razie odmiennosc...spi mi w dzien ze 3 razy po godzinie:O fakt faktem ze czesto jest tez wybudzana przez brata a jak tylko otwory oczy to juz dalej spac nie bedzie:P

i mozliwe ze to przez zabki..u mnie zabki szly calkowicie bezobjaowo..a przestal jadac w nocy jak skonczyl roczek. aa Amela ma juz dwa dolne zabki

moja jak miała rok spała od 20 do 5-7 i w dzień ok 1,5 godziny i potem było coraz gorzej bo w wieku 2 lat w dzień spała sporadycznie jak wstała o 5-6 i ją naprawdę umęczyłam. Z drugą zapowiada się to samo. Zimą będzie lepiej bo dłużej ciemno i dzieci więcej śpią.

Gość a mój maluch ...
noc od 21/21.30 do 4.30/5 - oczywiście kilka razy się budzi /nie karmię w nocy/ dzień - 11-12/12.30

Myślisz, że to mało???? Ja uważam, że normalnie. Mój malec też śpi od 20 do 6 rano i 2 razy w ciągu dnia po 30 minut...i jestem zadowolona, że tyle śpi, bo wiele mam narzeka, że dzieci w tym wieku nawet nie przesypiają całej nocy! Mała mojej koleżanki, budzi się 2 razy na jedzenie (bo jest jeszcze na cycku). A mojemu też mu idą zęby i budzi się w nocy, to przecież całkiem naturalne. Powinnaś się cieszyć że śpi tak dużo.

Gość taka jedna dzieweczka
wazka ale kloce duze rodzilas!!!

Dzis np obudzil sie o 6 a normalnie budzila sie po 7. Moze powinnam go usypiac np o 21 wtedy rano by dluzej pospal???

Gość mam dwójeczki rok po roku
córka jak miała rok to spała ok 12h w nocy (oczywiscie z pobudkami) a w dzien 2 razy po 1,5 h... synek mA ROK I teraz spi róznie dzisiaj od 19 do 8.30, co znaczy że w dzien przespi tylko ok 3h, a normalnie idzie sopaqc o 21 do 8 i w dzien spi dwa razy po ok 2 h:) oczywiscie sa odstepstwa ale zazwyczaj jego doba to ok 15-16 h snu:P:P:P no i on nie budzi mi sie w nocy wcale:P:P no rzadko kiedy:P

no teraz mi dzieciaki jeszcze spiaa ja siedze na kafe po sniadaniu., spac nie moglam, mysli sie kłębią.. ..szymek 4 lata skonczy w listopadzie ale od jakis 5 miesiecy przestal sypiac w dzien(2h) za to potrafi czasem po wylatanym dniu o 18 isc spac na noc i spac do 9 rano..spioch z niego ze hoho

Jagoda twoj i tak ladnie spi.. ake fakt faktem wymecz go dzis do 21 badz 22 i moze pospi ci dluzej. moje kloce i koniec:P

mama dwójeczki rok po roku...przekonałaś sie na własnej skórze jak dzieciaku bywają różne co do spania:P

Gość mam dwójki rok po roku
wazka ano sie przekonałam :D:DLD dlaytego jak dziecko wyglada na wypoczete, nie marudzi itp tzn że wystarcza mu taka ilosc snu ile spi:P:P:P:P:P

Gość mam dwójki rok po roku
aai jeszcze jedno, córka jak miała rok to tez własnie sypiała mało w ciagu fdnia...a jak poszła do żłobka (miała 14 miesiecy) tam ja Panie nauczyłyt regularnie sypiac w ciągu dnia od 11 do 13 i pózniej ok 14.30 do 15.30,16:)

Gość dla takiego maluszka
Moje śpi 21-22 do 7-8 rano z pobudkami ok 5-7. W dzień śpi 2 razy po ok 1 godz. Wcześniej spala w dzień 3 razy: raz 2 godz,potem po ok 1 godz.