Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amcafee

od ktorego miesiaca wprowadzac maslo?

Polecane posty

Gość amcafee

np do ziemniakow?moja mama mowila,ze mialam 4 miesiace to mi podawala ziemniaki z odrobina masla...

Gość dla takiego maluszka
Ja podawałam do zupek, czyli ok 6 m-ca, ale nie masło, a oliwę z oliwek.

Gość od 12 misiaca. wczesniej jak
chcesz dodac do potraw, to najzdrowsza jest oliwa z oliwek extra vergine.

Gość amcafee
mam oliwe z oliwek.a o dobrze bedzie smakowalo z ziemniakiem?

daj jej mniej niż dajesz zazwyczaj masła, bo jest intensywniejsza w smaku.

Gość też mama
chcesz dac ziemniaczki z masełkiem - to podaj! zacznij tylko od małych porcji i sprawdzaj reakcję dziecka:) jak nic nie będzie, to spoko. moze być tak, że mała tego nie polubi:) mój synek (6 m-ce) najbardziej lubi ziemniaczki z żurawiną, lub z buraczkami, choć dla mnie jest to okropne, a z masłem mu nie smakuje, wypluwa:) więc każdy ma inny gust, dzieci tez:)

Gość też mama
a w ogóle to ile ma toje dziecko? i czym karmisz?

Jak dziecko jest na piersi to lepiej poczekać do 6 miesiąca. Jeśli nie to mozesz juz teraz dac rozciapkane ziemniaki z masłem. Moja córka lubiła ale ja dawałam z Florą bo ma skaze białkową i masła nie może.

nie chodzi o polubienie albo nie polubienie, tylko oliwa jest zdrowsza i tyle.

Gość amcafee
dziecko ma 4,5 miesiaca.je juz jablko,marchewke,ziemniaka,banana.jest na butli.zastanawialam sie tylko czy moge mu podac samego ziemniaczka z maslem...

Gość mam dwójeczki rok po roku
no oliwa zdrowsza.co nie stoi na przeszkodzie dac dziecku czasem masło... anie wiem czy wiecie że Flora juz nie jest bezmkleczna!????????? tez dawaąłm córce alergiczce a teraz synkowi chciałam a tam w składzien cos tam z mlekiem jest:P:P:P:P:P

Gość wkurzona położna
jak je samego ziemniaczka, to może wstrzymaj sie z tym masłem??? nie wiem ale moje dziecko jje wszystko co i my (nie gotuje specjalnie dla niego:P ale my nie używamy soli, lecz lubimy dużo pieprzu i innych przypraw) i jest zdrowy! a ziemniaki jje też z masłem, bo ostatnio mężowi takie zasmakowały, i jak widze dla niego nie ma to specjalnej różnicy! a dziewczyny mam pytanie - słyszałyście coś o tym, że dziecku trzeba codziennie podawać żółtko??? bo koleżanka mi karze, a ja pierwsze słyszę !@

ja rocznemu synowi podaję całe jajo co drugi dzień :) masło podawałam od 6 mies. do posiłków, od 8 mies. do kanapek :)

jedne matki sztywno trzymaja sie planu żywienia a inne nie,ja małemu robiłam jajecznicę na maśle jak mialm hmm 8 miesięcy, jak czasami małemu robię ziemniaki i jajko smażone i powiem Wam że nie muszę dodawać tłuszczu,bo jak wymieszam jajko z ziemniakami to jest ok ;)

Swojego jeszcze nie karmiłam, ale zajmowałam się synkiem szwagierki. Do tej pory pamiętam jak jadłam pieczone ziemniaki z masłem, a młody- miał wtedy jakieś 7- 8 m-cy dreptał przy mnie i się ślinił. Nie byłam pewna czy można, ale w końcu masło jest zdrowe, nabiał jadł, ziemniaki bez skórki takie zgniecione z masłem jadł aż piszczał, oczywiście po trochę. No nie mogłam patrzeć na dziecko które wygląda na ewidentnie głodne :) Szwagierka później powiedziała że spokojnie, on od jakiegoś czasu już "żebrał" o dokarmianie go przy ich obiedzie, jedzą raczej zdrowo więc rozsądnie, ale dzielili się z nim. Na pewno jak dopiero zaczynał stawać dostawał chleb z masłem. Dodam że mały przez pierwszy rok był karmiony piersią. Co w tym maśle może być szkodliwego? Nie słyszałam że trzeba się jakoś pilnować... A ze dzieci mają swoje zachcianki, to prawda :)

Gość fajniutka mamunia synunia
ale mi chodzi o codzienne podawanie jednego zółtka chłopcu - bo to same jakieś mikro i makro elementy, a nie sporadzycznie! a słyszałam z innego źródła, że jajek chłopcom nie powinno sie podawać prawie w ogóle, bo szkodza im na coś, chyba związanego z układem rodnym. i nie wiem , co robić?

Gość fajniutka mamunia synunia
a od chwili jak fms nie umie sie wysłowić, cofa w rozwoju i brak jej synonimów:P ale mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi ;)

mam dwójeczki rok po roku - serio Flore spaprali ? :( Ja nawet nie wiem bo teraz dla oszczędnosci kupuje Delme (tańsza) bo Flora droga i w sklepie koło mojego domu jej nie dało sie kupić. Kiedyś tylko kupowałam. Ale jak nie jest bezmleczna to lipa :( Została Delma i Benekol. Biedne dzieci ze skazą niedługo nie ebdize czym im chleba smarować...