Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiula31

leki przeciwbólowe

Polecane posty

Gość Asiula31

Od jakiegoś czasu mam problemy z kręgosłupem, łykam przynajmniej jedną tabletkę przeciwbólową dziennie, od ok. pięciu dni pojawił sie ból w okolicach brzucha, czy to może być wątroba?

Gość tajasne
zależy gdzie Cię boli. wątroba jest po prawej stronie ciała, pod żebrami, troszkę poniżej linii serca. jesli boli Cie tam to wątroba. jesli pośrodku brzucha trochę nad pępkiem to raczej żołądek.

Idz do lekarza i sie przebadaj i bedziesz wiedziala co Ci jest, a nie trujesz sie tabletkami przeciwbolowymi. One tylko usniezaja bol a nie lecza.

Gość Asiula31
Dzięki, wiem, ze one nie leczą, ale nic innego nie uśmierzy bólu kręgosłupa:( Czytałam o środkach przeciwbólowych, które uszkadzają wątrobę, bo zawierają jakąś substancje.

Asiula, polecam tydzien intensywnych masazy, prady, krioterapia, a pozniej kilka sesji z osteopata, cwiczenia w domu zalezone przez osteopate, ( tylko nie kregarz) gwarantuje ze bol przejdzie, dla mnie pomoglo, mam ucisk na dysk w odcinku ledzwiowym , piersiowym i szyjnym plus skolioza

Gość anilka
Nie jestem pewna,ale słyszałam,że wątroba w ogole nie boli gdy cośz nia nie tak.

Gość Gorzka_czekolaa
Jeżeli chodzi o środki przeciwbólowe to wszystkie źle wpływają na organizm, ale niektóre nie powodują obciążenia wątroby. Ja biorę zazwyczaj ketonal, przynajmniej ból szybko przechodzi.

Gość KlaudiaKKK
Również biorę leki przeciwbólowe tylko w ostateczności i zawsze tylko Gardan: https://adamed.expert/product/gardan/ a to dlatego, że jest bardzo silny, nie chcę brać kilku tabletek innych słabszych środków ponieważ jest to nie zdrowe. Biorąc 1 tabletkę Gardanu czuje ulgę w przypadku bóli głowy, zęba czy stawów.