Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedyś będę samodzielna

Płacę za błędy rodziców:-(

Polecane posty

Gość kiedyś będę samodzielna

Kiedyś mieliśmy straszne długi, moja mama popadła w alkoholizm, musieliśmy sprzedać nasz nowy dom, wyprowadziliśmy sie do babci a długi nadal są, Moja mama robi z nas "dziadów" ciągle jakies nieuregulowane należnosci. Wszędzie jestesmy winni kase, jest mi wstyd, kiedys poszłam do skiepu ze znajomymi i sprzedawczyni sie wydarła,ze mam dług oddac, myslałam,ze zapadne sie pod ziemię. Uzbierałam trochę kasy robię prawko, chcę jak najszybciej wyjechać na studia (jestem teraz w klasie maturalnej) wzięlismy samochod od babci nawet jej nie zapłaciliśmy, dzisiaj słyszałam awanturę mama nie chciała odwiezc taty do pracy bo są dziury na drodze... A ojciec daje jej calą wypate i ona ma tez swoją, czasem mysle ze ona go zdradza, pracuje w biurze, od 8 i robi tam do 19:-( co to za czas pracy? Ja chodzę na jagody, kasę oddaje rodzicom, nawet po te 30 zł dziennie, mama pozyczyła wczoraj ode mnie 100zł... jestesmy winni kase rodzinie, jest mi wstyd za całą sytuacje

Gość dfijghiosjd
Mam podobną sytuację. To znaczy moja mama narobiła sporych długów, też za nic nie płaciła, bo ciągle jej brakowalo... Ojciec jak się dowiedział to myślałam, że ją zabije... Zresztą ona przez dłuższy czas ukrywała wiele spraw... Komornik wszedł jej na pensję, ale była redukcja w zakładzie pracy i ją zwolnili. Całą odprawę zabrał komornik i dług szybko się spłaciło. Takie szczęście w nieszczęściu... Mój brat mieszka z nami i dokłada się. Ja nie skończyłam studiów. Nie będę ukrywać, że to wszystko podłamało mnie, ale nie pokazuję tego. Też muszę iść do pracy i zacząć się dokładać. Nawet nie mogę pomyśleć o na przykład założeniu rodziny i wyprowadzce, bo muszę zacząć pomagać finansowo...