Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

/przyszlamamaania/

czy to już ciąża???

Polecane posty

witam wszystkie kobietki :) mam takie pytanie, od kilku miesiecy staramy się z mężem o dzidziusia, wczoraj powinnam dostać @, ale do dziś nic, nawet plamienia, dodam, że od 3 tygodni bolą mnie piersi, a od dwóch nocy czuję ból sutków, który mnie budzi, tak jakby ktoś mnie pokrzywą po nich parzył. czy możliwe, że nasze starania wreszcie odniosły sukces?? nie chcę narazie robić testu by się znów nie zawieść,. miesiączkę przeważnie mam regularna co do dnia, a teraz cisza.. bóli podbrzusza nie mam, miałam je w tamtym tygodniu, teraz ucichły.. jak myslicie Drogie Panie ??

Witaj:)Oczywiscie ze sa duze szanse na to ze wkoncu sie wam udalo:)Oczywiscie jesli wiesz kiedy masz dni plodne i w nich sie przytulaliscie;) Mnie w ciazy rowniez bardzo bolaly sutki to chyba byl pierwszy objaw jaki mialam.Njlepiej zrob test bedziesz pewna na 100%.I tak nic tego nie zmieni wiec szkoda tracic czas na zastanawianie i gdybanie..moze to bedzie dla Ciebie wspaniala widomosc,tego oczywiscie Tobie zycze.

Gość po co ta niepewność
Czas na zrobienie testu jest dobry i będziesz wiedziała a czas to sie opłaca: np. będzeisz w ciąży i poczujesz ból to biegiem do szpitala i mówisz: ciąża wtedy jest szansa ratować...choć z dugiej strony na tym etapie jest najwiecej poronień, o których nie robiąc tetu kobiety nawet b sie nie dowiedziały... Ale jak sie spóźnia to rób a objawami się nie sugieruj - przy staraniach ciało czasem płata figla

czesc dziewczyny od kilku dni czesto oddaje mocz sluz mam bialy i gesty dzis zaczely mnie pobolewac pieris mam wrazliwsze sutki temp 37.0 a wczoraj poczulam taka kul;eczke tak jakby w macicy no niewiem tak na dole po srodku czy mozl;iwe ze jestem w ciazy? dodam ze test robilam 3 go negatywny ale z popoludniowego moczu...pozdrawiam

Gość baracuda
@nightbuterflay jeszcze pewnie na usg nic nie widać a ty już czujesz kuleczkę w macicy ??? ;) @ rudy janiołek gratulacje, ale dla pewności zrób test - biegusiem

Gość po co ta niepewność
nightbuterflyy a ile do okresu?

to jęsli zrobic test to jutro rano :D wicie, w srodę myłam okna i wieszałam firanki, troszku się zmęczyłam przyznaje, i dostałam plamienia, koloru bladej krwi, ale to było malusienko, mysąłam że to juz okres, ale trwało to dwie godzinki i potem juz nic.... jutro zrobie teścik :D

Gość antypatologia
ja zrobilam dzien po terminie okresu i mi juz wyszla krecha. Nie katuj sie, tylko pedz po test. Jesli szybko odczuwasz zmeczenie, to prawdopodobnie masz juz w srodku intruza;)

Gość po co ta niepewność
rudy janiołek a miałas juz tak, że plamienie i potem kilka dni nic? "Podziwiam" twoj spokój? Skoro miałas plamienie to może jestes w ciąży i potrzea ci jakiegośc leku żeby nic sie nie stało np.progesteron (kobitki często nawet profilaktycznie dostają duphaston) Wolisz czekac do jutra i w nocy poczuc silny ból - pójść do szpitala i usłyszec "była pani w ciąży"????????

Gość po co ta niepewność
nightbuterflyy jak nadal nic o może powtórz test

Gość antypatologia
nie sugeruj sie tym, ze rano na czczo trzeba zrobic test. W tej porze cyklu, wyjdzie ci nawet pozniej. Ja nawet nie fatygowalam sie z tymi pipetkamni, tylko sikalam wprost na test. Najpierw nic, ale po 5 chyba minutach byla juz wyrazna druga kreska.

Gość Madaleina
Cześć dziewczyny naprawdę twierdzicie, że test wyjdzie jeśli się go nie robi według zaleceń na ulotce?

w ulotce każdego testu jest napisane, że najlepiej robić rano a po terminie miesiączki można o dowolnej porze