Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi198812

niedosłuch

Polecane posty

Gość megi198812

Mam pytanko, otóż od pewnego czasu nie dosłyszę, byłam w kwietniu u laryngologa pani doktor po zbadaniu słuchu dała mi skierowanie do kliniki w Katowicach (jako podejrzenie otosklerozy). Byłam dziś w Katowicach miałam robione badania, pani doktor stwierdziła,że ani jedno ani drugie ucho nie słyszy prawidłowo. Powiedziała też,że ona narazie niewie co to jest może i ta otoskleroza ale pewności nie mai mam do nie ponownie przyjść za pół roku, na ponowne badanie, wtedy sprawdzi czy słuch mi się jeszcze bardziej nie pogorszył. Martwi mnie to, a jak ja przez te pół roku naprawdę będe jeszcze gorzej słyszeć?( mam dopiero 22lata) Czy też miał ktoś taki przypadek? Pozdrawiam i czekam na odpowiedż.

Gość basik_basik
Czy słchałaś lub dalej słuchasz głośnej muzyki przez słuchawki? bo jeśli tak, może to być przyczyną niedosłuchu, podobno dotyczy to sporej ilości młdych osób.

Gość megi198812
Nigdy nie słuchałam głośnej muzyki przez słuchawki...

Gość basik_basik
No to musisz uzbroić się w cierpliwość i robić badania zalecane przez lekarza, może są to skutki antybiotyków? Sprubój oczyścić organizm poczytaj o tombaku, oczyść wątrobę itd....

Gość megi198812
dziękuje :)

Gość gość
Jeśli problemy ze słuchem będą się utrzymywały to jestem pewien, że nieuniknione może być kupno aparatu słuchowego. Ważne, abyś skonsultował się ze specjalistami. Sam aparat można dobrać wedle wady u www.sono.com.pl

Gość gość
Jeśli problem nie jest jakiś super poważny to można pokusić się o jakiś aparat. Wart czasem też poeksperymentować z różnymi aparatami bo rożnie to bywa.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Jeśli wada nie jest jakaś kosmiczna to polecam jakiś fajny aparat słuchowy.

Gość gość
Ja polecam aparat Hear Clear Pro. Mozna go dostać w internecie bez recepty.

Gość zuzannaanna
Z tego co wiem problemy ze sluchem mogą pojawić się w każdym wieku, ja bym nie lekceważyła objawów i poszła do laryngologa. Badania wcale nie są straszne :) Zamkną cię w takiej małej kabinie założą słuchawki i będziesz naciskać przycisk jeśli usłyszysz jakiś dźwięk :) Dzięki temu dowiesz się czy masz jakaś wadę słuchu. Jeśli nawet będziesz musiała nosić aparaty to teraz nie jest to takim problemem jak kiedyś. Aparaty są małe i niewidoczne. Zobacz sobie np na Strefa Słuchu - http://www.strefasluchu.pl/aparaty-sluchowe-warszawa/ Moja siostra nosi je od lat i nie narzeka.

Gość gość
Jak przyjdzie Ci kupować aparat słuchowy, ze swojego doświadczenia jedynie podpowiem, byś zadbała o jakiś możliwie najlepszy bo najlepszy. Zajrzyj do nich www.sonido.pl ja stamtąd mam swój, niestety przyznaje że innego wyjścia nie miałam, musiałam zacząć nosić, ale za to teraz zupełnie inaczej mi się żyje, znacznie widzę poprawę w komunikacji.

Gość gość
Ogólnie warto popytać też innych specjalistów. Jeżeli chcecie wykonać dodatkowe badania słuchu to zgłoście się do www.amfon.pl w Lublinie. Tam zajmują się przeprowadzaniem profesjonalnych badań słuchu.

Gość gość
No niestety tak dziś już jest, że jesteśmy narażeni na duży hałas (albo sami sobie go fundujemy w słuchawkach słuchając głośno muzyki) i przez to słuch się pogarsza. Polecam udać się jeszcze do salonu http://www.audiocentrum.com/ gdzie zrobią Ci badania, ewentualnie zasugerują rozwiązania.

Gość gość

Jeżeli jesteście w wieku szkolnym i macie problem ze słuchem to polecam wam zajrzeć na stronę instytut-gluchoniemych.waw.pl Instytut dla głuchoniemych to zespół szkół w Warszawie, który pomaga osobom niesłyszącym i niedosłyszącym.