Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamężatka89

co to oznacza? temperaturaaa

Polecane posty

Dziewczyny staram sie z mężęm od 8 miesiecy o dziecko bo wczesniej poronilam. Temperatura mierzona rano pod pacha to 36,00 stopnia w pochwie natomiast 37,3 . Czy ktoś wie jaki jest tego powód? ciążę raczej wykluczam choc na 100% pewna nie jestem. Ale ogólnie okres mam nie regularny dzis np mam 36 dzien cyklu i nadal czekam na @ .... mimo tego ze od 14 dnia cyklu bralam duphaston przepisany przez gina. wiec powinnam miec @ regularny dzieki tym tabletkom. prosze o porade

Ja z ta temperaturą oszaleję, ale ok.... W wielkim skrócie- temperaturę mierzy się dziennie o tej samej porze, najlepiej w pochwie. Codziennie nanosi się ją na specjalny wykres . Kiedy nastepuje podwyższenie temp o 0,2 stopnia mówimy o tzw "skoku" mającym miejsce podczas owulacji póxniej zaczyna się faza lutealna która trwa gdzieś 12-14 dni jeśli jednak temp podwyższona o te 0,2 stopnia utrzymuje się 18 dni możemy podejrzewać ciąże. Moja tem w ciąży wynosi 36,9 u innych jest to przeszło 37 - nie ma reguły ważne żeby przez te co najmniej 18 dni była podwyższona. Jeśli zbliża się okres tem spada.

Taka jedna kobitka bardzo dobrze to opisała Ważny jest ten dupek. Wzięłaś go na pewno po owulacji? Jeśli nie, to mogłaś ją zablokować i kicha. Kiedy go odstawiłaś?