Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rotkorew

kolczatka u psa na szyi

Polecane posty

Gość rotkorew

dlaczego niektorzy zamiast normalnej obroży zakladaja psom kolczatke? lepsza jest dla psa?

Gość afranka.
Mój pies nie umie chodzić na smyczy ze zwykłą obrożą. Ciągnie do przodu, dusi się. Kolczatka to jedyne rozwiązanie bo dzięki temu idzie normalnie.

To to samo ci bicie dzieci - nie chce się wychowywac i tłumaczyć to wybiera się szybsze i prostsze rozwiązanie siłowe - w końcu te kolce kłują więc pies mniej się szarpie i jest teoretycznie posłuszniejszy

Gość anette11111
jak by Ci za kotem mało barku nie wyszarpał albo za wiewiórką to byś zrozumiała dlaczego. Ciężko jest oduczyć impulsywnego psa od instynktu polowania niestety

Jakbys zadała sobie trud poszukania informacji to byś wiedziała, że są na to sposoby i to lepsze a kolczatka to nic innego jak znęcanie się nad zwierzęciem.

Gość rotkorew
czyli kolczatka jest beeeeeeeeeeeeeeeeee

Mój miał kolczatkę tylko czasami (jak np. przyjeżdżał ktoś z fobią). On biegał po podwórzu (i nie tylko) więc ciężko by było mu kolczatkę zostawić Wg mnie jest to do przyjęcia gdy pies ma grubszą sierść bo tak dla jakiegoś prawie nagiego to nie miałabym serca, no ale nie wiem bo nie miałam Pies jest nieobliczalny bo to jest zwierze nie człowiek i nie można dopuścić żeby mógł się wyrwać i nawet w zabawie kogoś skrzywdzić, więc rozumiem ludzi którzy je stosują

Gość afranka.
Kolczatka to znęcanie się nad zwierzęciem? Naprawdę jesteś aż taka głupia? :O Mój pies raz pociągnął na kolczatce, lekko go zabolało i więcej nie ciągnie. I ja akurat mam prawo się wypowiadać, bo długo psa uczyłam chodzenia na smyczy, pomagał im w tym nawet treser. Niestety i tak zostały sytuacje, w których pies zaczynał rzucać się na smyczy.

Gość electropop
mój pies zawsze w kolczatce. nie dlatego, że się szarpie czy wychowawczo, a dlatego, że wszystkie inne obroże zdejmuje sobie ze łba 🖐️

Gość rotkorew
zobaczymy jak moj bedzie sie sprawowwal na zwyklej obrozy;)