Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bamboo z Afryki

Czy architektura krajobrazu to dobry kierunek?

Polecane posty

Gość Bamboo z Afryki

Czego bede potrzebowała na początek? Co trzeba kupić? A może są tu jacys studenci tego kierunku?

Gość Krystyna Apicka
kierunek studiów? Hm, przeglądałam plany zajęć niestacjonarnych studiów i aż mi się słabo zrobiło: Mikrobiologia, chemia, agrometeorologia (BOŻE!) a z przedmiotów kierunkowych tylko jeden na pierwszym semestrze. Szukam teraz kursu architektury krajobrazu, żeby uczyć się tylko tego co jest naprawdę potrzebne

Gość znawca rynku
może ten zawód jest dobry, ale na pewno nie w Polsce. Najwięcej osób z tym wykształceniem pracuje w ....uwaga..... w obi albo innym takim sklepem z działem rolno-ogrodniczym. Smutna szara rzeczywistość....

Gość spirea
ja skonczyłam zaoczne studium i ... niczego procz roślin się nie nauczyłam...

Gość kuku bec
www.free.amciu.com Karolina29277 rrrrr

Gość Krystyna Apicka
Drogi Znawco Rynku! Wiem, że w ŻADNYM zawodzie w Polsce nie jest łatwo, ale skoro to jest pasja, trzeba działać! Nie wyobrażam sobie tego inaczej, niż założyć własną firmę. spirea: hm, myślę, że roślin to można nauczyć się na własną rękę (już kupuję książki :D) problem leży w programach komputerowych, pracy z niwelatorem, tego bym chciała od kursu!

Gość cydr
Studiuję na ak sggw i nie miałam żadnego z podanych przedmiotów. Chemia? Mikrobiologia? To żarty? Bylo za to: projektowanie, budownictwo, rysunek i rzeźba, rewaloryzacja, gleboznawstwo, dendrologia, rośliny zielne, historia ogrodów i parę innych.... A z pracą jest jak po innych kierunkach. Mam znajomego po prawie i siedzi na słuchawce. Kończę już magisterkę i robię projekty dla firmy ogrodniczej. Studia polecam bo fajne - o ile to właśnie chce się robić.

Gość KrystynaApi
Cydr: przejrzałam Wasz program, widocznie to od uczelni zależy :) tak czy siak nie wszyscy mają już możliwość pójścia na studia (np. ja) stąd pomysł kursu.

Gość gość
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na kurs architekta krajobrazu. Czas trwania – 40h. Kurs kończy się certyfikatem oraz zaświadczeniem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Miejsce zapisu: Katowice Plac Szewczyka 1, tel. 728-930-451

Gość gość
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na kurs architekta krajobrazu. Czas trwania – 40h. Kurs kończy się certyfikatem oraz zaświadczeniem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Miejsce zapisu: Katowice Plac Szewczyka 1, tel. 728-930-451

Gość gość
Szukasz ciekawej pracy ? Pomysłu na biznes? Chcesz rozwiną swoje zainteresowania i pasje? Polecamy kwalifikacyjne kursy zawodowe - gdzie możesz uzyskać cenne kwalifikacje zawodowe i dyplom technika w danym zawodzie. Do zapisu nie wymagamy wykształcenia średniego ani matury! Nauka w systemie zaocznym, plany dostosowane do osób pracujących - możesz pogodzić pracę i edukację! Polecamy: elektryka, logistyka, usługi fryzjerskie, kucharz, cukiernik, rolnik, fotograf, technik przemysłu mody itp. Rekrutacja trwa cały rok ! Przyjdź do naszego biura a dowiesz się więcej : NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, tel 883070678, 683070678, mail: @ lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!

Gość NOVA CE GLIWICE
Nabór zimowy W18 rozpoczęty! Zapisz się do naszej szkoły, wybieraj kierunki, zdobądź wymarzony zawód już w rok! W swojej ofercie mamy gimnazjum, liceum i szkoły policealne dla dorosłych w trybie zaocznym, dziennym lub wieczorowym do wyboru. Zajęcia w centrum, własne pracownie zawodowe, wykwalifikowana kadra, wydajemy legitymację na zniżki, zaświadczenia o nauce. Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne ul. Zwycięstwa 50/2, Gliwice tel.: 794 400 162, mail: gliwice@nova.edu.pl, www.nova.edu.pl Polub nas na FB.

Gość AK absolwentka

Ten kierunek nie jest dobry,  a dlaczego?  Powiem  prawdę bo sama go skończyłam, całkiem niedawno na Uniwersytecie Przyrodniczym. Pracę w "zawodzie" znajdują nieliczni. Jak już ją znajdziecie przygotujcie się na ciężką sezonową harówkę za marne grosze lub na umowę o dzieło. A wtedy nawet ubezpieczenia nie macie. Kierunek trwa 3,5 roku, potem 1,5 roku dodatkowych mgr i ŻADNYCH uprawnień. Pamiętajcie! Uprawnienia może zrobić sobie zwykły, "budowlany" architekt, ale nie my- architekci krajobrazu.

Jeżeli kogoś to rzeczywiście pociąga, lub wydaje mu się, że to dobry i przyszłościowy zawód/kierunek lepiej niech zrobi sobie technika w policealnej lub kurs i zobaczy, czy leżą mu te wszystkie roślinki, gleboznawstwa i inne takie.