Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna karolcia:(

Czym można zakryć zeza?

Polecane posty

Od dziecka to mam... nie mogę nosić okularów,ani soczewek , bo mi pogarszają wzrok...jeżdze na jakieś kontrole no ale co to daje? NIC. Wstydze się komus patrzeć w oczy, ale muszę zezować bo inaczej niedowidze. w Lato mam okulary przeciwsłoneczne to inaczej jest niż np zimą. Włosami nie chce zakrywać bo to jeszcze gorzej wygląda... przez tego jebanego zeza mam fobie społeczną :// co robić? mam 17 lat operacja nie wchodzi w grę! pytam o zakrycie, może jest tu ktoś kto ma zeza i chciałby sie podzielić 'doświadczeniami'? :) proszę bez głupich wypowiedzi , kretynów olewam!

oj bez żartów ...

czemu operacja nie wchodzi w grę - są jakieś przeciwskazania med ?

ale jakieś korekty nie wiem nawet żeby cos odwracało od tego uwage?

tak bo jest szansa ze strace wzrok, lekarze tak mowia wiec nie ryzykuje nosilam okulary i to wlasnie przez nie teraz niedowidze bo zeza mialam malego.

nie rozumiem z tego co wiem zeza leczy się okularami ewentualnie chirurgicznie możesz usunąć wadę. Tylko nie wiem czy NFZ refunduje

tak to gadają tylko lekarze ,zeby nie robić operacji na NFZ - ale prywatnja klinika zrobi ci piekne i zdrowe oczy - tylko oczywiście za pieniądze . ale to chyba jest warte nawet kredytu ?:)

Gość zaloz wor na leb

Gość moja znajoma ma dużego zeza
Z tego co wiem nie da się go wyleczyć - kiedy nosi okulary wygląda zupełnie zwyczajnie, gdy je zdejmie dopiero widać, że ma zeza, a wiadomo, że nie chodzi się w okularach non stop. Jeśli faktycznie nic nie możesz zrobić, to może dobierz jakieś okulary z lekko przyciemnionymi szkłami lub taką zielonkawą powłoką.

Mówiłam bez chamskich komentarzy to swiadczy tylko o Tobie a nie o mnie.... banko-tak mówią, i rozmawiałam z mama to ona mi wkręca że zeza nie ma,pewnie z obawy ze bede sie upierac i nie sprzeciwi sie mi ;) jeszcze rok do pełnoletności,ale rodzice poki co nie pozwolą mi na operacje, bo "lekarze wiedzą wszystko" :/

a tam - nie da sie wyleczyć- ludziom serca przeszczepiają , nogi wydłużaja - to głupiego zeza nie " naprawia" ? tylko , oczywiscie forsa musi być - bo państwow to ciągele jeszcze amalgamaty w zęby wstawiają :) to czego sie po takiej " służbie zdrowai " spodziewać ?

operacyjnie można na pewno a widziałyście tę nową dziennikarkę na tvn24 (biedrzyńska chyba ma na nazwisko nie jestem pewna)? też ma zeza a w tv pracuje :-) głowa do góry

ale ty byłaj u jakiegoś okulisty ? masz stwierdzonego zeza ? czy tylko tak myslisz ?

zawsze ja miałam w " podejrzeniu " o tego zeza - ale ona też ma te oczy trochę tak dziwnie ustawione - troche pod kątem , ale jak widze w niczym jej to nie pprzeszkadza i tak trzymać :)

Adrianna Biedrzyńska? Ja tam u niej zeza nie widze;) Byłam jak mialam 2 lata,rodzice mnie zaprowadzili ale mialam wtedy jeszcze małego zeza, glupia lekarka zepsula mi oczy i teraz zadnych nosic nie moge, jezdze do poradni leczenia zeza i niedowidzenia a właściwie to ostatni raz byłam jak skonczylam 16-stkę, tam mialam rozne cwiczenia,bylam na oddziale tydzien ale co to jest, mialam jakies cwiczenia z palcem na nos i gdy bylam ostatnio to mówiła,że zez jest mały ale jej sie tak zdawało bo do tych maszyn jestem przyzwyczajona a na co dzień mnie nie widzi

właśnie adrianna biedrzyńska dla mnie to ona ma zeza, zwróciłam od razu uwagę ale nie uważam że jej to czegoś ujmuje, atrakcyjna kobieta