Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasilek dla bezrobotnych

Kto sie zna? zasilek dla bezrobotnych

Polecane posty

Jesli pracuje jako pracownik tymczasowy ale na caly etat i umowe mam przedluzana co miesiac to jak po prostu z dniem zakonczenia umowy nie przyjde podpisac nastepnej to bede miala ze sama sie zwolnilam i nie dostane zasilku? i jeszcze jedno, jak zaczelam tam prace np 01.09.2009r to z dniem 01.09.2010 mam juz przepracowany rok i moge starac sie o zasilek dla bezrobotnych? czy musze jeszcze caly wrzesien przepracowac?

Gość dfrtyui
do 1 września skoro umowa na czas określony to sie należy

a co z tą umową? jesli nie podpiszę następnej to będzie w papierach że sama się zwolniłam i nie będe miała szans na zasiłek?

Gość dfrtyui
skoro umowa sie kończy to z niczyjej winy a nikt cię nie zmusi do podpisania nowej tak samo jak pracodawcę tez nie zmusisz, żeby ci dał nową nie widzę problemu

Gość to sie nie dzieje naprawde
wejdz na strone Urzedu pracy i tam jest w dniach wypisane, ze chyba wciagu 180dni trzeba miec przepracowane chyba 365dni. Zobacz dokladnie i sie dopytaj i policz te dni. Poza tym umowe masz pewnie do konca sierpnia i Ci przedluzaja umowe, ktora wygada, wiec skoro umowa sie konczy to sie konczy i juz, A czemu nie chcesz tam pracowac?

Też tak myślałam ale wiele osób mówiło, że jak nie podpisze nastepnej umowy to zasilku nie dostane, dostane tylko wtedy kiedy sami mnie zwolnia ale z drugiej strony w papierach przeciez chyba nie bedzie zaznaczone ze sama zrezygnowalam skoro umowa mi wygasla?

chce isc dalej do szkoly i dlatego bede musiala zrezygnowac z pracy a zajecia sa kilka razy w tygodnu jak rowniez w weekendy wiec z praca bedzie ciezko, chyba ze dodatkowa typu roznoszenie ulotek i teraz kazdy grosz bedzie sie liczyl

Gość to sie nie dzieje naprawde
no to wedlug tej zasady jak komus nie przedluzyli po okresie probnym to tez by nie dostal zasilku gdy wczesniej mial przepracowany np.rok :o