Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to w drogę**************

PODRÓŻ autem Anglia Polska z 5 miesiecznym dzieckiem!

Polecane posty

Jedziemy po raz pierwszy z dzieckiem w e wrześniu...jakieś rady dla niedoswiadczonej mamy bo boję się tej podróży strasznie...

Gość ludzie sa jednak durni

Gość madziaraaaaa1231231234
Ja tydzien temu wrocilam z Pl z 6 miesieczna corka. Mala dala super rade. Jesli nie karmisz piersia to kup sobie mleko w kartonikach. Przlelejesz do butelki i gotowe. Jesli oczywiscie Twoje dziecko wypije zimne, bo u nas nie ma problemu. Dacie rade!!!!

Gość nie trzeba wcale byc
ja bym radzila jednak zeby 1 osoba wziela dziecko samolotem, w aucie tylko sie wymeczy w foteliku -chyba ze bedziecie sie zatrzymywac co 3-4 godziny na conajmniej godzine, ale takim zolwim tempem to nie wiem, czy daleko zajedziecie:O

pierwszy raz jechalam z corka jak miala 7 miesiecy nie bylo zadnych problemow jedzenie,soczki,mleko, pod reka:)zawsze gdzies na stacji mozna podrzac,trzeba jednak pamietac zeby dziecku bylo wygodnie mam na mysli ubranie moja miala body z dlugim rekawem i dresik na to, skarpetki zamiast butow praktycznie cala droge spala,,jutro tez wyjezdzamy i nawet sie ciesze ze sie ochlodzilo:) ale te nawalnice w Polsce to mnie troszke przerazily. Udanego urlopu wszystkim zycze no i sloneczka:)pozdrawiam.

Gość aż mi się wierzyć nie chce
że panie szanowne o czymś takim jak podgrzewacz samochodowy nie słyszały :D moja córka za miesiąc kończy pół roku i mamy możliwość wyjechać na 2 tygodnie do włoch, ale zrezygnowałam z tego wyjazdu. znajomy dr rehabilitacji powiedział mi,że poza wszystkim innym, to dla dziecka taka podróż jest po prostu męczarnią, i on sam (ojciec 4 dzieci), wymieniłby tydzień nad m. śródziemnym, na tydzień nad bałtykiem, by dziecka po prostu nie męczyć. moi znajomi mieszkający w anglii, zawsze przylatują do polski, choć dzieci mają jedno 8, a drugie 11 lat.

Gość a moi znajomi z Anglii
jezdza z dzieciakami autem do Polski i jakos wszyscy zyja i prosto sie trzymaja

dzieciaczki śpią jak susły, warkot silnika, szum opon je usypia sprawdzone przez znajomych przyjaciele nasi z 3miesięczną córeczką polecieli na wakacje do Indii i nikt z lekarzy nie odradzał, tylko w Polsce lament był (rodzice) bo w Polsce to się przyjęło że jak dziecko jest to na dupie siedzieć, dziecko wyubierać w setki ciuchów i jeszcze okna w domu nie otwierać bo przeciąg będzie i zawieje

zarezerwowaliśmy an noc hotel w niemczech zeby się wygodnie przespać...podgrzewacz już kupiony tylko problem z fotelikiem bedzie bo mala nie siedzi sama a z nosidełka juz wyrosła :-(

dacie radę nasi znajomi jechali z dwutygodniowym dzieckiem, też się zatrzymywali w hotelu tyle że dwukrotnie bo brzdąc malusi był kiedy wyjazd?

Gość jhgffrdvbhebvkmfcdn
do - aż mi się wierzyć nie chce twoi znajomi dupy a nie kierowcy i sie boja autem w taka droge wybrac A ja sobie nie wyobrazam byc bez auta caly urlop! Autobusami czy taryfami po miescie sie ciagle tluc

Gość suche gacie na dnie morza
5 miesieczne dziecko wyroslo z nosidelka? To czym Ty je karmisz? ;s dziecko musi byc w foteliku samochodowym, chociaz ja mojego roczniaka czasami wyciagam, bo poki lezal w foteliku do 13 kg to bylo dobrze (z tym, ze fotelik niby do 13 kg, a musial byc tylem do jazdy, wiec dziecko juz nie mialo dawno gdzie nog chowac :/ ) a teraz w nowym foteliku, w ktorym musi siedziec, nie bardzo mu sie podoba :) ale oczywiscie wyciagam go tylko gdy ja nie prowadze :)

suche gacie na dnie morza - jak dla nie to troche nieodpowiedzialne zeby dziecko podczas jazdy z fotelika wyciagac :O... Dziecko powinno wiedziec ze chocby nie wiem co to MUSI w foteliku siedziec (nie chce siedziec ? Moze fotelik niewygodny ?) ... No ale coz, jestscie dorosli i podobno "odpowiedzialni" ;) ... My ostatnio jechalismy z 15 miesiecznym dzieckiem z Fr do Pl... podroz 1500 km, bez noclegu i minela super ... wyjezdzalismy na noc, po kolacji i mala cala noc (czyli 4/5 czasu) przespala :)... stanelismy na sniadanie a reszta to juz byla bajka :)... Wiadmo ze dla dziecka fotelik nie jest szczytem konfortu i nie jest to zbyt odpowiednia pozycja do snu (pomimo tego ze nasz sie odchyla "na lezaco") ale znow nie przesadzajmy... dwa razy w roku taka podroz nikogo nie zabije :P ... tez sobie nie wyobrazam urlopu bez samochodu...

Gość suche gacie na dnie morza
Rebeka - ja nie jezdze z dzieckiem tak daleko jak Wy czyli z jednego panstwa do drugiego czy z miasta do miasta :) Ja jezdze po miescie, wiec nie widze problemu, zeby dziecko przez 10 czy 15 minut posiedzialo obok. Tym bardziej, ze nie zamierzam siedziec w samochodzie kiedy dziecko sie wykrzywia, placze i kopie. Moze mu nie wygodnie, to racja, ale nie stac mnie na to, zeby teraz kupowac co miesiac nowy fotelik. Jestem samotna matka a na dodatek na wychowawczym (mieszkam w polsce) wiec nie ma co sie dziwic :) z reszta nie wyciagam go za kazdym razem, tylko jak juz nie moge sluchac tego krzyku :) a ze jest lato, to przy otwartych oknach jak jade, to sie ludzie patrza jak na walnietych. Nie ma sie co dziwic, ludzie sami szukaja sensacji. Pozniej maja o czym gadac :/ Uwazam ze jestem odpowiedzialna, dziecko nie biega po samochodzie, siedzi obok mnie i jest zapiety pasami (tymi srodkowymi)