Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fantagirra

Jaki fotelik dla 2,5 latka.Czy sa rozkładane żeby dziecku nie leciała główka?

Polecane posty

Gość fantagirra

j.w.

Gość fantagirra
Bo teraz mamy fotelik 0-18 kg i jest rozsuwany, że jak mała uśnie to wygodni śpi. Czytałam na jednym foteliku w sklepie, że jakieś zabezpieczenie jest żeby dziecku nie opadała główka podczas snu i nie wiem o co z tym chodzi czy takie foteliki są rozsuwane czy jak to jest rozwiązane ..(chyba 9-36 kg będzie kolejny tak?)

tak. poszukaj tańszego, na zdrowiu dziecka można oszczędzać

Gość jest taki, ktory dobrze otula
glowe - maxi cosi tobi, dziecko moze wygodnie w nim usnac, mozna regulowac

Gość fantagirra
Nie oszczędzam na dziecku. Zawsze sprawdzam testy bo nie zawsze to co najdroższe jest najlepsze... Poszukam jeszcze informacji na forach i pooglądam na żywo w sklepach zanim kupuję. Zresztą pierwszy fotelik 0-18 kupiliśmy inglesinę MARCO POLO która swoje kosztowała ale mała już wyrosła, gdyby ktoś chciał proszę pisać ;) rossi83@o2.pl maxi cosi i chicco biorę pod uwagę bo też maja tę opcję.

a widziałyście na tvn testy fotelików samochodowych? właśnie chicco wymiatał, dziecko razem z pasami z niego wylatywało przy uderzeniu :-O

Gość fantagirra
Catie kiedy to leciało i na tvn zwykłym czy turbo to pokazywali? W sklepie ta zachwalają i niby wysoko w testach ale nie sprawdzałam jeszcze. Pamiętasz jakie foteliki polecali a które były do bani oprócz chicco?

Gość kjhgfdvvv
do bani byl chicco proxima, a nie wszystkie chicco. Chicco 15-36kg wychodzi w testach ok.

Gość ja ogladalam chicco wyszly
najgorzej :o

skopiuj sobie i wklej bo mi coś tego linka rozbiło na dwie części

Gość fantagirra
dzięki za linka zaraz poczytam

nie wchodzi wpisz w google tvn uwaga foteliki samochodowe

Gość to jakie ty masz malutkie dzie
cie skoro chcesz dopiero za 5mcy zmieniac fotelik do 18kg :/ ja tez mam 2,5 latka ale od pol roku jezdzi na podsatwce bo w foteliki sie nie miesci :/ no chyba ze w te super wielkie ale skoro dobrze mu na podstawce to nie kupuje juz fotela

Gość mnbvchhh
Moja corka ma 2 lata i 10 mies. Spokojnie miesci sie do fotelika 9-18kg. Waży 14kg. W życiu nie posadziłabym takiego malucha na podstawce.

Gość fantagirra
Link wchodzi ale po wklejeniu trzeba skasować pauzy i dac dopiero enter :) Moja córa jest wysoka i szczupła ale niewyobrażam sobie dać jej na fotelik podstawkę w takim wieku choćby była pulchniejsza przecież to niebezpieczne zadnego zabezpieczenia główki nie ma Twoje dziecko! Mierzyłaś dziecko do fotelików? Ja się zastanawiam nad takim wydaje się spory dla dziecka ale to ocenie w sklepie dopiero: http://allegro.pl/item1164736494_fotelik_maxi_cosi_rodi_xr_3_kolory_2010_top_kolory.html z niego można potem odczepić podstawkę ale to za kilka lat dopiero...

Gość to jakie ty masz malutkie dzie
no jak ma 14kg :D:D to tez bym nie posadzila, moj ma 20kg :) i 101cm wzrostu, uwielbia jezdzic na podstawce :) a zima byla masakra z wlozeniem go w fotelik, pasy za krotkie byly, wysokosc juz nie ta :/ w biodrach sie nie miescil, mimo ze fotelik do 36kg :/

a ja Ci doradzę za 2 i pół roku bo moje dziecko dopiero w drodze jest :-D

Gość mnbvchhh
ten cybex solution x co podalas na poczatku wydaje mi sie lepiej zabudowany (główka), z kolei maxi cosi można dać na półleżąco co dla mnie też jest istotne. Ja fotelik będę kupowała na jesień i kupię ten, który na żywo będzie lepszy - po przymierzeniu dziecka

Gość mnbvchhh
Aha, nie boicie sie kupowac fotelikowa na allegro? Sama tak kupiłam, ale cały czas zastanawiam sie, czy to nie jakas chinska podrobka. Wybieramy fotelik, ktory dobrze wypadl na testach, ale czy napewno go dostajemy?

Gość Mamiiii
tam jest pokazany jak dziecko co sie dzieje z dzieckiem gdy jest tylko na podstawce to gorzej niz bez ...